Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49485
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Pamiętacie jak żona Jigsawa poszła do jakiegoś budynku i wrzuciła komuś
przez drzwi kopertę? Co potem jeszcze była na taśmie z kamery pokazana? O
co chodzi ?Czy mnie coś umknęło w filmie czy to może furtka do kolejnej
części Piły?

jacek_kowalski2

hmmm, ja myślę że wyjaśni się to dopiero w kolejnej części, twórcy musieli
sobie przecież zostawić coś co mogli wykorzystać w kolejnej odsłonie.

ocenił(a) film na 7
jacek_kowalski2

a mi sie wydaje ze to pokój Amandy. i ze ona wcale nie zginęła.
ewentualnie doktor z jedynki

ocenił(a) film na 10
Cyric

a mnie się wydaje że tam siedzi Jigsaw i ma swoje centrum dowodzenia:)

Cyric

Amanda nie żyje napewno.. Zginęła tuż przed Jigsawem, bo ją postrzelił mąż tej lekarki..

ocenił(a) film na 9
jacek_kowalski2

Ja sądzę, że Dr. Gordon żyje i to właśnie jemu wrzuciła tą paczkę. Próbowałem w necie szukać czy to czasem nie był szpital w którym Gordon leczył ale nic nie znalazłem

ocenił(a) film na 10
Van_Zax

hmmm, no jest to też jakieś rozwiązanie, faktycznie sprawa z tym Gordonem
jest dziwna.

użytkownik usunięty
guitarraguy

Twórcy z pewnością tym wątkiem zachęcają do obejrzenia VII części.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10

tym i wersją 3d :)

rafaello45

I co najdziwniejsze w kazdej czesci postac Gordona zostaje wspomniana. CZy to ktoś wspomni jego czy to w scenie retrospekcji mozna zobaczyc tabliczke z jego nazwiskiem na drzwiach. Sadze ze scenarzysci chca jednak doprowadzic jego sprawe do konca tylko ilez mozna czekac. Czekam na to juz 4 lata :D

Maniek2008

ale przecież wyraźnie było zaznaczone że gordon nie wyraził zgody na leczenie

jak dla mnie wyjaśnia to dlaczego zginął

i nie bardzo rozumiem czemu hoffmanowi założyli obrożę, przecież wszystkie zadania wypełniał

jacek_kowalski2

koperta była dla dr heffnera (czy cos takiego), kolesia który robił sekcje na początku IV..tak mi sie przynajmniej wydaje..aktor go grający miał grac w VI a w ogóle nie wystąpił wiec w VII na bank będzie.. ma zdolnosci chirurgiczne wiec to by wyjasniało udział chirurga w nie których pułapkach..

użytkownik usunięty
zjadacz_filmow

1. Ciekawa interpretacja, że to dla niego.. Może rozwinąć to jakoś?
2. Dr Heffner występuje w Pile 6 (mówi, że robił sekcje wszystkich ofiar i że kawałek w ciele Baxtera został wycięty w inny sposób niż u pozostałych)

Myślałem że to ten drugi typek wystąpił z sekcji z IV.. zreszta nie ważne, wazne jest to ze pewnie wycinał kawałki wszystkim ofiarom oprócz setha wiec wie co mowi :P ..postawiłbym na niego (oczywiście żadnej kończyny:P)

ocenił(a) film na 9
jacek_kowalski2

pewno nastepna czesc za rok co tam zas wymysla ja obstawaiam ze ta jego zona tym wszystki kieruje i to ona jego nastepca zostanie :)

ocenił(a) film na 9
jacek_kowalski2

byłm wczoraj ale i tak juz chce zobaczyc w domu na dvd po przestudiowac po w kinie to tak szybko ze trzeba na spokojenie przesledzic co i jak i wogole bo moze cos tam umkneło ale lubie Costasa moj idał faceta jesli o wyglada chodzi dlatego czega na piłe nastepna,,,

ocenił(a) film na 7
rozowa23

Duzo rzeczy jescze jest do wyjasnienia.. a domysły nic nie dadza- jak zawsze ;p

ocenił(a) film na 6
BoroJwr

A mi się wydaje, że dziecko Jigsawa przeżyło, Jigsaw zostawił komuś drugiego pudełko z celami, który potem będzie testowany w finalnej batalii, a na końcu pojawi się Gordon, którego śmierć upozorowano.. co w tej części jest już taka śmierć niezwykle popularna (powoli wracamy do ożywiania zmarłych?).

I dzięki temu mamy pomysł na kolejne trzy części.

ocenił(a) film na 4
jacek_kowalski2

Tam jest siedziba główna Armii Czerwonej Wstęgi, przecież to oczywist :)