Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49480
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Szczerze powiedziawszy oglądam "Piłę" z czystego przyzwyczajenia. Nie spodziewam się po tym filmie niczego odkrywczego. co część to odgrzewany kotlet i na siłę szukanie możliwości wybrnięcia z kolejnej intrygi, która zasiał Jigsaw. Nudne to jest, nie ma co ukrywać, sceny niesmaczne i fabuła się w ogóle nie trzyma kupy (przepraszam jeśli urażam fanatyków etc).
Ale jest jedna fajna rzecz w tym filmie. Podoba mi się tematyka, która w tej części poruszono. Mianowicie ubezpieczenia i podejmowanie decyzji w obliczu czyjegoś stanu zdrowia. Bardzo ładnie to dobrali, przyznać muszę i pomimo tego, że nie kręci mnie gore to film ten przypadł mi do gusty poprzez umiejscowienie tematu akcji.
7/10

Wiktorek

"Nudne to jest, nie ma co ukrywać, sceny niesmaczne i fabuła się w ogóle nie trzyma kupy " dwa pytanka: w którym miejscu fabuła się kupy nie trzyma? Skoro nie lubisz piły, to po co oglądasz?

ocenił(a) film na 7
michalzawiski

Odpowiedź na drugie pytanie jest na samym początku mojej poprzedniej wypowiedzi:)
Fabuła kupy się nie trzyma już od 3-ciej części. Naciągane jest dla mnie do granic możliwości unieśmiertelnianie Jigsawa i dawanie mu kolejnych naśladowców, platanie ofiar z oprawcami, odnajdywanie dzieci, kontaktów i tym podobne schemaciki mające to trzymać w ryzach. Może źle to ująłem - nie tyle co się nie trzyma ile jest przekombinowane.
Mam nadzieję, że wypowiedź ta jest akceptowalna:)
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Wiktorek

@ Wiktorek - zgadzam się... i wyje..ne na resztę (w tym michalazawiskiego), którzy tego nie rozumieją. ,)

Wiktorek

To już jest jakiś argument Wiktorku.za krótki<br>