Kolejna część "chorej" serii.. Ile to jeszcze potrwa..? Trwa o 5 - Pił za dużo. Pierwsza część - super, naprawde - palce lizać, kolejne.. nie nie. Niby gra toczy sie dalej.. nowe tajemnice.. - czas przestać! Jigsaw leczy świat za pomocą chorej gry - już - za światów. Ile można..? Niestety w 2010 będzie Piła 7. Apel fana filmów grozy: Jigsaw kończ tą chorą grę..!
A mi się podobał...
Jeżeli ktoś podchodzi do sprawy dychotomicznie - film dobry(10) film zły(1) - to dla mnie trochę niezrozumiałe. Kryteria oceny każdy ma własne, ale nie przekonują mnie argumenty o dorżniętej serii, znowu to samo czy po prostu negatywnie komparuje Piłę do arcydzieł tego gatunku (czy subgatunku) horroru.
Ja tam lubię ten piłowy tasiemiec i jest to dla mnie świetna rozrywka. Nie podchodziłem do niego z wygórowanymi oczekiwaniami, wiedziałem na co się szykuje i dokładnie to dostałem. Jak to się mówi - jestem targetem:). Wiele serii (Helloween, Freddy czy Friday 13th) jeżeli nie rebootami to kolejnymi częściami też dzieli fanów. Można pisać petycje, robić strajki... Ale to może tylko odnieść odwrotny skutek - wokół robi się zamieszanie i... zainteresowanie. Tak czy siak zmierzam do tego, że te filmy i tak nieuchronnie powstawają. Można je obejżeć lub nie, polubić lub znienawidzić. Ja lubię i na Saw 7 poczekam. A część szóstą oceniam 7/10.