Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49480
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Oglądając Piłe można dojść tylko do jednego wniosku. Każda kolejna część jest bardziej CHORA od poprzednich!!! Piła 6 jest jak odgrzewany kotlet po obiedzie, tylko bardziej krwisty i mięsisty. Otrzymaliśmy żałosną, bezsensowną i nie trzymającą się kupy historię, z kiepskimi dialogami i całkowicie amatorskim aktorstwem...jak to zresztą często bywa tak zwane sequele są niestety tylko cieniem swoich, niemożliwych do podrobienia, pierwowzorów. Tak było i tutaj. Nic fajnego. Jedyna rzecz która charaktryzuja te serię (licząc od trójki) to to ze każda kolejna część jest bardziej krwawa, chora i brutalna od poprzednich.

teksas55

ta historia zapewniam cie, że trzyma się kupy, każda układanka ma swój element.

teksas55

Trzeba odszukać głębszego sensu , żeby zrozumieć.. Seria trzyma się kupy. Zapewniam. Trzeba tylko poskładać sobie kilka wątków. To prawda, na hasło 'piła' można odpowiedzieć 'brutalność', ale nie tylko. Za dużo do tłumaczenia. Nie ma o czym gadać...
A powiem Ci, że ten film nigdy nie zachwycał mnie brutaknością i krwią .. tylko głębszym sensem. A ten głębszy sens to nie jest tylko 'doceniaj swoje życie', jak za chwilę ktoś skrytykuje, jest bardziej głęboki i ma wiele powiązań. Moim zdaniem część 6-sta dobrze im wyszła. koniec

ocenił(a) film na 10
teksas55

Film trzyma się całości bardzo dobrze. Trzeba tylko oglądać z uwagą. Moim zdaniem aktorstwo jest na wysokim poziomie. Kto twierdzi inaczej polecam zobaczyć dodatki filmu z wywiadami aktorów.

teksas55

Uważacie, że piła to coś strasznego? xD Zapraszam na realia...

http://www.filmweb.pl/blog/entry/515034/Sick+%26+Gore%2C+Dawka+film%C3%B3w+dla+% 22ludzi%22+o+stalowych+nerwach.html

użytkownik usunięty
konkO_oL

Spamujesz na potęgę.
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>

ocenił(a) film na 1
teksas55

Im mniej tego typu filmów tym lepiej dla widzów.

Movie_Crash_Man

"Im mniej tego typu filmów tym lepiej dla widzów." zależy dla których widzów, argumenty proszę.

ocenił(a) film na 8
michalzawiski

Zgadzam się , że lepiej jakby było mniej takich filmów, ponieważ one trochę psyche ryją..

Lonely

to już jest jakiś argument.za krótki <br/>

użytkownik usunięty
Lonely

Ludzie, wyluzujcie bo ja tu tylko tak siedzę, śledzę i się z Was wszystkich śmieję... ,)

ocenił(a) film na 3

piła 6 to chyba najgorsza ze wszystkich części piły. jest głupia, poszatkowana, nie ma w niej nic ciekawego.

najlepsza pozostaje jedynka, bo była oryginalna. potem czwórka. reszta jest poniżej krytyki.

keeveek

a ja uwazam ze najlepsze byly 1,2,3,6 tylko jakby ktos mi wytlumaczyl co dokladnie stalo sie z hofmanem na koncu. ta maszynka wyrwala mu pol twarzy. on ja chyba zablokowal pomiedzy kratami bo inaczej bylo by gorzej. wczesniej jigsaw muwil do amandy ze ta maszynka wyrywa zeby ale na filmiku pokazowym byla jakas eksplozja i tluczone szklo byla jeszcze jakas gadka o polapkach na niedzwiedzie. wiec prosze o sensowne wytlumaczenie dzialania tej maszynki.

użytkownik usunięty
regal20

Maszynka do wyrywania zębów ...

Widziałaś lub widziałeś kiedyś na obrazku sidła na np. wilki ?
Działanie tej pułapki jest odwrotne tzn. by nie zakleszczyć ,ona
rozrywa żuchwę, jej podstawa w przypadku Hoffmana jest umieszczona na zewnątrz a nie wewnątrz jamy ustnej - dlatego kraty blokują jej pełne rozwarcie, Hoffi musi jednak ja zdjąć z czasem O jest rozwarta w pewnym stopniu w środku jego gęby toteż śrubokrętem obok polika próbuje wcześniej jeszcze manewrować po czym jednak musi rozerwać polik po czasie testu by już rozwartą trochę pułapkę ze środka buzi wyjąc trochę bokiem
Łopatologicznie pisząc wygląda to tak jakby takie sidła zakleszczone wpakowała mu Jill do gęby a ,żeby się trzymało wymagana jest reszta.
To moja własna interpretacja tej pułapki.

no dzieki za wytlumaczenie ale troche niezrozumiale to nadal jest. ja nie widzialem by mu cos wkladala do gęby.

użytkownik usunięty
keeveek

W porządku. Zauważyłam już dawno ,że mimo zachwytu nad I w ogólnym rankingu części całej serii, nie tak często I króluje na pierwszym miejscu. Mało tego, poszczególne części według ocen rozkładają się tez rożnie więc czy aby na pewno owa oryginalność tak bardzo się liczy ???

ocenił(a) film na 5
teksas55

Ta całą seria saw staje się już nudna, w kółko to samo... :/

Votiluz

jak w kołko to samo? cały czas sie dzieje cos nowego tylko ogolny shemat jest taki sam. niech krecą piły w nieskonczonosc. ja tam wszystkie chetnie obejrze.

użytkownik usunięty
regal20

"jak w kołko to samo? cały czas sie dzieje cos nowego tylko ogolny shemat jest taki sam. niech krecą piły w nieskonczonosc. ja tam wszystkie chetnie obejrze."

Ja też w ramach ramówki "Śniadanie na podwieczorek" ; " Kawa czy herbata" lub " "Dzień Dobry TVN "

użytkownik usunięty

"ja nie widzialem by mu cos wkladala do gęby "

Ah to szczegół, nie warty naszej uwagi. Widzisz , gdyby role się zamieniły i to on jej by coś do buzi wkładał wtedy ten moment byłyby bardziej interesujący , nie sądzisz ? Może nawet bym żałowała, że tego nie widziałam a tak , wierz mi nie ma do czego wracać , nic nie było.

ocenił(a) film na 3

to nie maszynka do wyrywania zębów a do rozrywania szczęki. Zdziwiłbym się, gdyby Hoffman przeżył, miał pół twarzy wyrwane, ale w sumie ciekawie by wyglądał bez ryja.

keeveek

hoffman przeżył, mógł wyjść spokojnie. Tym bardziej, że jill nie jest planowana do kontynuacji gry jhonn'a, chyba że to blef twórców.

"Widzisz , gdyby role się zamieniły i to on jej by coś do buzi wkładał wtedy ten moment byłyby bardziej interesujący , nie sądzisz ?" co masz na myśli?

regal20

"Widzisz , gdyby role się zamieniły i to on jej by coś do buzi wkładał wtedy ten moment byłyby bardziej interesujący , nie sądzisz ?" hahah! Jeżeli ronson1 ma to samo co ja na myśli to chyba śmiało można stwierdzić, że to byłoby najbardziej zaskakujące zakończenie w 'pile'. Bo nikt by się nie spodziewał ;-) hehe

użytkownik usunięty
olaolaola1

Ronson1 ma to samo na myśli ;-)
Jak najbardziej.