PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

witam wszystkich, zerknijcie na stronke http://www.imdb.com/title/tt1132626/board
fotka po lewej stronie..jak dla mnie Z-A-J-E-B-I-S-T-A :))))

ocenił(a) film na 8
fred1982_2

Tak to pierwszy plakat. Zamieszczam link gdzie jest powiększony:
http://www.imdb.com/media/rm3966867200/tt1132626

Barcelonismo

jak dla mnie plakacik SUPER, kogo typujecie za "maską" Piły??....dr Gordon...?? :))

ocenił(a) film na 5
fred1982_2

Niezłe;) hehe troche mi to przypomina gostka z Teksańskiej masakry:D haha niespodziwałem się takiego plakatu;)

ocenił(a) film na 5
Lupus_6

AA no i te paski od "maski" układają sie w rzymska piątkę:) Dopiero zajarzyłem xD

ocenił(a) film na 5
Lupus_6

Ludzie już kombinuja kto to może byc;) tutaj: http://bp1.blogger.com/_P8WMicMAGec/SGa6a1qeRXI/AAAAAAAACCk/mv3woB-nFVw/s1600-h/ orejasdg9.jpg i tutaj: http://bp1.blogger.com/_P8WMicMAGec/SGa6f-rqkeI/AAAAAAAACCs/H2wm7d1-lH0/s1600-h/ scotths5.jpg Mi jednak wydaje się, że chodzi tutaj o Hoffman'a;)

ocenił(a) film na 4
Lupus_6

Na plakacie ewidentnie widac ze to Hoffman jako jeden z nielicznych ktorzy przetrwali byl dosc szerokiej postury i po klacie to widac... Gordon był o wiele drobniejszy od niego.

Ale nie zmienia to faktu ze Hoffman to tylko rekrut taki jak Amanda. Jigsaw zapowiedzial na kasecie ze nie odejdzie nieprzetestowany (czeka go proba) i to ze jego dzielo bedzie napewno kontynuowane bo ma to juz zapewnione (a tzn ze jest ktos jeszcze).

Makron

Gordon szczuplejszy, ale może przypakował na siłowni hehehe

ocenił(a) film na 4
fred1982_2

plakat ma uswiadomic widzow ze ktos bedzie pelnil role jigsawa w piatce... na poczatku bankowo to bedzie hoffman ale podejrzewam ze zakonczenie piatki pokaze kto jest nim na prawde... dadza dupy jesli to bedzie Jill bo skrycie czekam na pojawienie sie kogos z pierwszej czesci... jesli nie gordon to ostatecznie Jeff (ten od krzesla z wiertarkami)

PS. ktos pisal ze aktor wcielajacy sie w gordona chcial za duzo keshu za powtorzenie tej roli. Uwazam ze po czterech czesciach maja wystarczajaca ilosc kasy by go oplacic... a przynajmniej na tyle by w zakonczeniu Piły VI stanał w drzwiach i powiedzial GAME OVER ;]

Makron

uważam, że należy pamiętać jeszcze o jednej opcji, postać z plakatu w masce Jigsawa to niekoniecznie musi być Hofman, pamietajmy że Hofman jest jedynie rekrutem jak Amanda, który będzie musiał przejść swoje próby i gry, a skoro Jigsaw powiedział że jego dzieło będzie kontynuowane, więc może człowiek z plakatu to nie Hofman a właśnie TEN KTOŚ, kto owe dzieło kontynuuje

ocenił(a) film na 4
fred1982_2

jesli jest tak jak mowisz to bedzie kiszka bo co to za zaskoczenie jak najwazniejsza postac filmie bedzie całkiem nowa :/

Makron

z jednej strony masz racje, ale z drugiej...wszystko może zależeć od np. odpowiedniego scenariusza 5-tki, bo popatrzmy np na takiego właśnie Hofmana,, który też pojawił się dopiero w 3-ce (o ile pamietam jest kilka śladowych ujęć z nim w 2ce), wiec praktycznie w połowie serii ( przyjmując 6 części), a jednak mimo wszystko zaskoczenie okazało się co najmniej spore, że w miarę nowy bohater stał się przynajmniej rekrutem Jigsawa.
Te filmy zaskakują zmianami i obrotami akcji, zatem najwazniejszy będzie dobry, ciekawy i oryginalny pomysł, a wtedy naaaawet jeśli prawdziwym następcą Jigsawa nie będzie nikt ze "starych" bohaterów a ktoś zupełnie nowy, wcale nie musi się to skończyć kiszką :)

ocenił(a) film na 10
fred1982_2

Wg mnie to Hoffmann, zdecydowanie. Znam kilka informacji, których linków nie chce mi się szukać, ale musicie mi uwierzyć że są prawdziwe

