nie wierzcie w to co piszą poprzednicy, że to najlepsza część, bo idioci się nie znają!!!
ja osobiście się zawiodłem, i niekoniecznie dlatego, że spodziewałem się nieco innego zakończenia, ale dlatego, że Piła mogła być inaczej, lepiej zakończona. scenariusz na prawdę mógł być o wiele ciekawszy, a scenarzyści po prostu uznali za swój cel by zamknąć wszystkie wątki w chyba najprostszy sposób.
co do brutalności - słabo. niby jak każda część bardziej brutalna niż poprzednie, ale z każdą kolejną częścią coraz bardziej się śmieję gdy je oglądam. pułapki są jeszcze bardziej zwymyślane niż poprzednie. i strasznie żałuję, że nie ma w nim Gordona. owszem jest mała wzmianka, ale chyba wszyscy fani chcieli by go w końcu zobaczyć.
ogólnie lepiej by było gdyby skończyli na V części, albo lepiej na VI, a już najlepiej na III, a już w ogóle to na II, albo w sumie to bez sequeli jedynki.
zakończenie choć można uznać za zamknięte to i tak otwiera drzwi do następnej części. ale lepiej by było dla niej gdyby już nie wiązała się z fabułą pierwszej serii.
O tym, że będzie SaW VII było wiadomo od dawna, jednakże ploty chodziły, że ma być w 3D i nie ma być związana z fabułą poprzednich części. Po SaW VI mam pewne wątpliwości , ale jakoś mnie to nie martwi :) Gra dopiero sie rozkręca... Let`s the game begin ^^