powinniście zrobić ustawke gdzieś w lesie uzbrojeni w klawiatury i myszki od kompa i tam użyć swoich argumentów - taka moja 'złota myśl' ponieważ tutaj powstaje jeden wielki śmietnik :)
eee... ja mialem do czynienia z paroma fanami i po prostu nie dalo sie znimi normalnie rozmawaic - wyzywali. klneli, zarzucali innym ze sa gorsi... po prostu nie dociera do nich ten fakt ze nie kazdy kocha filmy typu ,, seryjny maniak kontratakuje". Ja z calej tej ,,serii" lubie tylko jedynke, reszta to dno... a krecenie dalszych czesci to dla mnie absord. Nie rozumiem rezysera dlaczego nie zakaczyl tej ,,serii" juz po trzeciej czesci, gdy Jigsaw i Amanda zgineli, tylko wplatuja w to jakiegos zastepce Jigsawa... naprawde zenada. A co do ustawki to nie na klawiature i mysze, tylko na kije bejsbolowe, bo mowie fanom tego filmu inaczej sie nie przetlumaczy ze ktos ma inne racje na ten temat.
PS. Mozecie mnie za to zgnoic, wisi mi to bo juz przestaje pisac na temat tego czegos, co nazywacie filmem.
"Nie rozumiem rezysera dlaczego nie zakaczyl tej ,,serii" juz po trzeciej czesci"
A ja rozumiem, choćby na tym forum jest wielu młodocianych zwyroli, którzy szczerząc zęby w uśmiechu nabiją w kinie kabzy producentom kolejnej Piły.
Szanowny Panie Icku.. wydaje mi się, że nazywanie fanów tej serii "zwyrolami", czy, to już moja propozycja, "zwyrodnialami", jest trochę przesadzone. W przypływie złości zdarza mi się używać gorszych określeń, na przykład "zboki". Jednak w rzeczywistości sprawa nie przedstawia się tak prosto. Gdybyż istotnie fani takich filmów byli zbokami i zwyrolami... Mielibyśmy wtenczas poukładany, spójny obraz, który nie wprawiałby nas w irytację. Problem w tym, że filmy pokroju "Piły" oglądają NORMALNI (okropne słowo-rzeka) ludzie, tacy jak Pan i ja(?). Mam pewną tezę, którą trochę boję się otwarcie głosić, w obawie przed narażeniem na śmieszność i stos zarzutów. Mianowicie horrory, a w szczególności krwawe filmy rzeźnickie, oglądają ludzie, którym w życiu czegoś brakuje i którzy ów brak rekompensują sobie właśnie oglądaniem fabularnej masakry.
Osobiście film "Piła" (pierwszą część) uważam za film godny uwagi i nawet niegłupi. Wszystkim zainteresowanym proponuję zawiązać komitet obywatelski, który będzie zrzeszał antyfanów kolejnych części tego filmu. Na hasło komitetu proponuję: "Precz z kontynuacją Piły", albo może "Nie plamcie Piły I". Po co od razu walka na bejsbole?
"NORMALNI (okropne słowo-rzeka) ludzie, tacy jak Pan i ja(?)"
Ja nie oglądam, a nawet jeśli oglądam, to tylko po to, żeby widzieć o czym mówię i nie mam w tym żadnej przyjemnosci.
"horrory, a w szczególności krwawe filmy rzeźnickie, oglądają ludzie, którym w życiu czegoś brakuje i którzy ów brak rekompensują sobie właśnie oglądaniem fabularnej masakry."
Więc w swoim poście piszesz, że filmy typu "Piła" oglądają normalni ludzie, a nastepnie sam sobie zaprzeczasz powyższym zdaniem. Czy normalnym ludziom brakuje masakry w codziennym życiu??
no mialem sie juz nie udzileac , ale mnie zmuszacie... Icek nie uwazasz ze kolejne czesci odbiegaja od pierwszej, ze dalsze krecenie tego filmu jest bez sensu a fabula z kazda czescia jest coraz to gorsza? Trzecia czesc na zakonczenie tej serii byloby najlepszym rozwiazaniem z ktorego zrezygnowano. Jesli chodzi o dochody dla sponsora, czy dla rezysera, to moim zdaniem mogliby nakrecic inny podobny do tej serri film, a nie ciagnac to jak makaron do spagetti... Kiedys czytalem, gdy w kinach wyszla trojka, ze maja zakonczyc krecenie dalszych czesci z powodu, ze film nie zarobil wystarczajaco kasy co poprzedniczki. Pozniej wyczytalem ze powstaje czworka, ale ona miala nas uswiadomic tak na prawde dlaczego Jigsaw to wszystko robil, jak sie to zaczelo naprawde. W sumie to pokazali dlaczego, ale wplatanie w to agenta FBI jest niedorzeczne. Rok temu dowiedzialem sie , ze bedzie piatka i normalnie krew mnie zalala na sama mysl ,,po co?". Teraz dowiaduje sie ze bedzie szostka, a nawet rezyser nie wyklucza siodmej czesci. Mam tylko jedna prosbe do producentow, prosze zakonczcie ten horror i zajmijcie sie nowa produkcja, np. komedia.
raph, nie podoba Ci się Piła, a masz jako avatar lalkę Billiego z Piły. Pozdrowienia
to ze mam to nie oznacza ze lubie serie ,,Piła". Ja po prostu lubie pierwsza czesc tej serii, wiec dla uhonorowania tego i dla uczczenia tej czesci zrobilem sobie ten avatar. Ja pisalem wczesnie ze lubie jedynke, ale nie pozostale.