Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49486
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

A ja powiem tak...

ocenił(a) film na 5

Że dla mnei ta seria (jak i każda inna) mogłaby wychodzić w nieskończoność :) Po prostu kocham oglądać kolejne części czegoś nawet jeśli to jest badziewne (Piła nie jest).

ocenił(a) film na 7
Cyryn

no masz racje ale chyba kazdego tez ciekawi jak sie wrescie skonczy ostatecznie dzielo pana jigsawa:) a co do antyfanow pily to niech sie schowaja i po katach ogladaja swoje telenowele bo to nie jest dla nich film:)

maglownik

Mhm szczerze tak naprawdę każdy może narzekać, że oooo nie.... kolejna PIła ;/ ale tak naprawdę prędzej czy później jak nie w kinie to na komputerze jak nie na komputerze to w telewizji obejrzy każdy Piłę, a najprędzej usłyszy od znajomych i się zaciekawi czy coś. Zresztą Piła to film nie taki by się podobać zresztą nie znam filmu, który by w tylu odsłonach wychodził i odnosił sukces z każdą częścią. Zresztą warto czasem zobaczyć coś innego, odrażającego, niesmacznego, zepsutego a nie ciągle takie same komedie romantyczne ;/ btw HALA MADRID!!!!

Cyryn

Popieram Cię w 100%.
Ja uwielbiam tę serie.
I nie mogę się już doczekać na część VI.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych fanów serii SAW.

użytkownik usunięty
Cyryn

Ej, Cyrynek, Piła ie jest czasem od 18 lat??

ocenił(a) film na 5

Ej. Icek. A jesteś pewien, że tyle nie mam?

Cyryn

cyryk nie odpowiadaj na to pytanie..icek dickman lubi nieletnich i często tu zagląda w poszukiwaniu potencjalnych ofiar

ocenił(a) film na 5
zjadacz_filmow

Oj. My siez Iciem świetnie znamy. Nie, Icek? Tylko mamy pewne różnice w naszych poglądach.

użytkownik usunięty
Cyryn

hmmm, no fakt pewnie już masz 18.

P.S. Nie wyjawiaj wszystkim, że się znamy, bo robisz mi wstyd na forum pily ;)

ocenił(a) film na 5

Ok. Ok. Sorry całkiem nieznajomy mi forumowiczu :P

Cyryn

Chryste, cóż to za końsko-gejowskie zaloty na forum? :D

ocenił(a) film na 5

icek, piła jest od 16 lat :D

ocenił(a) film na 7
Cyryn

Wiesz przewidziane ponoć jest 8 części piły i nie wiadomo co dalej xD

użytkownik usunięty
qubi14

Ciekawe jest to, że większość tutaj obecnych nie kuma tego, że Piła to film, którego każda następna część nie zależy od niczego innego poza finansowymi wynikami poprzedniej. Jeśli wszyscy grzecznie pójdziecie do kina, to Lionsgate, czy kto to tam robił, nakręci wam w nagrodę jeszcze kilka części tego zwyrolskiego badziewia. Jeśli jednak, przy premierze Piły "ileś"tłuszcza stwierdzi, że akurat tym odcinkiem nie warto sobie zawracać gitary, to możecie być pewni, że gruby producent, który zarabia miliony na waszych chorych fantazjach nie będzie się już martwił rozwikłaniem "zawiłości fabuły" (w wypadku piły akurat oba słowa nie na miejscu) w następnej części, tylko po prostu oleje sprawę i wypisze czek dla reżysera animowanej wersji przygód homoseksualnych pingwinów, albo na co tam akurat będzie popyt. Na kręcenie kilku części, dla samej fabuły może sobie pozwolić co najwyżej uznany reżyser, któremu uznana wytwórnia daje wolną rękę.

