Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49485
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Mam trzy pytania do tych co już są po seansie:

1.Czy dużo ludzi chodzi na "Piłę VI"? Chodzi mi o to czy jak byliście w kinie to sala była pełna, czy nie?
Bo ja idę do multikina dopiero w weekend i zastanawiam się czy będzie jeszcze wystarczająca ilość widzów aby mogli wyświetlać film (tym bardziej, że do kina, do którego się wybieram są obecnie tylko 4 seanse).

2.Czy na seansie widzieliście żeby ktoś mdlał (słyszałem, że przy poprzednich częściach się zdarzało)? Istnieje ryzyko omdlenia/porzygania?

3.I najważniejsze: mam 15 lat. Wpuszczą mnie na film?! Tego się najbardziej obawiam. Robią jakieś problemy przy kasach po bilety albo przy wejściu na salę?

Proszę o odpowiedź.

ocenił(a) film na 4
Darth_Vojtek

Ad. 3 - spójrz na wymagania wiekowe a potem w swoją metrykę...

ocenił(a) film na 5
Darth_Vojtek

1. byłem na premierze w Multikinie w Złotych Tarasach (chyba najbardziej znane i najdroższe kino) o 20 i było jakieś 3/4 sali. byłem zdziwiony, bo myślałem że będzie full.

2. ja prawie się popłakałem ze śmiechu ;)

3. wszystkich puszczają. przede mną jakaś dzieciarnia siedziała, aż się dziwiłem co oni tu robią.

ocenił(a) film na 6
joemaster

Aha...no to dzięki za odp. Może nie będzie tak źle jak myślałem.

NYPD - wiem, że "Piły" mają kategorię wiekową +18 ale wiem też, że nie wszystkie kina takiej metryki przestrzegają. Po prostu wolałem się upewnić na forum...

Darth_Vojtek

Jeśli nie przestrzegają to wiadomo co się liczy... KASA

ocenił(a) film na 5
Kacper_1984

Nie wiem, z jakiego jesteś miasta, ale we Wrocławiu w Multikinach sprawdzają legitymacje... choć oczywiście są sposoby, aby to obejść. Czy straszny film? Jak dla mnie - nie. Trzymający w napięciu, i to też nie przez cały czas, owszem. A czy sala będzie pełna, to nie wiem, bo byłam na Pile na horrorfestiwal, a tam zawsze jest pełna sala;)

ocenił(a) film na 5
Darth_Vojtek

1. Byłem na premierze, sala była gdzieś tak w 50% zapełniona.
2. Lol, porzygać się, albo zemdleć na "Pile", trzeba byc dobrym :P.
3. Mi nie robili, a jestem w twoim wieku. Aha, i po poprzednich pytaniach wnioskuję, że się trochę boisz emocji podczas filmu. Uspokoję cię. Musisz być napradę delikatny jeżeli któraś ze scen cię przerazi.

ocenił(a) film na 5
el_Polaco

"2. Lol, porzygać się, albo zemdleć na "Pile", trzeba byc dobrym :P"

Człowieku, kiedyś czytałem, że podczas seansów części 3. to zdarzało się, że ludziom robiło się niedobrze, wychodzili podczas seansu a niektórzy to nawet mdleli i trzeba było karetkę wzywać. Oczywiście z tego co wiem to te przypadki były sporadyczne i nie zdarzały się w Polsce...ale mimo to takie były - zwłaszcza podczas sceny w 3. części, kiedy kolesiowi łamało ręce i nogi na tej maszynie. Na mnie osobiście żadna z części nie zrobiła wrażenia ale uważam, że trójka była najbardziej hardkorowa ze wszystkich jeśli chodzi o tortury.

