Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49483
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

pytanie do fanów

ocenił(a) film na 8

nie jestem zagorzała fana piły ale przyznam ze wszystkie częsci ogladałam z jednego powodu ciekawi mnie ten jego cały plan który niby ma byc wyjawiony w pile VI

czy ktoś ma swoja wizje na temat zakończenia i odkrycie planu pana zagadki?
pytam z czystej ciekawości bo ten film tak miesza i kręci ze ja nie mogłam sie czasami połapać;)

ocenił(a) film na 5
ona19

"co to jest tak właściwie ta cała układanka? na pewno nie puzzle które jigsaw sobie robi z tego co wytnie swoim ofiarom. zapewne w układance będzie chodzić o to, że jigsaw wybierał ludzi których znał i których wszystkich coś łączyło. raczej odpada to, że np. ci wszyscy ludzie ustawili znak tak, że przez niego jigsaw nie zginął w wypadku :D możliwe, żę będzie chodziło mu o budynek i ten pożar, ale to było by mało zaskakujące"

zapraszam do lektury moich wypocin ;)

http://www.filmweb.pl/topic/1022504/pi%C5%82a+V+i+VI+-+przemy%C5%9Blenia+przypus zczenia.html
http://www.filmweb.pl/topic/1029537/Pi%C5%82a+VI+-+co+ju%C5%BC+o+niej+wiemy+SPOI LERY!.html

ocenił(a) film na 8
joemaster

dziękuje!!!
już czytałam po dodaniu tematu ;/
szkoda że temat piły VI ucichł bo ja mam tyle pytań.albo coś przegapiłam albo nie rozumiem;)

ocenił(a) film na 5
ona19

to pytaj ;)

ocenił(a) film na 8
joemaster

o ile się nie myle to nie wiadomo kim był ten ziomek co miał oczy zaszyte chyba przeczytałam na forum ale nie jestem pewna czy było napisane kim był ten koleś w pierwszej części co miały mu wiertła głowe przebić czy cos;) gdy Tapp i Sing weszli do tego budynku.więc pytanie może brzmieć ilu jest jeszcze nieznanych;)

wiadomo też że Gordon przeżył no i ogłądając na yt dowody że jednak doktorek żyje to wszystko ładnie pięknie tylko Gordona trzeba wykluczyć z pierwszej części co ci detektywi weszli do budynku no bo niby koleś sobie kuśtykał ale jak się wtedy okazało ten Zep jak uciekał to tez noga odmawiała mu posłuszeństwa no i zabił tego Singa czyli wyklucza to Johna(tak mi sie wydaje)ale znowu w drugiej cześci jest identyczny kuśtykający koleś co wkłada w oko kluczyk(teraz to już pewnie wymyślam ale ten Zep też sie troche znał na medycynie;)) i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy john miał sobie w dwóch częściach piły dwóch niepełnosprawnych ;D zastanawia mnie jeszcze że gdy detektyw Tapp mówi w tym budynku że ten kuśtykający jest chory(czyli psychopata)on mówi że choroba zżera go od środka to chciał zwalić wine na Johna czy mówił o sobie dlatego że w sobie miał tą trucizne;)

dopiero wczoraj mnie olśniło oglądając piłe IV (co chwile jakąś ogładam bo nie moge znieść że czegoś nie rozumiem;))oczywiście ja mądra myślałam że koleś w pomrańczowym kubraczu jest jakimś więźniem (Eric Mathews troszke się zmienił)ponieważ zmyliło mnie jak Amanda przyznała ze jest morderczynia i John powiedział ze zostawiła Erica na śmierć ale potem jigsaw wyjaśnia to zdaniem a ja musiałem te błędy za ciebie naprawić więc mój błąd;) no oczywiście nie zrozumiałam co musiał by zrobić Rigg zeby wszyscy przeżyli nie otwierać drzwi?:)

no więc dalej...czy w pile II Amanda poszła tam dobrowolnie(skoro współpracowała już z jigsaw-em) czy to była jej kolejna gra i przebudziła sie jak wszyscy nie wiedząc gdzie jest?

co do piły I zastanawiam się kto układał gre tzn John sobie leżał jak nieżywy wiadomo też że to Amanda już mu wtedy pomagała ale to wszystko wyglądało troche jak współpraca między Johnem a Zep-em tego najbardziej chyba nie rozumiem zdjęcie w portfelu Gordona no i podglądał ich (Adama i Gordona)ten głupek ze szpitala(czyt. Zep)ale w końcu john tam sobie leżał,czy może mi ktoś to wytłumaczyć:)

o czym mówił Art gdy przyszedł do Johna z Jill o jakich budynkach ale coś się z nimi stalo czy John nie chciał już się zajmować tymi rzeczami skoro był właścicielem?

jak już kolega wcześniej powiedział cały plan to na pewno nie puzzle z ciał;)ale czy każdy który umarł miał wycinane...niby pewnie tak ale chyba nie jest to za kazdym razem pokazane.

no i pożar i budynek to chodzi o tych ludzi z Piły V czy to ma głębszy sens i było o tym mówione we wcześniejszych częściach?

