No ta część bije wszystkie na łopatki. Fajnie że wszystko się w końcu wyjaśniło i jak zwykle pojawiło się parę innych pytań. Za rok kolejna część, nie mogeę się już doczekać.
Zgadzam się. Ta część bije wszystkie na głowę. Nie wiem czyja to zasługa, ale chyba nowego reżysera, tak czy siak ogromny plus za dobrą historię i powiązania do poprzednich części oraz za świetną końcówkę. Polecam!
no tak...przecież to nowy reżyser. To w takim razie jeszcze większe brawa, że udało mu się poczuć klimat piły i stworzył nową najlepszą jak dotąd część. Najbardziej w filmie podobało mi się to jak zostały połączone ze sobą fakty, mistrzostwo świata!!
No a szóstkę też ma robić jeszcze inny reżyser i ciekaw jestem co wymyśli i czy pójdzie śladami tego...
Ja też pochwalę film za dobrą fabułę i ciekawe rozwiązania. To bez wątpienia najbardziej dopracowana część Piły. Polecam.
Też uważam, że ta część jest najlepsza. Poprzednie niestety miały tendencję spadkową i trochę się obawiałam jak to będzie z 5., ale dali radę od nowa ożywić Piłę i zrobić z niej ciekawy i dobry film. Polecam.
Byłem w piątek w kinie, no i przyznaję, że ta część jest inna niż wszystkie, ale ma świetny klimat i to jej się chwali :) Mogłaby być tylko trochę dłuższa i więcej pułapek, no ale i tak jest extra!
A według mnie pułapek było ani za mało ani za dużo, tak w sam raz.
W tej części wyjaśniło się chyba najwięcej ze wszystkich jednakże pojawiły się także nowe pytania. Mi się bardzo podobało, o wiele bardziej niż 3 i 4. Szkoda tylko, że trzeba znowu rok czekac i życ tylko domysłami ;)
No ta część jest dużo lepsza, zwłaszcza od poprzedniej. A czekanie faktycznie jest najgorsze z tego wszystkiego. :) Ciekaw jestem jak to wszystko się wyjaśni i jaką rolę w przyszłej części odegra żona Jigsawa. Poczekamy - zobaczymy!
To jest genialny film na Halloween! Zapraszam do świętowania w towarzystwie krwawej Piły :D:D:D Idealnie wbija się z klimatem. Polecam!
Mnie również się podoba dziwie się, dlaczego taka niska ocena (pewnie 1 wystawiali osoby anty fani piły, którzy nawet tego filmu nie oglądali). Jak dla mnie wielki plus zdecydowanie lepsze od 2,3,4, lecz jedynka dla mnie zawsze pozostanie numerem 1 zwłaszcza za mistrzowską końcówkę.
Co do VI uważam, że Jill Tuck będzie współpracować z Hoffmanem i ktoś z nich zostanie złapany na gorącym uczynku (chodź to są tylko moje przypuszczenia zastanawiam się co się znajduje w tym pudełku sądzę, że tam się znajduje coś co ją zmobilizuje i pójdzie w ślady swego męża). Końcówka naprawdę mocna Hoffman wydymał Strahma.
Dopiszę jeszcze, że dobrze by było jakby w VI części Hoffman został przyłapany, a Jill by kontynuowała dzieło Jigsawa. Bo jeśli zakończy się happy endem, że człowiek pułapka przestanie istnieć to trochę nie smaczek będzie. Dobrze by było jakby Hoffman został przyłapany przez kogoś, a Jill by wykończyła tego kto wykończył Hoffmana i powiedzenie na końcu "Koniec Gry. Teraz ja będę odpowiedzialna za kontynuowanie dzieła swego męża" i koniec filmu. Trochę śmieszne to się wydaje co piszę, ale bardzo fajnie by się zakończyło.
P.S. zapraszam do mojego profilu. Komentarze mile widziane.
Ludzie tak lubią wystawiać ocenę bez oglądania filmu albo dlatego, że uważają, że jest beznadziejny mimo, iż go nie widzieli. Ja widziałem wszystkie części Piły i zgadzam się z tobą - piątka może i nie pobiła jedynki, ale jest 100 razy lepsza niż 2,3 i 4. Pewnie fenomen 1. polega na tym, że była to pierwsza część, największa niewiadoma, zaskoczenie. pozostałe części w sumie dużo się nie rózniły, aż do tej części, która jest rewelacyjna i inna niż cała reszta.
hehe no pewnie przeciez to nowy rezyser... Ale piła
o
wiele lepsza od poprzednich, zmiana rezysera wyszłą na dobre...
Też tak uważam. Widać, że facet miał pomysł na ten film, a nie tylko chciał naciągnąć fanów na kolejną część. "Piątka" jest naprawdę dobra.