Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49480
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Wiecie kiedy mniej będzie premiera Piły 6 na dvd? Kiedy będzie można kupić
w sklepie ten film?

malwina_6666

musi minąć około pół roku od premiery w kinie to policz sobie.

michalzawiski

Inne filmy są wydawane znacznie wcześniej, a tak przy okazji to sam sobie
policz!

malwina_6666

jeszcze nie widziałem żeby którys film był wcześniej niż poł roku po premierze, a kupuje naprawdę często i dużo.

użytkownik usunięty
malwina_6666

Napisz do dystrybutora filmu - Kino Świat. Na stronie jest jedynie w zapowiedziach bez konkretnej daty.

tak też mozna zrobić ale czy to coś da?za krótki <br/>

michalzawiski

Co do wcześniejszych premier na dvd, co zależy też od dystrybutora. Tak
np.film "Bękarty Wojny", nie wiem kto wydał ten film u nas, ale pokazał się
po zaledwie 4 miesiącach od premiery. To ten Kino Świat jest jakiś dziwny,
na dvd trzeba czekać pół roku, a jeśli nawet jest wyznaczona data premiery
dvd to i tak czeka się jeszcze ze dwa tygodnie zanim pojawi się w sklepach.

malwina_6666

skoro wiesz po co pytasz?... zależne jest to od premiery filmu na DVD w USA dość szybko po tym trafia na pułki Polsce... a w USA to już zależy od tego jak długo film utrzymywany jest w kinach ;), w przypadku piły nie będzie to długo gdyż film nie ma od groma fanów i widzów zakładam że pod konie lutego będzie dostępna w środku lutego pod koniec stycznia wydana będzie w USA

użytkownik usunięty
malwina_6666

W stanach na dvd i blu-ray premiera jest 26 stycznia. Można już dokonywać zamówień w sklepach online czy ebayu. Zresztą w ich edycji jest kilka ciekawych dodatków, znając życie u nas nawet nie będzie połowy tego.

PS nie wiem czy dalej jest taka praktyka ale jeszcze do niedawna było, że film trafiał na rynek najpierw do wypożyczalni (tj. możesz nabyć ale z prawami do wypożyczania wówczas cena znacznie droższa) - a dopiero tydzień, max 2 po tym terminie można było kupić "zwykłą" wersję, aczkolwiek niektóre filmy pojawiały się równocześnie, kwestia dystrybutora.

malwina_6666

Film jest na tyle dobry, że jestem w stanie trochę poczekać. Ciekawe, czy
na tym dvd będą jakieś ciekawe dodatki, czy po napisach będzie ta scena
opisywana przez jednego z was. No i cena, ja część piątą kupiłam za 53zł,
mam nadzieję, że tym razem cena będzie bardziej rozsądna.

użytkownik usunięty
malwina_6666

W USA na pierwszy rzut poszła wersja Unrated - czyli ta o której mowa w tym temacie. Na dodatek dorzucają pierwszą część filmu gratis aby "zobaczyć jak to się wszystko zaczęło".

Jeśli chodzi o cenę to ok 50zł, chyba że trafisz na jakąś promocję w Media Markt, ale tylko w dniu premiery - tak np. kupiłem FIFE 10 na PS3 z 199 na 149 (ale tylko pierwszego dnia). Podobne praktyki mają też miejsce z filmami, ale nie w każdym Media Markt. Musisz być czujna ;p

Dziękuję Panu, to chyba jedyna sensowna odpowiedź jaką dostałam na tym
forum, teraz postaram się być spokojniejsza. Mam nadzieję, że gdy Piła 6
wyjdzie na dvd, to jeśli jak Pan pisze cena będzie wynosić te 50zł, to może
dodatki do filmu będą w miarę interesujące.