Kolejna głupia część filmu ,który głupszy być nie może.Nie długo za 50 lat będzie Piła L (50) pt.Szkoła i życie jegsawa za jakieś 50 lat,a tam jego syn ,który został spłodzony jeszcze w szkole razem z koleżanką,chce go (tego wysokiego debila łysego) ożywić by wyjawił matce (tego syna) sekret ile dostała ze sprawdzianu bo nie było jej w szkole.W tym czasie gdy syn będzie ożywiał łysego,a jak to zrobi dowiemy się w pile 501 (DI) pt.Sprawdzian.Ale wracając do piły 50 ,matka syna będzie sprawdzać przyjaciół z czasów szkolnych czy zapamiętali lekcje,Za błędne odpowiedzi będzie szykować im pułapki w których muszą odciąć se uszy za to że nie słuchali i tak dalej.A reżyserem zostanie pan Mietek (kolega kolegi który myje szyby w biurze)z fabryki papieru z którego został napisany scenariusz.
A propos ''ten łysy'' jest jakiś psychiczny,bo jak musiał wyciągnąć z siebie jakiegoś druta z wypadku ,to wpadł na pomysł by sprawdzać ludzi czy doceniają życie, to po co każe tym ofiarą odcinać części ciała, jak on tylko sobie wyciągnął druta i nie cierpiał za długo i nie umarł od razu z bólem.Mógł by też każdemu wbijać druta i by mieli sobie go wyciągnąć i by na pewno też zaczęli doceniać życie czego on tak pragnął,bo gdyby też by musiał sobie coś odciąć ręce,palce,nogi czy wpaść na strzykawki to jeszcze bym zrozumiał,ponieważ jest chory(jisaw),nudzi mu się ,chce coś sprawdzić itd.
A ogólnie film do dupy wszystkie części,ja aby oglądałem piłę 1 bo miała być rzekomo fajna,a o pile 2 trochę dowiedziałem się od kumpli.I żałuję. Wolę sobie pooglądać Whose Line.
Cała seria filmów pt. Saw 1/10
Gra aktorska 1/10 Cary Elwes 7/10 Denny Glover 9/10
Reżyseria 1/10
Scenariusz 2/10 bo w jedynce było 2 dobrych aktorów ale to 2/10 to za Piła 1