Spoilery

Hoffmann w filmie mówi Game Over
Hoffmann nagrywa kasetki dla ofiar
Hoffmann jest przetestowany już wcześnie w filmie (być może to zwykła pułapka)
V dzieje się po IV
I NAJWAŻNIEJSZE:
Hoffmann został potwierdzony jako Jigsaw, który od IV do VI (albo VII, jeśli dobrze pójdzie) jest jakby głównym mordercą, czyt. Jigsawem

I jeszcze dwie ciekawostki które już chyba wszyscy znają:

Do V zostały nakręcone 3 różne zakończenia, dwa do siebie zbliżone (jedno z nich będzie pokazane w kinie) i trzecie zupełnie inne. Wszystkie będzie możn obejrzeć na płycie DVD.

W V mamy 7 pułapek:
-Glass Box Trap
-Pułapka Strahma
-Być może pułapka Hoffmanna
-I zostają 4 pułapki.

tom320000

witam,
uważam, że mimo wszystko nie należy być pewnym tego że za maską stoi Hoffman, "SAW" jest tak nieprzewidywalnym filmem, nigdy nic nie wiadomo...
a propo dyskusji na temat, kto stoi za maską jigsawa, mam taki wlasny, może troche glupi, a nawet śmieszny argument, ale w końcu postanowilem się z nim podzielić z wami...i mimo wszystko czekam na wasze komentarze, otóż uwazam że za maską jigsawa nie stoi Hoffman, dlaczego? zwróćcie uwage na ....wlosy na klacie postaci z maską jigsawa, można powiedzieć że ma na klacie niezly "zarost" a przyjrzyjcie się klacie Hoffmana na wielu scenach z saw iv, szczególnie pod koniec filmu, dokladnie widac ze Hoffman nie posiada zadnego zarostu na klacie :))))))
wiem, ze moze to glupie co napisalem ale.......to moja wlasna sugestia, ciekawe co o tym myslicie :)))

ocenił(a) film na 6
fred1982_2

A mi się wydaje ,że nie można brać dosłownie tego plakatu.Myślę że chodzi o to że ten koleś za maską ma takie same zasady i robi takie same pułapki jak Jigsaw.Czyli jest godnym następcą.

ocenił(a) film na 7
fred1982_2

to jest Gordon na bank! popatrzcie na tą fotke i sprobujcie porownac oba zdjęcia.. uklad wlosow niemal ze identyczny ja i profil:
http://gfx.filmweb.pl/ph/14/13/121413/48052.1.jpg

converse

w sumie........i właśnie na tym polega wyjątkowość tych filmów :)))) niby coś jest pewne ale zawsze jest to "ALE" kurcze a czasem wydaje mi sie że to Straham :))??

ocenił(a) film na 8
fred1982_2

Według mnie plakat ma przedstawić tylko fakt, że Jigsaw ma następcę, co wyszło świetnie. Nie sądzę jednak, iż przedstawia aktora, który wciela się w tą postać. Nie szukałbym podobieństw w wyglądzie u dotychczasowych bohaterów.

ocenił(a) film na 10
Barcelonismo

Joker, zdecydowanie się zgadzam. Z resztą to nawet niemożliwe żeby Strahm był następcą. Wtedy znienawidziłbym tą serię. Przecież on bardzo był wstrząśnięty tym, że jego partnerka Perez może umrzeć, i starał się zapobiec temu, aby ludzie ginęli w pułapkach. Z resztą gdyby był następcą nie pytałby się Jill o przeszłość Jigsawa, bo by ją znał (przeszłość). No, to chyba wystarczające argumenty. Z resztą jak już napisałem kilka postów powyżej, Hoffmann jest zdecydowanym następcą, a nie jest jakimś pionkiem w grze.