nie jestem zagorzała fana piły ale przyznam ze wszystkie częsci ogladałam z jednego powodu ciekawi mnie ten jego cały plan który niby ma byc wyjawiony w pile VI
czy ktoś ma swoja wizje na temat zakończenia i odkrycie planu pana zagadki?
pytam z czystej ciekawości bo ten film tak miesza i kręci ze ja nie mogłam sie czasami połapać;)
"co to jest tak właściwie ta cała układanka? na pewno nie puzzle które jigsaw sobie robi z tego co wytnie swoim ofiarom. zapewne w układance będzie chodzić o to, że jigsaw wybierał ludzi których znał i których wszystkich coś łączyło. raczej odpada to, że np. ci wszyscy ludzie ustawili znak tak, że przez niego jigsaw nie zginął w wypadku :D możliwe, żę będzie chodziło mu o budynek i ten pożar, ale to było by mało zaskakujące"
zapraszam do lektury moich wypocin ;)
http://www.filmweb.pl/topic/1022504/pi%C5%82a+V+i+VI+-+przemy%C5%9Blenia+przypus zczenia.html
http://www.filmweb.pl/topic/1029537/Pi%C5%82a+VI+-+co+ju%C5%BC+o+niej+wiemy+SPOI LERY!.html
dziękuje!!!
już czytałam po dodaniu tematu ;/
szkoda że temat piły VI ucichł bo ja mam tyle pytań.albo coś przegapiłam albo nie rozumiem;)
o ile się nie myle to nie wiadomo kim był ten ziomek co miał oczy zaszyte chyba przeczytałam na forum ale nie jestem pewna czy było napisane kim był ten koleś w pierwszej części co miały mu wiertła głowe przebić czy cos;) gdy Tapp i Sing weszli do tego budynku.więc pytanie może brzmieć ilu jest jeszcze nieznanych;)
wiadomo też że Gordon przeżył no i ogłądając na yt dowody że jednak doktorek żyje to wszystko ładnie pięknie tylko Gordona trzeba wykluczyć z pierwszej części co ci detektywi weszli do budynku no bo niby koleś sobie kuśtykał ale jak się wtedy okazało ten Zep jak uciekał to tez noga odmawiała mu posłuszeństwa no i zabił tego Singa czyli wyklucza to Johna(tak mi sie wydaje)ale znowu w drugiej cześci jest identyczny kuśtykający koleś co wkłada w oko kluczyk(teraz to już pewnie wymyślam ale ten Zep też sie troche znał na medycynie;)) i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy john miał sobie w dwóch częściach piły dwóch niepełnosprawnych ;D zastanawia mnie jeszcze że gdy detektyw Tapp mówi w tym budynku że ten kuśtykający jest chory(czyli psychopata)on mówi że choroba zżera go od środka to chciał zwalić wine na Johna czy mówił o sobie dlatego że w sobie miał tą trucizne;)
dopiero wczoraj mnie olśniło oglądając piłe IV (co chwile jakąś ogładam bo nie moge znieść że czegoś nie rozumiem;))oczywiście ja mądra myślałam że koleś w pomrańczowym kubraczu jest jakimś więźniem (Eric Mathews troszke się zmienił)ponieważ zmyliło mnie jak Amanda przyznała ze jest morderczynia i John powiedział ze zostawiła Erica na śmierć ale potem jigsaw wyjaśnia to zdaniem a ja musiałem te błędy za ciebie naprawić więc mój błąd;) no oczywiście nie zrozumiałam co musiał by zrobić Rigg zeby wszyscy przeżyli nie otwierać drzwi?:)
no więc dalej...czy w pile II Amanda poszła tam dobrowolnie(skoro współpracowała już z jigsaw-em) czy to była jej kolejna gra i przebudziła sie jak wszyscy nie wiedząc gdzie jest?
co do piły I zastanawiam się kto układał gre tzn John sobie leżał jak nieżywy wiadomo też że to Amanda już mu wtedy pomagała ale to wszystko wyglądało troche jak współpraca między Johnem a Zep-em tego najbardziej chyba nie rozumiem zdjęcie w portfelu Gordona no i podglądał ich (Adama i Gordona)ten głupek ze szpitala(czyt. Zep)ale w końcu john tam sobie leżał,czy może mi ktoś to wytłumaczyć:)
o czym mówił Art gdy przyszedł do Johna z Jill o jakich budynkach ale coś się z nimi stalo czy John nie chciał już się zajmować tymi rzeczami skoro był właścicielem?
jak już kolega wcześniej powiedział cały plan to na pewno nie puzzle z ciał;)ale czy każdy który umarł miał wycinane...niby pewnie tak ale chyba nie jest to za kazdym razem pokazane.
no i pożar i budynek to chodzi o tych ludzi z Piły V czy to ma głębszy sens i było o tym mówione we wcześniejszych częściach?