no więc chyba skończyłam zapewne pytam o głupoty ale już tak mam że w prostych rzeczach doszukuje się głębszego sensu.wiele pytań wyjaśniło się po przeczytaniu forum a co najlepsze dowiedziałam się rzeczy których nie wiedziałam^^ chyba ze zbyt wielkim luzem podeszłam na początku do oglądania tego filmu teraz nadrabiam;)

aha i jak w pile VI się wszystko wyjaśni a ja tego nie zrozumiem to się wściekne heheh:)

ocenił(a) film na 5
ona19

"o ile się nie myle to nie wiadomo kim był ten ziomek co miał oczy zaszyte chyba przeczytałam na forum ale nie jestem pewna czy było napisane kim był ten koleś w pierwszej części co miały mu wiertła głowe przebić czy cos;) gdy Tapp i Sing weszli do tego budynku.więc pytanie może brzmieć ilu jest jeszcze nieznanych;) "

póki co o tych dwóch nic nie wiemy

"wiadomo też że Gordon przeżył no i ogłądając na yt dowody że jednak doktorek żyje to wszystko ładnie pięknie tylko Gordona trzeba wykluczyć z pierwszej części co ci detektywi weszli do budynku no bo niby koleś sobie kuśtykał ale jak się wtedy okazało ten Zep jak uciekał to tez noga odmawiała mu posłuszeństwa no i zabił tego Singa czyli wyklucza to Johna(tak mi sie wydaje)ale znowu w drugiej cześci jest identyczny kuśtykający koleś co wkłada w oko kluczyk(teraz to już pewnie wymyślam ale ten Zep też sie troche znał na medycynie;)) i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy john miał sobie w dwóch częściach piły dwóch niepełnosprawnych ;D"

z tego co wiem nie ma dowodów na to że zep miałby przeżyć kilka uderzeń betonem w głowę. kuśtykającą osobą może być zarówno gordon jak i jigsaw

"zastanawia mnie jeszcze że gdy detektyw Tapp mówi w tym budynku że ten kuśtykający jest chory(czyli psychopata)on mówi że choroba zżera go od środka to chciał zwalić wine na Johna czy mówił o sobie dlatego że w sobie miał tą trucizne;) "

średnio cię zrozumiałem, ale chyba pytasz o to kim była zakapturzona osoba. raczej nie możliwe żeby był to zep, bo akcja piły 1 działa się co najmniej kilka dni po śmierci Singa (przemawia o tym zabliźniona rana Tapa na szyi)

"dopiero wczoraj mnie olśniło oglądając piłe IV (co chwile jakąś ogładam bo nie moge znieść że czegoś nie rozumiem;))oczywiście ja mądra myślałam że koleś w pomrańczowym kubraczu jest jakimś więźniem (Eric Mathews troszke się zmienił)ponieważ zmyliło mnie jak Amanda przyznała ze jest morderczynia i John powiedział ze zostawiła Erica na śmierć ale potem jigsaw wyjaśnia to zdaniem a ja musiałem te błędy za ciebie naprawić więc mój błąd;) no oczywiście nie zrozumiałam co musiał by zrobić Rigg zeby wszyscy przeżyli nie otwierać drzwi?:)"

tak :) rigg już raz przeszedł przez niezabezpieczone drzwi i teraz znowu zrobił to samo.

"no więc dalej...czy w pile II Amanda poszła tam dobrowolnie(skoro współpracowała już z jigsaw-em) czy to była jej kolejna gra i przebudziła sie jak wszyscy nie wiedząc gdzie jest? "

o tym pisałem już poprzednio: "
Amanda jak wiemy to porażka Jigsaw'a. Nie udaje mu się jej zresocjalizować. Dlatego gra z nią już czwarty raz (z tego co wiemy). Ważną sceną wydaje się jej przebudzenie podczas piły II. Budzi się i co robi? krzyczy, płacze, wie co ją czeka, że jigsaw przygotował pułapkę bez niej (ale w której będzie brała udział jako ofiara), że może ktoś mu pomógł o kim nie wie. wygląda tak jakby jigsaw powiedział jej, że "będzie musiała znowu zagrać" i ją usypia. "

"co do piły I zastanawiam się kto układał gre tzn John sobie leżał jak nieżywy wiadomo też że to Amanda już mu wtedy pomagała ale to wszystko wyglądało troche jak współpraca między Johnem a Zep-em tego najbardziej chyba nie rozumiem zdjęcie w portfelu Gordona no i podglądał ich (Adama i Gordona)ten głupek ze szpitala(czyt. Zep)ale w końcu john tam sobie leżał,czy może mi ktoś to wytłumaczyć:)"

grę z tego co wiemy układał john i amanda. mógłby mu pomagać również Hoffman (np. w złapaniu doktorka i fotografa i napuszczeniu jednego na drugiego). zep był jak już wiesz tylko częśćią gry, dostał instrukcje i miał się do nich zastosować. grę miał już ustawioną.

"o czym mówił Art gdy przyszedł do Johna z Jill o jakich budynkach ale coś się z nimi stalo czy John nie chciał już się zajmować tymi rzeczami skoro był właścicielem? "

pewnie chodzi ci o piłę IV, teraz ci na to nie odpowiem bo nie bardzo wiem o co chodzi :)

"no i pożar i budynek to chodzi o tych ludzi z Piły V czy to ma głębszy sens i było o tym mówione we wcześniejszych częściach? "

z tego co wiem to nie, ale to może się wiązać z układanką

ocenił(a) film na 10
ona19

Umarł przez antyfanów. Co tu się działo choćby przed IV jeszcze. Na filmwebie była burza mózgów. A teraz od czasu do czasu ktoś jakiś news napisze. Nawet mi się nie chce wchodzić na filmweba. Wchodze na zagraniczne stronki.

użytkownik usunięty
tom320000

Pewnie pooglądać obrazki.

ocenił(a) film na 7
ona19

Zawsze można przenieść się na największe forum o saw w polsce ;)

http://www.sawproject.fora.pl/

*koniec reklamy* ;)