PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

o co chodzi

ocenił(a) film na 6

no więc pisze to jakis czas po obejrzeniu wiec moge cos pomieszac ..
wiec jeśli saw V zaczyna sie od tortury Hofmanna ktory niby wziął przykład od Jigsawa a przeciez w jedynce pokazane jest ze pierwsza tortura Jigsawa byl gruby many ktory mial rpzejsc przez te ostre siatki.
a podczas robienia gry dla grubasa Hoffmann juz pomagal Jigsawowi tak ?
o co chodzi ?

ocenił(a) film na 7
piotruchowy

V zaczyna sie od pułapki Hohmanna masz racje.Jezeli chodzi o pierwsza pułapke o czesc pierwsza to jest na niej ten grubas. Podczas robienia tej pułapki Hofmann juz pracował z Johnem .Chodzi po prostu o to ze przed ta pułapka z grubasem w częsci pierwszej Jigsaw zakładał inne pulapki dla innych osob. Po prostu nie były one pokazane w filmie.w V czesci mamy pokazane jak Jigsaw pokazuje gazete Hofmannowi na ktorej pisze ze Jigsam jest odpowiedzialny za wahadlowe morderstwo.A ma to miejsce przed rozpoczeciem sie pierwszej czesci i pierwszej pułapki z tym grubasem.Jesli chodzi o sam czas rozpoczecia sie trylogii Saw to mozna powiedziec ze rozpoczeła sie ona tak :Jigsaw zakłada pierwsze pułapki na ludzi (ale tego w filmie tego nie ma pokazanego , wnioskujemy to z wlasnie z tej gazety co Jigsam pokazuje Hofmannowi) nastepnie chlopak siostry Hofmanna ją zabija. Rozpaczony Hofmann ktory slyszal o Johnie lub nawet juz prowadzil jego sprawe pragnie zemsty na zabojcy i robi pulapke ktora sie wzoruje na pulapkach Jigsaw zeby zwalic wine na niego (Policjant zabija czlowieka?-niedorzeczne i niemozliwe;])Po tym wypadku Jigsaw łapie Hofmana i Hofmaann sie do niego przylącza jak wiemy.I wtedy razem robia pierwsza pulapke z tym grubasem i pare dni po tym lub tygodni zaczyna sie piła w ktorej ta pulapka jest rowniez pokazaa w czasie przeszylm od wydarzen ze slynnej juz Łazienki.A to ze Hofmann jzu brał udział przy pierwszej pułapce dowiadujemy sie w V częsci.No to by było na tyle ;]

ocenił(a) film na 4
Juwen

Poprawka: pierwsza półapka Johna jest pokazana. Jest to półapka tego kolesia, którym opiekwała się żona Jigsawa... Jak on się zwoł?? :D
P.S. - Chodzi o półapkę z nożami

ocenił(a) film na 4
Neithan138

sorki, "pułapka" nie "półapka" ;)
a koleś nazywał się Cecil

ocenił(a) film na 7
Neithan138

cwaniak014 ma racje ;]
Moja drobna pomyłka ;] trudno sie juz troche w tym wszystkim polapac;]
ALe nie mamy pewnosci czy po tej pułapce była od razu ta pułapka z tym grubasem z czesci pierwszej czy byly inne .Według mnie byly jeszcze inne o ktorych nei slyszelismy z tego wzgledu iz watpie zeby cecil został znaleziony skoro pulapka znajdowala sie w pracowni Johna.Moze dowiemy sie tego z czesci 6 w co watpie .coz pozyjemy zobaczymy

ocenił(a) film na 4
Juwen

Tak, z pewnością były inne pułapki. Ale jest to trochę przeoczenie, gdyż nawet w najmniejszym urywku nic o nich nie wspomniano...

ocenił(a) film na 6
Juwen

Juwen, ile trylogia dla ciebie ma części? pięć?

co do ofiar, zapraszam do przeczytania tego tematu:
http://www.filmweb.pl/topic/1029099/To+b%C5%82%C4%85d+czy+poprostu+cos+mi+umkn%C 4%99%C5%82o.html

ocenił(a) film na 7
joemaster

Trylogia ma 3 czesci ;]
Mam na mysli czesc 1 2 i 3 . Tylko te czesci uwazam ze prawdziwe Piły.
4 i 5 to juz nie to samo pewno dlatego ze brakuje mi zywego Johna a Homann za bardzo mi podejsc nie , Jak dla mnie Piła powinna skoczyc sie na 3 czesci ale nastepe tez ogladam chodz jzu tak bardzo nie trzymaja mnie w napieciu .