Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49485
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Jeżeli to jest w 1 - 5 części to możecie napisać, ale jeśli to będzie dopiero w 6tej części wytłumaczone to nie piszcie! Moje pytanie jest takie. Co takiego naprawdę zrobił Dr. Gordon Jigsowowi czy komuś tam. Dlaczego on go uwięził? Jigsaw przecież dał mu najgorsze zadanie(ucięcie nogi piłą). To jest przecież najgorszy ból. Wiem,że Gordon był lekarzem i jego pacjentem był Jigsaw. Wiem też, że niby okłamywał swoją rodzinę. Najbardziej mnie ciekawi co takiego jigsaw dał hoffmanowi, aby przekazał dto Dr. Gordonowi (to wyglądało jak długopis). Proszę o wytłumaczenie.

ocenił(a) film na 5
kino_maniek

mam wrażenie, że tylko ja zaglądam do poprzednich tematów, a skoro ciebie to tak ciekawi to z chęcią ci odpowiem (nie to co inni skretyniali fani :P)

"Co takiego naprawdę zrobił Dr. Gordon Jigsowowi czy komuś tam."

jest to oczywiście wyjaśniane w częściach 1-5, a także jest mała wzmianka (w sumie mało ważna). tak na prawdę Gordon został wciągnięty do gry bo: a) zdradzał rodzinę (dowody w formie zdjęć zbierał Adam, ale nie wiadomo czy tak na prawdę do czegoś doszło), b) Jigsaw chciał pokazać na czym polega jego uleczanie (o czym mała wzmianka w 6), c) bo wtedy nie było wiadomo kim jest jigsaw, więc chciał go wrobić - podejrzana osoba, w pewnym momencie znika - Tapp mógłby to uznać właśnie ukrywanie się Gordona - Jigsawa.

szczerze to nie wiem o co ci chodzi z tym długopisem. mógłbyś mi przybliżyć tą scenę? może chodzi ci o latarkę lekarską, która pojawiła się w 1 części, a miała być ukradziona przez jigsawa i podrzucona w pułapce z grubasem i żyletkami by Gordon stał się podejrzanym?

ocenił(a) film na 9
joemaster

To było też w pierwszej części, jak Dr. Gordon był na przesłuchaniu i agent Tapp i ten chińczyk dają mu ten niby długopis. Jakby tamten długopis znalazł się na miejscu z brodni koło tego grubasa co miał przejść przez kolczatki.