"Halloween" ma 9 części.
"Piątek trzynastego" ma 12 części (FvJ wliczam)
"Koszmar z ulicy Wiązów" ma 7 części (--||--)
"Laleczka Chucky" ma 5 części
"Star Wars" ma ze 15 części (tak dokładnie to nie wiem)
"American Pie" ma 6 części
jest jeszcze wiele serii filmowych horrorów (te 2 ostatnie wpisałem tak dla ozdoby), więc nie wiem czego się czepiacie do "Piły".
Harry Potter - 7 części, ostatnia podzielona na dwie, więc osiem.
Opowieści z Narnii - jest 7 książek , będzie tyle filmów
Straszny Film - planowania 5 część
oj wymieniać i wymieniać...
absolutnie się zgadzam
czepiaja sie a i tak do kina pojda albo od biedy sciagna z neta:D Polak umarlby gdyby sobie nie ponarzekal!
South Park ma 174 części... jak narazie
A Gwiezdne Wojny nie mają w żadnym przypadku 15 części! 2 trylogie to 6 części. 7. będzie animowana, a ty z tego jakiś tasiemiec robisz!
to ogółem ile mają? ja nie grupuję na trylogię. i to nie ja narzekam, tylko cała reszta w stylu: "O Matko, ile tego jeszcze??!!"
Dokładnie ludzie narzekają to już się nudne robi. No niestety najlepiej unikać takich wypowiedzi bo to jest żałosne.
Co, do "Opowieści z Narnii" - 7 książek, ale będą tylko trzy filmy. Studio już podjęło decyzję. Już nie mogę się doczekać "Saw V". Pzdr.
qźwa jak wam się nie podoba to nie oglądajcie:)
ja się cieszę ze jest 5ta część, zgadzam się z autorem tego tematu
ucieszę się także z 6, 7 i 15 ale to moje zdanie więc uszanujcie to ;]
Carolle, święta racja. Zresztą zgadzam się z każdym. Narzekać na głupotę tej serii również można bez liku. Jednak forumowicze pod tymi filmami (w większości) to i tak więksi kretyni od twórców Saw. Jednak szufladkowanie Polaków nie powinno być z góry przesądzonym - nie każdy ma internet i nie każdy się tu wypowiada.
Rocky 6 części
Rambo 4 części
Akademia Policyjna 7 części
Gang Olsena 14 części
Wymieniać dalej??? Nie moge sie już doczekać na Saw V
użytkownicy nie narzekają na to co lubią. narzekają na to, co im się nie podoba. i to jest wkurzające.
Ale kto tu neguje, że inne serie mają po XXX części???
Tu chodzi o jakość. A ta jaka jest, każdy widzi. Podobnie jak Piątku XIII, Hellraisera, Halloween, TMPM i wielu innych - dobra jest 1 część a potem wzloty rzadkie a upadki częste.
Akurat jak na razie Piły trzymają poziom, no może 2 i 3 były średnie, ale 1 i 4 są dobre. A co do reszty to znajdą sie i serie gdzie upadki są rzadkie chociażby Nightmare on Elm Street, części od 1-6 były dobre, a tylko siódma była zła. Piątek trzynastego to też 6 części jest dobrych (1,2,3,4,6,7), a więc też jest przewaga. Hellraiser? Tu panuje równowaga, tak samo jak w TCM i Halloween. Więc nie zgadzam się, że upadki są częste, są rzadkie, albo występują tak często jak wzloty (nie mówie, że jest tak wszędzie) pzdr :)
No nie no.. błagam, nie popadajmy w jakieś gloryfikowanie serii...
Przecież oprócz Piątku 13go 1 to można znieść jakoś 3 i może 4... Koszmar jest niezły, ale już Hellraiser to poza pierwszymi dwoma częściami można sobie odpuścić...
Piszę to oczywiście stawiając siebie po stronie obiektywnego widza, bo oczywiście dla fana horror movies są to pozycje obowiązkowe (dlatego widziałem all ;p )
Ponieważ oczekiwania wobec Piły były inne. Nie rozwiązłe, absurdalne kino klasy B, ale sprecyzowany, mający wstęp, rozwinięcie i zakończenie obraz.
To ja jeszcze dodam Omen 4cześci + remake
Indiana Jones 3 cześci + remake + kilkanaście cześci młodego Indiana Jones'a
Udowodniliście tymi postami że wszystkie te filmy łączy jedno - są do d*** :]
Piła część I - Fajny pomysł, kolejne części kicha...
Piątek 13 - Pierwsze 3, 4 części fajne slashery potem już tylko powielanie standardów
Koszmar z Ulicy Wiązów - I część spoko reszta kicha
Gwiezdne Wojny - 3 pierwsze epizody mistrzostwo kolejne 3 kiszka z przebłyskami
American Pie - część I i II wyuzdane komedie reszta to już tylko wyuzdany odgrzewany kotlet
Omen - I część fantastyczna reszta to kopiowanie.
Ludzie którzy bluzgają na Piłę dlatego że wychodzą kolejne części mają racje mówiąc że są pomyłką bo są pomyłką. Jedyne co może do tego filmu przyciągnąć to sceny gore i wymyślne pułapki bo pod względem fabularnym ten film to kompletne dno. Kiedy film nie ma porządnej fabuły a wychodzą kolejne jego części to oznacza jedno - komercja, komercja, komercja...