Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49480
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Po oglądnięciu Piły 6 zastanawiam się czy to już koniec serii. Może lepiej by było gdyby tak. Ostatnia Piła to już nie to samo. Tu intryga gubi się gdzieś między poronionymi pomysłami na film, a on sam stał się tak zawiły, że nawet wielki fan nie potrafi złożyć wszystkiego do kupy. Miało być naprawdę dobrze, a wyszło bardzo przeciętnie. Nowa Piła to już inny film i warto zadać sobie pytanie, czy na pewno chcemy widzieć kolejną odsłonę serii, w której V część powinna być ostatnią. Pozdrawiam.

lotr931

" a on sam stał się tak zawiły, że nawet wielki fan nie potrafi złożyć wszystkiego do kupy." mów za siebie

lotr931

"nawet wielki fan nie potrafi złożyć wszystkiego do kupy" mylisz się- ja złożyłam :) no oprócz wątków które zostały niewyjaśnione.. I było dobrze, nie narzekaj ;p moim zdaniem 6 im się udała, po mniej udanej 5. jestem fanką ale uważam, że 5 była kiepska..
pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 9
olaolaola1

musialem obejzec VI jeszcze raz by wszystko poskaldac i troszke tu poczytac na forum ogolnie rzecz mowiac VI jest nieco pomotana i ciezko dojsc a tym bardziej jesli ktos nie oglądal od początku calej trylogi to nie ma sensu ogladac kolejnych czesci ... co do VI film sie naprawde rozkrecil chyba juz nie bedzie VII gra zostala zakonczona...

Nightwachter

VII będzie i to jest pewne.za krótki <br/>

lotr931

Tez jestem zdania, ze powinno sie to juz zakonczyc. 6 czesc jest beznadziejna, fabula naciagana i doklejana na sile, wymyslana jakby przez dziecko. Nawet nie wysilili sie juz na standardowe przewrotne zakonczenie.

kamil_49

A nie uważasz, że to w jaki sposób Hoffman uwolnił się z pułapki jest własnie przewrotnym zakończeniem?

michalzawiski

A co w tym przewrotnego, po prostu sie uwolnil, przewrotne zakonczenie to bylo np w jedynce po ktorym widz mogl spojrzec inaczej na cala fabule od poczatku filmu a tutaj nic to nie zmienilo, uwolnil sie i tyle, bo to, ze sie w tej pulapce znajdzie bylo przewidywalne od poczatku jak tylko ta babka dala mu 5 kopert zamiast 6.

kamil_49

ale Jill nie zostawiła mu klucza. moze nie chodzi tu o samo uwolnienie, ale o sposób w jaki to zrobił. Z tymi kopertami, to tez tak nie do końca, ale w sumie mozna było sie spodziewać juz od IV części.

michalzawiski

No jakos sie musial uwolnic zeby byla furtka do zrobienia nastepnych 6 czesci, tylko nie wiem kto to bedzie ogladal jeszcze.

kamil_49

ci co na to czekaja, poza tym pozostała jeszcze ta dziennikarka.

ocenił(a) film na 2
michalzawiski

Pierwsza częsc piły - rewelacja. VI - tragedia. Taka jest niestety prawda.

Zauważcie że do III częsci włącznie scenariusz pisał Leigh Whannell i było pięknie.
Od IV w wzwyż totalnie moim zdaniem nie udane i naciągane pisadło Patrick`a Melton`a i Marcus`a Dunstan`a - cos w tym musi byc, moim zdaniem to wlasnie Whannell trzymał piłę w kupie a gdy pisali ją inni to po prostu stało się kupą.
Muzyka jak zwykle Charlie Clouser ale jakos w kolejnych już częsciach nie buduje tak klimatu jak w pierwszej gdzie jego utwory były po prostu genialnie wkomponowane. Naprawdę liczę że piła VII nie powstanie, jezeli jednak to mimo iz jestem wielkim fanem trylogii to nie mam zamiaru oglądac kolejnej odsłony.

mortibor

nie chcesz ogladać to nie oglądaj, ale ci co chcą to i tak obejrzą( chociażby ze względu na efekty 3D) i nie liczyłbym na to, żę siódemka nie powstanie.

ocenił(a) film na 4
lotr931

Oby nie powstała..

lotr931

Z tego co słyszałem, Piła VII będzie na 98%

Jozin

na 100% będzie także piła VIII za krótki <br/>

lotr931

I bardzo dobrze!!! Jeśli pojawi się Piła VII i będzie w 3D, czeka mnie obowiązkowa wycieczka do kina ;)

użytkownik usunięty
Jozin

Jak Wy się kurwa podniecacie... będzie nie będzie... odwaliło Wam?? :|
Jeden za drugim pisze - będzie na 98%, nie... będzie na 100%... słyszałem, że będzie... a ja wiem, i to jest pewne... jak pojebani!

nie pojebani nie obrażaj, tu sie każdy tylko wymienia info

użytkownik usunięty
michalzawiski

Ty już powtarzasz to po raz 10 chyba na tym forum... kto wie ten wie i kto umie czytać i śledzi ten się dowie czego trzeba...

O VIII mówie dopiero pierwszy może drugi.

ocenił(a) film na 10
michalzawiski

A ja będę oglądać część 7,8,9 a nawet setną jeśli dożyję:D

ocenił(a) film na 10
darek_mirek

HAHAHAHA!!!@ Vir2l_Vision jakie dziecko :D ale polewka!!