Jedna z najlepszych części "Piły" :)) Ładne sceny egzekucji (szczególnie akcja z karuzelą), dużo akcji, wiele wyjaśnionych wątków i... duuużo krwi czyli to co lubię^^ Moim skromnym zdaniem idealne zakończenie "Piły" i ja bym w tym miejscu zakończył cały film, ale NIESTETY to pewnie dopiero początek...
Jak myślicie co może być w kolejnej części? Hoffman przeżył (ciekawe jak będzie mówić:| ) a żona Jigsawa będzie kontynuować jego dzieło tylko powiedzcie mi co? Kolejne ofiary? Pożyjemy zobaczymy.
I proszę żeby nie wpisywali się tu jacyś pseudo ciule co uważają ten film za bezsensowną masakrę. Zwracam się do ludzi którzy rozumieją ten film i genialny umysł Johna ^^
P.S. Właśnie wróciłem z kina. Przeglądając forum nie wiem czemu ludzie uważają ją za najobrzydliwszą ze wszystkich.. Ja siedziałem niewzruszony a jedynym momentem w których się bałem to wtedy gdy moja (biedulka) dziewczyna ściskała mnie za dłonie z przerażenia ^^
Jigsaw rulez ! ! !
Ja jestem zwolennikiem tezy że Gordon żyje:) I paczka , którą Jill wrzucila przez drzwi to własnie coś dla Gordona:) Hoffman i tak nie bedzie miał życia na wolności bedzie musial się ukrywać.
Czuje, że 7 częśc ale cholernie zaskoczy....albo totalnie zawiedzie;)
hmm, możesz wytłumaczyć szerzej swoją teorię? gordon bez nogi, ten co miał śmierć wymalowaną na twarzy miałby przeżyć? wątpię a poza tym dlaczego Jill miałaby dać jemu tą paczkę i co niby miało by się w niej znajdować?? możesz napisać coś więcej bo mnie tym zaciekawiłeś :))
Jest sporo sugestii(ale to tylko moja hipoteza) i będę się kolejno odwoływał do każdej częśći :) tak więc:
SAW I:
Najbardziej zaskakuje mnie ta sytuacja gdzie TApp i Sing (glover i ten japoniec) przyłapali Jigsawa jak zakładali pułapkę jakiemuś facetowi któremu wierła miały się wkręcić w głowę. pomimo kaptura, Tapp zanim mu Jigsaw podcial gardło i uciekł musiał widziec kawałek twarzy. Niby dlaczego juz po odejści na emeryturę aż tak bardzo uczepił się Gordona? To przeciez on poprosił Adama aby śledzil Gordona...
Zauważcie też, że pułapki wymagające chirurgi i wiedzy medycznej wystepują od ....SAW II dzwine...a przeciez nikt ciała Gordona nigdy nie odnalazł?
Gordon wychodząc od Adama obiecał że wyśle mu pomoc...kto przyszedł... Amanda....tyle że go zadusiła...
SAW II: Tutaj wydaje mi się najbardziej widoczny dowód. Jak jest Eye trap, gdzie gościu ma kluczyk pod okiem. Gdy oglada filmik widać na żywca że postać w kapturze....kuleje i to własnie na tą nogę którą ucial sobie Gordon!! Poza tym kto miałby taką operację zrobić? Hoffman? Amanda? Jill nie była chirurgiem...był nim Gordon.
Jest tez moment kiedy policja już łapie Kramera. Zauważcie ile ma różnych lekarst a nawet respirator. oczywicie mogła to mu załatwić Jill ALE...
SAW III i IV(bo oba dzieją się w tym samym czasie):
Hoffman jak wiemy siedzi na szali razem z Ericem Matthiewsem(który de facto miał...ten taki stelaż na zmiazdzona nogę. Dziwne...) Amanda pilnuje Kramera. Potrzebna jest osoba do jego operacji. Niby jakby Gordon miał zyć mogłby to zrobić on ale z drugiej strony ktoś musiał robić kolejne pułapki de facto potrzebujace wiedzy medycznej. Bardzo zaskoczyło mnie gdy zobaczyłem jak Dr. Lynn budzi się na wózku ze szpitala w którym pracowała ona ....i właśnie Gordon. Jak powiedziala ze zabieg bedzie wymagal wielu narzedzi i środków medycznych...Amanda z placzem krzyczła tylko żeby jej Lynn powiedziała o jakie chodzi a je załatwi. Jill raczej sprzetu by nie załatwiła. Na leki się zgodzę ale skalpele respiratory i inne...no way. Koleja akcja. Jak Strahm zabija Jeffa amanda i Kramer nie żyją a Hoffman wyszedł na zewnątrz zamknąwszy Strahma...więc kto na niego niby się rzucil i....zostawił mu długopis w kieszeni (i w dodatku wydaje mi sie że to długopis Gordona z częsci pierwszej - gdy był przesłuchiwany)
No i ta część VI w której Jill wrzuca tą paczkę...to dla mnie wielka niewiadoma...
No ipamiętajcie nagranie Kramera ktore połknał. Jest tam:
"Detective Hoffman, If you hear that message you are propably the last man standing..." Można rozumieć na dwa sposoby ;) ale to mocno naciągane:)
Bardziej chodzi mi o słowa, w ktorych mówi, że jego dzieło będzie kontynuowane. NIe sądze by byla to jill która jak widać z retrospekcji w VI czesci namawiała Kramera do wycofania się z tego...kto by mógl to być? ... dla mnei ...Gordon
Też coś mi się tak wydaje z tym Gordonem, ale powiem szczerze że Hoffman i
tak nie miałby życia, bo z twarzy to nie za dużo mu zostało:)
"Niby dlaczego juz po odejści na emeryturę aż tak bardzo uczepił się Gordona? To przeciez on poprosił Adama aby śledzil Gordona."
Bo na miejscu zbrodni znaleziono latareczke Gordona, którą podrzucił Hoffman...
"zostawił mu długopis w kieszeni (i w dodatku wydaje mi sie że to długopis Gordona z częsci pierwszej - gdy był przesłuchiwany)"
Jak wcześniej napisałem, nie był to długopis a latarka...
na moje to w 7 Hoffman oleje zasady Johna i zacznie robić tak jak Amanda w trójce natomiast Jill będzie chciała koniecznie spełnić ostatnią wolę męża i zakończyć cały ten cyrk kto wie czy nie z pomocą Gordona :) trochę mnie tylko martwi że wśród ofiar z 6 znalazły się osoby które nie mogły walczyć o swoje przetrwanie i z góry zostały skazane na śmierć. To całkowicie nie w stylu Jigsawa ale cóż gdyby mnie jakaśagencja ubezpieczeniowa tak załatwiła to pewnie życzył bym im tego samego