Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49483
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Twórcy zrobili coś niesamowitego. Stworzyli coś, co mogło stać się prawdziwą legendą, pozostawić widzów z otwartymi ustami i ogólnym wrażeniem "WOW", ale niestety przedobrzyli. Przypomne, pierwsza część kosztowała troszke ponad 1 mln$, natomiast zyski przekroczyły 20 mln. Tematyka okazała się bardzo dochodowa...i z filmu, który byłby dla mnie naprawdę ideałem thrillera/horroru (część pierwsze dla mnie zdecydowanie 10/10) stworzyli idiotycznego tasiemnca, w którym fabuła naginana jest do tak niesamowitych granic możliwości, że u mnie powoduje spazmy śmiechu.
Idea przykuwania widzów do ekranu poprzez prezentowanie coraz to nowszych mechanizmów torturujących ludzi może i jest skuteczna, ale na Boga, nie przez VI części! Proponuję policzyć, ile postów dotyczy "Najfajniejszej pułapki" albo "najkrwawszej sceny". Film wdarł się do kin na fali popularności i "fajności" pokazywania okrucieństwa. Podobna sytuacja przydarzyła się Hostel'owi, ale tam twórcy zauważyli, że nie ma sensu ciągnąć tego dalej już po 2 części.
Swoją drogą...jak można stworzyć film składający się z VI części?! Na Boga, przecież jest to jak policzek w twarz dla zdroweggo rozsądku, i uderza wręcz w twarz komunikatem "Hej hej, robimy to tylko dla pieniędzy, ale wiemy, że przyjdziecie do kin, bo film jest brutalny no i są te fajne pułapki!", tymczasem nikt nie zauważył, że sama fabuła zatoczyła koło już ze 3 razy, niebawem okaże się, że każdy policjant był pomocnikiem JigSaw'a, on sam miał 4 żony z których każda musi wypełnić jego wolę, no i miał też 3 synów i 2 córki. Prosze Was, otwórzcie oczy i nie dajcie się karmić czymś, co już wcześniej zjedliście, przeżuliście i wy******cie dawno temu, a dodanie cyferki o jeden większej tworzy Wam iluzję czegoś nowego

ocenił(a) film na 6
budziktt

A ten o Jasonie 'Pt 13' i ten o Kruegerze 'Koszmar z ulicy Wiązów' to po ile części miały? Po 8, czy 9, jeśli się nie mylę. I pozostały w pamięci jako jedne z lepszych horrorowych serii.

ocenił(a) film na 3
Toolbar

A czy piła, robiąc to co robi zapisze sie w historii jako "Jeden z najlepszych horrorów" czy "Horror który świetnie zaczynał, a potem zjeżdżał równo w dół i nikt w sumie nie wiedział o co w nim chodzi poza przykuwającą brutalnością"?

budziktt

ten kto jest w stanie ruszyć głową , kiedy coś ogląda, to wie o co chodzi. To jest do poskładania, zal mi jest tych ludzi, którzy widzą w pile tylko brutalność. Tu moge użyć twojej wypowiedzi"otwórzcie oczy"

michalzawiski

Zanim ruszysz głową, zgol tego dziewiczego wąchala.

andy_d1

nastepny, któremu trzeba powtarzać 1000 razy jedno i to samo

użytkownik usunięty
budziktt

"(...) coś niesamowitego (...) mogło się stać prawdziwą legendą (...) ogólnym wrażeniem WOW "

Chciałabym aby taki jeden chłopak z równym sentymentem (jak Ty o Pile I) i podobnymi doznaniami wspominał pewną noc ze mną...

"Chciałabym aby taki jeden chłopak z równym sentymentem (jak Ty o Pile I) i podobnymi doznaniami wspominał pewną noc ze mną..." napewno kiedys tak będzie

ocenił(a) film na 10
budziktt

Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Jednak popatrzmy na to z odwrotnej strony. Filmy są krótkie jak na hity kinowe. Wszystko tworzy całość. Spokojnie mogłoby być części 3 z 6. Twórcy mogliby zlepić z 2 filmów 1. Ale wtedy byłoby mniej zakończeń zaskakujących. Zakończeń po których fani błagają o kolejny film.

użytkownik usunięty
Mariusz700

Jasne, ze każdy ma prawo się wypowiedzieć. Zajarzyłam ,ze autor wątku jest wybrednym i wymagającym widzem, ceni Pile ale kolejne części już mniej bo schlebiają one popularnym gustom i są jego zdaniem tworzone by zaspokajając nasze potrzeby widoku masakry , cierpienia i strachu za co oni kasują kasiorę , ja nie widzę powodu dla którego miałabym próbować go przekonywać, ze może jest inaczej. Tu z racją jest jak z dziurą w doopie - każdy ma swoją. Ironia na koniec - zony,córki itd jest zbędna.
Opis odczuć autora wątku odpowiadał moim doznaniom przy pierwszym kontakcie w realu :-) a na wspomnienie mnie naszło właśnie ze względu na cechy wspólne. Pozdr.