Poza tym jak ktoś chce dobrego "treningu" przed Piłą to niech sobie obejrzy "Braindead". Uwierzcie mi, po tym filmie już żaden horror typu gore was nie ruszy ;)

Darth_Vojtek

1.Poważnie? Są takie kine w których nie puszcza się filmu bo nie ma dużej ilości widzów? Chyba ktos tu sobie kpi :) Jak seans jest np. na 10 w srodku tygodnia to tylko nie liczne grupki idiotow (czyt. wagarowiczow) i moze jakis zagorzaly fan ktory udawał chorobe zeby isc bo nie zdarzyl na premiere, bedzie siedzialo na sali.
Jednak bez stresu mysle ze w piątki wieczorkiem lub soboty bedzie pelno ludzi.
2.Rzyganie na tego typu filmach to prawdziwe wyzwanie. Jeżeli bedziesz mial zatrucie pokarmowe to moze cos Ci poleci.
3.Tylko raz mialem problem chyba z piłą V ze chcieli legitymacje. Celuj w młode kasjerki lub kasjerow wygladajacych na typowe 'sieroty' to Cie puszczą :). nie odwaza sie na taka operacje jak 'poka legite' ;)

ocenił(a) film na 6
Sined

A jeśli chodzi o to, że nie wpuszczają na film jak jest za mało osób - to prawda. Kiedyś szedłem na film "The Incredible Hulk" i poza mną były jeszcze/tylko dwie osoby - no i nas nie gnojki wpuścili. Oddali kasę za bilety i wynocha :/

ocenił(a) film na 6
Darth_Vojtek

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)
Do kina chodzę zawsze do Heliosa we Wrocławiu na ul. K.Wielkiego. Chociaż tym razem zamierzam pójść do Heliosa w Magnolia Park (też we Wrocławiu). Może ktoś kojarzy te dwa kina?

Nigdy nie byłem w kinie na poprzednich częściach "Piły" więc nie wiem jak zareaguję na krwawe sceny na dużym ekranie. Może faktycznie trochę przesadzam...Po prostu przeraziłem się informacjami, jakoby na poprzednich częściach ludzie mdleli...

Darth_Vojtek

ad.2 - na seansie, na którym byłem ja, nie zdarzyły się takie sytuacje :)
ad.3 - z tym to jest tak, jak ze sprzedawaniem alkoholu nieletnim - zależy na kogo trafisz, no i przede wszystkim - na ile lat wyglądasz :)

ocenił(a) film na 6
Kozii512

No cóż...Tak się składa, że jestem dosyć wysoki i mam wąsik :D Hmm...Może się uda.

ocenił(a) film na 5
Darth_Vojtek

chyba wąsik dziewiczy xD a co do twojego pytania to na 100 % Cię wpuszczą,a czy dużo ludzi to na VI nie byłem ,ale zamierzam iść.A żeby zemdleć na tym filmie to trzeba mieć naprawdę słabą psychikę w najgorszym przypadku możesz zamknąć oczy

Darth_Vojtek

To radziłbym się ogolić.:) To nie jest zbyt mocny... argument
przetargowy... a już na pewno nie w wieku 15 lat. Możesz, co najwyżej,
wyglądać śmiesznie, a nie dojrzale. I jeszcze jedno - to nie jest, w żadnym
razie - ocenia Ciebie. Jedynie nieco cyniczna uwaga:) Także się nie
obrażaj:P

Darth_Vojtek

Ja mam 13 lat i mnie wpuścili xd, a byłem z koleżanką, bo nagle ona wielka fanka Piły xd. Nic mnie nie obrzydzało. Fajny film. Pozdrawiam ;).

blueing

Ja byłem w multikinie z 2 Przyjaciółmi i puścili nam film ;D
Mieliśmy całą sale dla siebie ;D

ocenił(a) film na 9
Darth_Vojtek

1. byłam w niedziele 25-go, w sumie na sali 4 osoby :) film oczywiście puścili :) MULTIKINO :)

2. nieee, nie rozumie jak można mdleć na "Pile"....

3. nie zauważyłam....