Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49486
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

W pierwszej części Piły , psychopatyczny geniusz przeraził widzów na całym świecie, wplątując swe ofiary w makabryczną grę. Kontynuacją pierwszej części była wyprodukowana rok pózniej druga część, która nie dosyć, że powtórzyła sukces pierwszej części ale i ugruntowała pozycję filmu jako jednego z najlepszych i naj chętniej oglądanych horrorów ostatnich lat. Potem rok po roku wchodziły do kin kolejne części, z czego każda była lepsza i bardziej mroczna od poprzedniej,
teraz reżyser filmu Kevin Greutert wpuścił na ekrany kin szóstą już z kolei część Piły, która według mnie prześciga poprzednie pięć części swą przerażającą głębią, twórcy Piły jeszcze bardziej przybliżają widzom filmu tajemniczy i mroczny świat Jigsawa.

użytkownik usunięty
hrabia_kaczor

Jakiś ty mądry...

za krótki <br/>

;D

ocenił(a) film na 10

Ty za to nie, nawet nie potrafisz się dobrze wypowiedzieć.

Fakt Piła to jeden z najchętniej oglądanych filmów, i nic w tym dziwnego posiada wszystkie cechy, które powinien mieć dobry horror, a mianowicie trzyma w napięciu do końca, jest nie przewidywalny co widzowie lubią najbardziej, do tego muzyka wspaniale dobrana do scen no i fabuła nie spotykana nigdy dotąd w innych horrorach.
Piła to nie typowy horror, który pokazuje co ludzie zrobią aby tylko przeżyć jak również to, że nie szanują swego życia do momentu kiedy mogą go nie stracić, polecam.

ocenił(a) film na 10
hrabia_kaczor

Chociarz jedna osoba napisała mądrze, tak to fakt Piła to extra film, który dziś widziałem, do teraz mi ciarki po plecach chodzą, polecam.