Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49480
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Dlaczego oni wciąż kręcą Piłę? Dlaczego nie zaczną kręcić Szlifierki, Młota Pneumatycznego albo Obrabiarki? Ci Amerykanie nie mają w ogóle inwencji...

piotrpawlak81

Napisalem wczesniej artykul z mysla o takich ludziach jak ty, czyli o takich, ktorzy wiecznie maja problemy...
Po prostu - nie podoba sie? To nie ogladaj! A wszelkie swoje zazalenia nie skladaj na tej stronie, bo nikt ci nie pomoze, tylko napisz do tworcow filmu. Dobrze, ze tacy ludzie jak ty w ogole maja inwencje. Jak jestes taki zajebisty, bo uwazasz ze wymyslilbys cos lepszego, to wymysl, a nie tylko pierdolisz jeden z drugim. Kazdy mocny w gebie, a chuja potrafi. Wszyscy potrafia tylko krytykowac kogos. Zal...

kmieciu3

Oj, ja nie mam problemów. Nie, mam jeden: bardzo lubię horrory, tylko że to, co się teraz kręci to, zmiłuj się Panie Boże, taka chała, że żal oglądać. Marudzę tak, bo uważam horror za świetny gatunek filmowy, który, niestety, schodzi na psy. Ot co...

piotrpawlak81

A dla mnie twórca tego postu, konkretnie piotrpawlak81 wyśmiał te wszystkie tytuły filmowe, gdzie jest zamieszczone słowo "piła", typu "Piła", czy "Teksańska Masakrą PIŁĄ Mechaniczną". Jeśli chodzi o inwencję twórczą amerykanów, pod względem kina grozy i w ogóle kina, to rzeczywiście jest na lipnym poziomie:)!!! Pozdrawiam!!!

użytkownik usunięty
piotrpawlak81

Ekhm, jaką konkretnie szlifierkę miałbys na myśli?? Kątową, stołową, mimośrodową, taśmową, czy może oscylator do drewna?? A jesli chodzi o młor, to GSH, czy SDS?? No, z wszelkiego rodzaju obrabiarkami to inna sprawa (pomijając to, że szlifierki też można do nich zaliczyć). Z piłą jest mniej problemu, bo w zasadzie nie ma zbyt dużego wyboru.

Nie znam się zbytnio na szlifierkach, ale, powiedzmy, "Masakra szlifierką taśmową" to byłby niezły tytuł na film:) "Kątowa" i "stołowa" nie brzmi już tak mrocznie, raczej po domowemu, więc zdecydowanie odpada...

użytkownik usunięty
piotrpawlak81

Hmmm, a "masakra oscylatorem"??

Oscylatorem?... Wahałbym się. Oscylator brzmi nieznajomo, nasuwa jakieś kosmiczne skojarzenia. Żeby zachęcić widzów pozostałbym przy szlifierce taśmowej. Naprawdę brzmi nieźle.

użytkownik usunięty
piotrpawlak81

A masakra kątówą?? Masakra młotem udarowym??

użytkownik usunięty

Szlifierka taśmowa nie wyglada zbyt groźnie.

http://i91.twenga.com/9/tp/13/33/8757594267161941333vb.png

Ale nazwa jest straszna. "Taśma" przywodzi na myśl mechaniczny, produkcyjny, chłodny, beznamiętny ruch, którego nic nie może zatrzymać... Oddaje ducha maszyny.
Mówisz, że nie wygląda groźnie? Hmmm... nieprawda. Ja już oczami wyobraźni widzę za nią faceta w masce hokejowej, odzianego w zasmolony kombinezon i robocze, podarte rękawice:)

piotrpawlak81

może nie wygląda groźnie ale jak przyłożysz komuś taką szlifierkę do twarzy to inaczej będzie śpiewał

victoria_

Do twarzy, to pół biedy.. xD