ocenił(a) film na 5

czego ty oczekujesz od piły? intelektualnej rozrywki? dziwisz się co do nie kumania większości tutaj obecnych? wiadomo, że każda kolejna część się po prostu sprzedaje jak każdy w miarę dobry horror. tu od drugiej części scenariusz był przewidziany na kolejne kilka. po prostu na tyle im starczyło fabuły by zamknąć ją aż w sześciu częściach. tu nie jest jakieś durne wymyślanie losów bohaterów na siłę jak to widać w serialach telewizyjnych. w pile fabuła ma kluczową rolę (mam na myśli piły do szóstej części).

nie mam żadnych chorych fantazji. wiesz co mnie "kręci" w pile? nie jakieś hektolitry krwi (i tak jest jej mało), nie odrąbane kawałki (do gore piła jeszcze trochę ma), nie jakieś super pułapki (i jak tu nie nazwać scenarzystów normalnymi), które budował w rzeczywistości cały zespół ludzi, a w filmie miały by je wykonać dwóch czy trzech facetów. najbardziej interesuje mnie właśnie ta "zawiła fabuła" w tym filmie i to co jest w nim nazywane układanką. przejrzyj sobie moje poprzednie wpisy co do piły, a zauważysz małą, ale zdrową fascynację tym filmem. i powiem ci, że wiem, że to jest tanie gówno, ale to tanie gówno ja właśnie kupuję. ja, przeciętny odbiorca, kinoman.

jakich reżyserów i jakie tytuły masz na myśli pisząc: "Na kręcenie kilku części, dla samej fabuły może sobie pozwolić co najwyżej uznany reżyser, któremu uznana wytwórnia daje wolną rękę." ?

i jeszcze jedno. strasznie nie lubię, jak ktoś mi w moim temacie gdzie się rozpisuję wypisuje jakieś głupoty, albo nieśmieszne żarty. raz, że jest to irytujące, a dwa, że nie szanujesz innych i dokładasz roboty moderatorom.

joemaster

Piła moim zdaniem jest filmem, który nie prezentuje może mistrzowskiego kina, ale jest filmem który odniósł bardzo duży sukces !!!! Bo kto by nie słyszał o filmie PIŁA ?? kto po obejżeniu albo w trakcie nie rozkminiał tych zagadek i całek układanki ?? Pierwsza Piła miała budżet niecałe 2 miliony dolarów, a zarobiła 102 miliony dolarów !!!! Jak na amerykańskie warunki tak tani film zarabiający taką sumę.... nie wolno wobec takiego faktu przejść obojętnie. Kolejne części również nie grzeszyły budżetami, a jeśli chodzi o popularność i zarobki z tego wynikające były znakomite. Dlatego nie wolno oceniać, że Piła to nieudane filmy i tym podobne gdyż to nie prawda.

użytkownik usunięty
joemaster

"tu od drugiej części scenariusz był przewidziany na kolejne kilka."

To jest właśnie medialna bzdura, na którą wielu ludzi się nabiera. Wystarczy dokobać się do starych newsów, żeby wiedzieć, że tak nie było.

"po prostu na tyle im starczyło fabuły by zamknąć ją aż w sześciu częściach."

Kolejna bdura. Założę się, że szósta część wcale nie będzie ostatnią.

"jest tanie gówno, ale to tanie gówno ja właśnie kupuję."
Różnimy się tym, że ja raczej tanich gówien nie kupuję, a jak nawet czasem się zdarzy, to się tym nie chwalę.

"dokładasz roboty moderatorom"
Nie pamiętam, żeby mi coś skasowali.

ocenił(a) film na 5

szczerze mówiąc jak na anty fana piły to widzę, że nawet nieźle się w niej orientujesz skoro wiesz, że są to medialne bzdury :)

też się założę, że szósta nie będzie ostatnią, bo z tego co wiemy ma być (jak na razie) jeszcze jedna część w 3D, która fabułą nie będzie się wiązała z poprzednimi sześcioma częściami (podobnie jak w grze). będzie wykorzystywała tylko schemat, który się sprzedaje, czyli motyw pułapek.

