Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49483
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

niewyjasnione watki :

użytkownik usunięty

Część VI

- nagranie dla dziennikarki, zony agenta. Niszczy dyktafon z treścią nagrania. Jakie miała zadanie ???
- kto kryje się za drzwiami szpitala i co Jill zanosi w tej paczce.
- kim jest para pierwszej sceny, ci co "zniszczyli życie innym" ?

To na szybko, jakie są wasze ?

użytkownik usunięty

- "kim jest para pierwszej sceny, ci co "zniszczyli życie innym" ?

Myślę, że to po prostu "obiekty do przetestowania" otwierające film - jak to bywało w przypadku II i III (Michael, Troy). Podobnie było w IV z Artem i V z Baxterem, aczkolwiek ich wątki zostały trochę pociągnięte. W przypadku VI nie doszukiwałbym się jakiś nowych wątków, aczkolwiek Tanedra Howard (ta czarna co odcięła sobie pół ręki) jest na liście Saw VII wg IMDB.

- Oprócz pozostałych wymienionych przez Ciebie interesuje mnie kwestia Hoffmana, czy się tam nie wykrwawił itp. a także sprawa prowadzona przez FBI skoro wszyscy o nim tam wiedzieli (zwłaszcza teraz po tym co zrobił z Erikssonem i Perez)...

- no i co z dr Gordonem.

użytkownik usunięty

Argument z obiektem do przetestowania - bardzo dobry !
Wyjaśnia dlaczego Troy ( to ten od łańcuchów ? )znajduje się w tej szkole, która jest miejscem dalszej gry, zapomniałam o tym ,ze Amanda użyła już raz tego określenia w III. Dziękuję.

użytkownik usunięty

Puzzle układanka.

Wycięcie kształtu puzzla z ciała martwego gracza - John wyjaśnia w II części. Mówi mianowicie , ze graczom brakowało jednego - instynktu przetrwania.
Czy tylko to ich łączyło nie wiem.

użytkownik usunięty

Sceneria gry i miejsce gry.

W większości są to budynki należące do firmy Johna, adwokata oraz Jill.
Do Jill należny budynek szkolny. Dlaczego adwokat i jego towarzysz gry są w tej kaplicy z prochami zmarłych ??? Takiej krypcie ?