Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49483
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

jak śpiewała A. Chylińska w kultowym już przeboju O.N.A.
No właśnie, chyba już czas z tym skończyć. Umiar to pojęcie dla twórców abstrakcyjne, nienasycenie również bo szukają metody by nażreć się wpływami z promocji, szkoda że cierpi na tym sztuka, która przez boom na sequele niedługo przepadnie. Pierwszą część oceniłem na 7/10 za troszkę nowe podejście do tematu i mocne zakończenie, ale niestety nic poza tym, a im dalej w las tym gorzej. Tymczasem na ekrany wchodzi już 6 część, w przygotowaniu zapewne przynajmniej 2 następne. Wydaje się je co roku, więc istnieje szansa, że cykl przepadnie tak samo jak Akedmia Policyjna która szóstym odcinkiem zakończyła swoje wpływy w kinie przypominając o sobie 8 lat później nieudanym powrotem. Chyba i "Piłę" nalezłaoby już opiłować ze scenariusza. Bo wyraźnie za dużo tu ostrych narzędzi, a klimat gdzieś ucieka, jeśli jeszcze nie uciekł.

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
akira894

Powiedz mi, czy fajnie jest prowadzić taki monolog ?

ocenił(a) film na 5
akira894

Brr ... nie znoszę Chylińskiej. Niby to kobieta, a wygląda, mówi i zachowuje się jak facet xd

6mike6

Też kiedyś jej nie lubiłem ale odkąd Agnieszka Chylińska jest w programie MAM TALENT zmieniłem co do niej zdanie.
W końcu każdy może się zmienić. Bywa zabawna i potrafi docenić...
No ale co będę się rozwodzić, to nie o tym wątek.

użytkownik usunięty
6mike6

A ty niby facet, a twój foruming jest po prostu babski.

ocenił(a) film na 5

Nie ma czegoś takiego jak "foruming" ;p

użytkownik usunięty
6mike6

Prosty człowieku, to, że ty czegoś nie znasz nie oznacza, iż tego nie ma.

ocenił(a) film na 5

Sprawdźmy w słowniku ;p O! Co za niespodzianka! N-I-E M-A ;pp

użytkownik usunięty
6mike6

Synku, sprawdź sobie w słowniku takie rzeczy jak ";p", ";pp", albo wyraz "N-I-E" (właśnie w takiej pisowni, jakiej użyłeś).

ocenił(a) film na 5

";p" to emotikon i szanowny pan moderator powinien to wiedzieć. N-I-E to poszczególne litery składające się na słowo "nie" które istnieje, nawet Word tego nie podkreśla.
Słowo "foruming", natomiast, nie istnieje ;p

użytkownik usunięty
6mike6

Hmmm, powinienem już mieć tytuł profesora. Od kiedy tu jestem wyedukowałem już kilka pokoleń filmwebowiczów:

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=foruming

ocenił(a) film na 5

Brawo, ale myślałem, że na filmwebie piszemy po polsku ;p