Icek, gdybyś tego nie kupował, to byś się tym tak nie interesował i nie próbował nikogo przekonać do swojego zdania. myślisz, że to coś zmieni?
z tego po prostu się wyrasta, ale wszystko w swoim czasie.

ostatnio moderatorzy w ogóle nic nie kasują.

użytkownik usunięty
joemaster

"nawet nieźle się w niej orientujesz skoro wiesz, że są to medialne bzdury"

W przeciwieństwie do większości tu obecnych jestem na filmwebie, bo moje zainteresowania oscylują wokół filmu (a nie tylko piły) i dobrze wiem, co tam w światowym kinie piszczy.

"też się założę, że szósta nie będzie ostatnią"
W poprzedniej wypowiedzi napisałeś:
"po prostu na tyle im starczyło fabuły by zamknąć ją aż w sześciu częściach"

Więc, albo jesteś kretynem, który totalnie nie wie, co pisze, albo jesteś mniejszym kretynem, który po prostu nie do końca wie, jak posłużyć się w zdaniu słowem "zamknąć"

"Icek, gdybyś tego nie kupował, to byś się tym tak nie interesował i nie próbował nikogo przekonać do swojego zdania"

Jak już mówiłem po prostu wiem co się dzieje w świecie filmu.

"z tego po prostu się wyrasta, ale wszystko w swoim czasie."
Liczę, że dzięki mnie szybciej ty i tobie podobni wyrosną z oglądania bebechów.

"ostatnio moderatorzy w ogóle nic nie kasują."
Na forum pod tym filmem nie skasowano mi ani jednego posta (chyba, że przy kasowaniu innych postów jakiś mój poleciał z marszu), za to skasowano wszystkie posty, które dotychczas zgłosiłem do usuniecia.

ocenił(a) film na 5

"W przeciwieństwie do większości tu obecnych jestem na filmwebie, bo moje zainteresowania oscylują wokół filmu (a nie tylko piły) i dobrze wiem, co tam w światowym kinie piszczy."

tak jak ja.

<<"też się założę, że szósta nie będzie ostatnią"
W poprzedniej wypowiedzi napisałeś:
"po prostu na tyle im starczyło fabuły by zamknąć ją aż w sześciu częściach"

Więc, albo jesteś kretynem, który totalnie nie wie, co pisze, albo jesteś mniejszym kretynem, który po prostu nie do końca wie, jak posłużyć się w zdaniu słowem "zamknąć">>

za to sam cię z przyjemnością nazwę kretynem, bo chyba nie pojąłeś tego co wyraźnie napisałem, że kolejna część "fabułą nie będzie się wiązała z poprzednimi sześcioma częściami".

"Jak już mówiłem po prostu wiem co się dzieje w świecie filmu."

dobrze, że jak na anty fana przynajmniej nazywasz Piłę filmem ;D

użytkownik usunięty
joemaster

"tak jak ja."
Bzdura, gdybyś choć trochę się znal, to nie zadawałbyś downowatych pytań w stylu, "eee, a naprawdę wiesz, że najpierw była Piła, a potem Piła II???"

"chyba nie pojąłeś tego co wyraźnie napisałem"

Hahaha, chyba nie myślisz, że czytam twoje wypowiedzi do końca, durniu??

"przynajmniej nazywasz Piłę filmem"

Niby czym miałbym ją nazywać?? kapustą??

Nie, ty tego nie piszesz na poważnie. Albo jesteś prawdziwym debilem, a dla takich nie ma miejsca na tym forum.

1. Jeśli widziałeś gdzieś takie pytania, to poprostu jesteś za głupi żeby je zrozumieć.

2. Próbujesz nam wmówić, o wielki znawco i krytyku filmowy, że dyskutujesz z kimś a nawet nie cytasz jego wypowiedzi? Żałosne. Prawda jest taka, że przez swoje o wiele niższe IQ nie zauważyłeś swojego błędu, a potem zabrakło Ci odwagi się przyznać.

