Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49483
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Witam. Zakładam temat przy 6 części ale dotyczy on wcześniejszych. Miałem okazje obejrzeć 6 cześć i cofnąć się do poprzednich w celu ogarnięcia kilku motywów...
Kto mi odpowie jaki sens miała ta pułapka, w której kukiełka zraniła agentkę Perez? Co miała znaczyć ta zasadzka? Jaki był w niej test dla Perez? Zwłaszcza, że kukiełka wyszeptała coś po cichu i wtedy wystrzeliła? Z góry dzięki za wyjaśnienie.
Jeszcze jedno mnie ciekawi. W końcowej pułapce 5 części gdzie musieli "oddać krew"... dlaczego pomimo otwartych drzwi do wcześniejszego pokoju nie wrócili po martwą dziewczynę w wannie aby jej użyć do pułapki? Wody nie mogli użyć ale dłoń trupa z wanny? Może ciągle była pod napięciem? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam! :)

ocenił(a) film na 8
spokojnie

Agentka Perez tez miała zginąć (jako bliski kompan agenta Strahm'a) ale uszła z życiem. Co do tej drugiej sytuacji, to też się nad tym zastanawiałem i jedyne co mi się wydaje, to to, że zabrakło im czasu na wyniesienie ciała.

ocenił(a) film na 10
spokojnie

Mnie zastanawia dlaczego przy pierwszym teście w Saw VI ta babka i ten grubas nie wrzucali na wagę żadnych przedmiotów. Można było tam wrzucić tasak, nóż, skarpetki ;)

ocenił(a) film na 8
palluthus

Z tego co zauważyłem przedmioty te były przymocowane do stołu..

spokojnie

Agentka Perez po prostu miała zginąć, a tej dziewczyny nie wzięli dlatego
bo była pod napięciem, tak czytałam ;)