no więc chyba skończyłam zapewne pytam o głupoty ale już tak mam że w prostych rzeczach doszukuje się głębszego sensu.wiele pytań wyjaśniło się po przeczytaniu forum a co najlepsze dowiedziałam się rzeczy których nie wiedziałam^^ chyba ze zbyt wielkim luzem podeszłam na początku do oglądania tego filmu teraz nadrabiam;)
aha i jak w pile VI się wszystko wyjaśni a ja tego nie zrozumiem to się wściekne heheh:)
"o ile się nie myle to nie wiadomo kim był ten ziomek co miał oczy zaszyte chyba przeczytałam na forum ale nie jestem pewna czy było napisane kim był ten koleś w pierwszej części co miały mu wiertła głowe przebić czy cos;) gdy Tapp i Sing weszli do tego budynku.więc pytanie może brzmieć ilu jest jeszcze nieznanych;) "
póki co o tych dwóch nic nie wiemy
"wiadomo też że Gordon przeżył no i ogłądając na yt dowody że jednak doktorek żyje to wszystko ładnie pięknie tylko Gordona trzeba wykluczyć z pierwszej części co ci detektywi weszli do budynku no bo niby koleś sobie kuśtykał ale jak się wtedy okazało ten Zep jak uciekał to tez noga odmawiała mu posłuszeństwa no i zabił tego Singa czyli wyklucza to Johna(tak mi sie wydaje)ale znowu w drugiej cześci jest identyczny kuśtykający koleś co wkłada w oko kluczyk(teraz to już pewnie wymyślam ale ten Zep też sie troche znał na medycynie;)) i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy john miał sobie w dwóch częściach piły dwóch niepełnosprawnych ;D"
z tego co wiem nie ma dowodów na to że zep miałby przeżyć kilka uderzeń betonem w głowę. kuśtykającą osobą może być zarówno gordon jak i jigsaw
"zastanawia mnie jeszcze że gdy detektyw Tapp mówi w tym budynku że ten kuśtykający jest chory(czyli psychopata)on mówi że choroba zżera go od środka to chciał zwalić wine na Johna czy mówił o sobie dlatego że w sobie miał tą trucizne;) "
średnio cię zrozumiałem, ale chyba pytasz o to kim była zakapturzona osoba. raczej nie możliwe żeby był to zep, bo akcja piły 1 działa się co najmniej kilka dni po śmierci Singa (przemawia o tym zabliźniona rana Tapa na szyi)
"dopiero wczoraj mnie olśniło oglądając piłe IV (co chwile jakąś ogładam bo nie moge znieść że czegoś nie rozumiem;))oczywiście ja mądra myślałam że koleś w pomrańczowym kubraczu jest jakimś więźniem (Eric Mathews troszke się zmienił)ponieważ zmyliło mnie jak Amanda przyznała ze jest morderczynia i John powiedział ze zostawiła Erica na śmierć ale potem jigsaw wyjaśnia to zdaniem a ja musiałem te błędy za ciebie naprawić więc mój błąd;) no oczywiście nie zrozumiałam co musiał by zrobić Rigg zeby wszyscy przeżyli nie otwierać drzwi?:)"
tak :) rigg już raz przeszedł przez niezabezpieczone drzwi i teraz znowu zrobił to samo.
"no więc dalej...czy w pile II Amanda poszła tam dobrowolnie(skoro współpracowała już z jigsaw-em) czy to była jej kolejna gra i przebudziła sie jak wszyscy nie wiedząc gdzie jest? "
o tym pisałem już poprzednio: "
Amanda jak wiemy to porażka Jigsaw'a. Nie udaje mu się jej zresocjalizować. Dlatego gra z nią już czwarty raz (z tego co wiemy). Ważną sceną wydaje się jej przebudzenie podczas piły II. Budzi się i co robi? krzyczy, płacze, wie co ją czeka, że jigsaw przygotował pułapkę bez niej (ale w której będzie brała udział jako ofiara), że może ktoś mu pomógł o kim nie wie. wygląda tak jakby jigsaw powiedział jej, że "będzie musiała znowu zagrać" i ją usypia. "
"co do piły I zastanawiam się kto układał gre tzn John sobie leżał jak nieżywy wiadomo też że to Amanda już mu wtedy pomagała ale to wszystko wyglądało troche jak współpraca między Johnem a Zep-em tego najbardziej chyba nie rozumiem zdjęcie w portfelu Gordona no i podglądał ich (Adama i Gordona)ten głupek ze szpitala(czyt. Zep)ale w końcu john tam sobie leżał,czy może mi ktoś to wytłumaczyć:)"
grę z tego co wiemy układał john i amanda. mógłby mu pomagać również Hoffman (np. w złapaniu doktorka i fotografa i napuszczeniu jednego na drugiego). zep był jak już wiesz tylko częśćią gry, dostał instrukcje i miał się do nich zastosować. grę miał już ustawioną.
"o czym mówił Art gdy przyszedł do Johna z Jill o jakich budynkach ale coś się z nimi stalo czy John nie chciał już się zajmować tymi rzeczami skoro był właścicielem? "
pewnie chodzi ci o piłę IV, teraz ci na to nie odpowiem bo nie bardzo wiem o co chodzi :)
"no i pożar i budynek to chodzi o tych ludzi z Piły V czy to ma głębszy sens i było o tym mówione we wcześniejszych częściach? "
z tego co wiem to nie, ale to może się wiązać z układanką
Umarł przez antyfanów. Co tu się działo choćby przed IV jeszcze. Na filmwebie była burza mózgów. A teraz od czasu do czasu ktoś jakiś news napisze. Nawet mi się nie chce wchodzić na filmweba. Wchodze na zagraniczne stronki.