3. Nie rozumiesz przenośni. Przeczytaj to jeszcze 10 razy i pomyśl, chociaż raz.

4. Choćbyś nie wiem jakim cudem obalił powyższe argumenty, o wielki znawco, to i tak swoją głupotę i ograniczenie podkreślasz nie zrozumieniem samego filmu, tudzież fabuły. W tym filmie naprawdę nie chodzi o siekanie i mielenie. Obejrzałeś chociaż jedną część do końca?
Nie no, racja, co ze mnie za dureń, w końcu "chyba nie myślę, że oglądasz wszystkie filmy do końca"...

użytkownik usunięty
danielw

"W tym filmie naprawdę nie chodzi o siekanie i mielenie"

haha, zrobiłeś świetną prowokację, muszę se tro zapisać, brawo :D

użytkownik usunięty
danielw

Chyba nie sądzisz, że przeczytałem twój post??

ja w pierwszej części przewidziałem co nie co np. przejrzalem pana gordona i to kto na prawde leżał na srodku we krwi ;P

qubi14

Wydaje mi się że do momentu w którym mają dobrą oglądalność i nie zejdą z poziomu na który weszli będą kręcić. W końcu Piła wytworzyła swój własny typ thillera z dodatkiem horroru. Jeśli kolejne będą dorównywały V to czemu nie. Dobry thiller to rzadkość.

Cyryn

Piła.. ile można.. Ludzie, powinni skończyć na pierwszej części, ile można ogladać to co już się widziało :) Nuda, widziałam pierwsza, po obejrzeniu 2 znudziło mi się ;) Owszem, ten film jest badziewny ;))

Harrisonka

Ale go oglądałaś więc STFU.....

ocenił(a) film na 10
Cyryn

Jestem wielkim fanem Piły i bardzo mnie cieszy to, że będę miał okazję zobaczyć kolejną część i mam nadzieję, że nie ostatnią, nie ma lepszego filmu.

morder__21

No nareszcie, czas na kolejne piłowanie mięcha, tryskającą farbę, wypadające gały od okropnego bólu rozgniatanych kości! Horror pełną gębą i dwa litry flegmy! Ależ ja się będę bać!!

Bez urazy, ale IMHO jaranie się takim filmem jak to to, czerpanie z tego rozrywki etc jest jak dla mnie średnio normalne. Nie będę wam mówił że już czas na wizytę u psychologa czy innego czarnoksiężnika - krótko i wyrafinowanie powiem wam że... jesteście frajerami.

Nie wiem, może się nie znam, ale do kina nie pójdę, szykuje złotówki na trochę inne seanse. Film obejrzę, bo i głupio nie widzieć, a i przecież niską ocenkę na filmwebie trzeba śmignąć, ale nie liczcie na to że zwrócę wam honor który bezpowrotnie utraciliście w moim światopoglądzie. Wiem wiem, gówno was to obchodzi.

Te słowa kieruję do fanów oczywiście.

ocenił(a) film na 7
toporminator

Tak narzekasz, a i tak obejrzysz. Po co w takim razie tracisz czas na "kolejne piłowanie mięcha, tryskającą farbę, wypadające gały od okropnego bólu rozgniatanych kości"? Obejrzyj sobie coś ambitnego i przestań marudzić. Sam robisz z siebie frajera chłopcze ;)

Ile niektórym trzeba tłumaczyć, że Piła to nie horror, tylko thriller?

toporminator

I ile razy trzeba tłumaczyć tym samym frajerom, że tu nie chodzi o piłowanie mięsa itp.?!?! Którego słowa nie rozumiesz?
Mi też to się średnio podobna, normalne napewno nie jest, ale ten film ma też drugie dno jakim jest fabuła! I to tym się "jaramy", nie możesz tego zrozumieć?
Ile to jest filmów ciekawych, dobrych a nie zauważanych? Tak samo byłoby z Piłą gdyby nie te flaki itp., to ma tylko przykuć uwagę, co zresztą się jej świetnie udaje!

użytkownik usunięty
danielw

"ale ten film ma też drugie dno jakim jest fabuła!"

