Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49480
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Trzeba mieć posrane mózgi aby robić takie filmy. Niedziwię się potem że przybywa światu zwyrodnialców i psychopatów. A swoją drogą to zamiast krytykować Avatara Watrykan mógłby się zająć potempieniem takich "filmów" jak wszelkie piły i straszne filmy(obrazy bez wartości i przesłania) - te gówna tylko upadlają tą piękną sztukę artystyczną jaką jest kino.

użytkownik usunięty
mag7714

Czy ja dobrze zrozumiałam , Watykan ???
za krótki <br/>

tak dobrze zrozumiałeś wejdż na stone Avatara i tam jest taki post. Watykan twierdzi że film nie ukazuje żadnych emocji i przesłania i że za jakieś pół roku nikt o nim nie będzie pamiętał. Myślę że chodzi im o dochody.

mag7714

Co ma piernik do wiatraka?"Niedziwię się potem że przybywa światu zwyrodnialców i psychopatów. " psychopatów rodzi społeczeństwo i film nie ma z tym nic wspólnego."(obrazy bez wartości i przesłania) - te gówna tylko upadlają tą piękną sztukę artystyczną jaką jest kino." przesłanie jest banalne, szanuj życie. Film zmusza do refleksji i nie powinno się go nazywać gównem, jak sie nie widzi nic oprócz przemocy, niektóre filmy jak się ogląda to trzeba przepuszczać przez mózg. rozumiem, że się moze komus nie podobać. Nie podałeś żadnych argumentów.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Bardzo uogólniasz. Jeśli dajmy na to jakiś krytyk filmowy na antenie Radia Maryja zrecenzuje niepochlebnie film to cały świat ma sądzić, ze POLSKA tak właśnie myśli ? I tu zapewne jakiś tam recenzent wyraził opinie na łamach watykańskiej gazety , radia, tv i nie ma co się obrażać. Nie wiem co Cię tak oburzyło, równie dobrze taką samą opinie może wystawić gajowy Marucha z Pcimia Dolnego. Zamieszane, jakoby władze Kościoła katolickiego (Watykan) zaczęły zajmować się nie tym filmem co trzeba. Dopóki na tej stronie tego Avartara komentarza nie napisała Kuria Rzymska to nie upierałabym się przy tym , że Watykan w sensie Siedziba Apostolska coś na temat Avatara twierdzi.

co ma watykan do filmu? Kościół to nie instytucja, gdzie pracują krytycy filmowi.

użytkownik usunięty
michalzawiski

@ michalzawiski - dokładnie... i już czytałem ten śmieszny artykuł o avatarze, że niby co o nim sądzą i czego w nim za mało... oh ah. <lol2>
Proszę... :)

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze bo Avatar pokazuje wszystkie najważniejsze wartości moralne, i tępi chciwość którą kościół katolicki się odznacza, a wartości moralnych ma mniej niż 60 letnia dziwka, piła też jest miła w oglądaniu i również pokazuje że masz szanować swoje i cudze życie? czemu rodzą się pajace, które nie zauważają tak prostych rzeczy ;(

ocenił(a) film na 10
KrzysiuVelSloneczko

Nie rozumiem jednego, czemu oglądasz ten film skoro uważasz, że jest posrany czy jakoś tak. Co za dziecinka