No, no, racja fabuła to faktycznie drugie dno. Powiedziałbym nawet dno i wodorosty.

P.S. nie czytałem^

ocenił(a) film na 9
danielw

Słuchaj nie przejmuj się. Idzie niż demograficzny. Ludzie zaczynają ogladać filmy chyba dupą a nie oczami. Większości przeszkadza ilość cześci a każdy napierdziela pewnie codziennie jakiś serial...( to tak jak obroncy praw zwierzat strajkujący pod ZOO lub cyrkiem...tylko dlaczego co drugi ma psa w domu lub kota)

Każdy widzi tu sieczkę...ktora owszem jest. Ale ja siedzę zawsze na pełnych gaciach i myślę...na ile rzeczywiście by mnie było stać by ratowac własne życie. Jak wiele jest w stanie człowiek zrobić jest chocby przyklad niedawno poruszany w TV jak młody chłopak zaczał ucinać sobie sam noge aby wydostać sie spod gruzów. (zaczał bo dzieła dokonczył wujek który go odnalazł) Czy ktoś z was ma na tyle jaj żeby sobie choćby nożem po ręce przejechać? mi tam możecie gadać, że to nabijanie kasy przez tworzenie kolejnych cześci - sory...każdy film emitowany w kinie jest po to żeby zarobić. Czy to będzie Piła 100000 czy "Kochaj i Tańcz z Damięckim" czy cokolwiek innego....ja i tak za każdym razem kiedy będe widział dylemat ludzi w skrajnie ekstremalnych sytuacjach...będę się zastanawiał " kuźwa.... no za nic nie wyjałbym sobie oka....a może???"

Co do fabuły widoćznie jest dla negatywnie oceniających za trudna...nie chce tłumaczyć....Pan Kinoman, który oznajmia, że ogarnia troszeczke świat filmu...tyle, że świat filmu to nie fabuła jednego, konkretnego! Czy szanowny, który doczytuje do końca posty potrafiłby mi powiedzieć, kto przeżył, co jest niewyjaśnione, kto kim był dla kogo w tym filmie? Pewnie nie bo jego ciotowata natura kazała mu zasłonić oczy jak widział troszke wnętrzonci....amen

Sory poniosło mnie;/

Van_Zax

świat się kończy

użytkownik usunięty
Van_Zax

"strajkujący pod ZOO lub cyrkiem...tylko dlaczego co drugi ma psa w domu lub kota"

Prowadzisz statystyki??? Skąd wiesz, że co drugi ma???

Poza tym twój post to typowa wypowiedź marnego, karłowatego przykurcza, który masturbuje się przy tanich horrorach.

ocenił(a) film na 9

Przekomarzanie się czyja wypowiedź jest na jakim poziomie jest nie na miejscu. Bo nikt z nas nie jest odpowiedzialny za tworzenie wzorców wypowiedzi.

Nie potrafisz wyciągnąć aluzji lub przykładu ze zdania. Nie potrafisz analizować argumentów. Wiesz właściwie po co oglądasz filmy? Czy potrafisz odpowiedzieć na takie proste pytanie?

Co Ty właściwie tu robisz?Siedzisz na forum filmu, którego nie zrozumiałeś i jedziesz po wszystkich, którzy obnażają Twoja niewiedzę. W imię czego? co Ty sobą reprezentujesz? Kim Ty właściwie jesteś?

Jakbym był Tobą to bym pewnie napisał :

"Jesteś marnym, karłowatym przykurczem, który masturbuje się czytając swoje wpisy na forach"

Zobacz co Ty właściwie piszesz...najbardziej mi żal ludzi, którzy nie mają ani dystansu do siebie, ani do innych, ani nie potrafią przyjąć krytyki. Kompleksy...

ocenił(a) film na 5
Van_Zax

popieram Vana! Icek jak czytam twoje posty to mam wrażenie, że jesteś chorym człowiekiem z kompleksami, który nie ma szacunku do innych osób. nienawidzisz ich za odmienne poglądy i gusta. to, że ktoś lubi co innego niż ty nie oznacza wcale, że jest nienormalny. dla mnie jesteś żałosny. i tylko szukasz jakiegoś haczyka w czyjejś wypowiedzi, żeby mu przywalić i go zjechać. ogarnij się człowieku. pewnie jesteś starszy ode mnie, więc powinieneś się wstydzić, że młodszy cię poucza. trochę szacunku!

ocenił(a) film na 8
joemaster

brak fabuły hahhaha

kto tak pisze to chyba ma niedorozwoj umysłowy

a tu takich niestety cała ciemna masa

Klubbe

Zgadzam sie.
HAHAH ludzie co wy tutaj piszecie. Jak w Pile moze nie byc fabuly ? Wlasnie jest ona znakomita wg mnie.
Wszystkie czesci mi sie podobaja. Najlepsza byla 1 i 2 , reszta to juz dopelnienie ukladanki, fajnie sie to wszystko oglada wg mnie.
Interesujacy,dynamiczny montaz jeszcze bardziej podsyca atmosfere.

Lubie ( i wielu innych ) piłę , gdyż jest to cos nadzwyczajnego,niecodziennego. I wlasnie dlatego , po obejrzeniu 1 czesci prawie zakochalem sie w tym filmie.
Brawa dla scenarzysty i calej ekipy filmowej bo takiego filmu to nigdy nie bylo.

Nie podoba sie film to chociaz podawajcie w miare sensowne argumenty , a nie rzucacie słowa typu : " Imo non fabula, kiepska gra aktorow " haha .

Dzisiaj 6 weszla do kin i nie omieszkam przegapic :)

Ps. juz Piła VII jest zaplanowana na 2010 rok :) Wszystko moze ulec zmianom, ale przynajmniej wiemy,ze to nie ostatnia czesc.

użytkownik usunięty
joemaster

Wstyd mi za was, że oglądacie ten szajs.

użytkownik usunięty

heh, bardzo mądra wypowiedź ^

ocenił(a) film na 5
Cyryn

Nawet nie chce mi się czytać waszych wypocin. Przypuszczam, ze niczego nowego bym sięz nich nie dowiedział więc mogę odpowiedzieć na nie w ciemno, a przynajmniej spróbować.

Hej! Fanatycy Piły. Tak. Piła jest fajna jako seria. Lubię ją, ale zdaję osbie sprawę z tego, że jak każda seria ta też jest robiona tylko dla kasy i fabuła nie ma tu nic do rzeczy. Jest robiona i przeciagana już na siłe, ale mi to nie przeszkadza. Grunt, że mnei sie fajnie ogląda.

I hej! Przeciwnicy Piły. Wiem, ze dla was ta seria powinna skończyć się na pierwszej części, która jest dobrym thrillerem. Niestety... Chyba wiecie, że rynkiem filmowym rządzi kasa i że musiały powstać kontynuacje. Olejcie to po prostu i tyle.

Trafiłem? Bo serio nie czytałem tego co tam nabazgraliście.

Cyryn

Trafiłeś po części :) JA też wiekszosci nie czytalem ale lajt.

No wiadomo, ze o kase tutaj chodzi , a co innego.... Zwolennikow jest wiecej niz przeciwnikow.

użytkownik usunięty
Cyryn

"Trafiłem? Bo serio nie czytałem tego co tam nabazgraliście."

A z czym??? Bo nie czytałem.

ocenił(a) film na 10
Cyryn

Święte słowa, piła pomimo 6 części zachowuje formę zwyżkową , z części na
część coraz lepiej