Skąd Hoffman wytrzasnął kukiełkę Billy'ego ? (pułapka Setha na początku filmu)
Mówisz o kukiełce w nagraniu do niego ? Nie musiał mieć realnej.
Wykorzystał nagranie JIGSAW - jako obraz , treść z modyfikowanym głosem należała do Hoffmana, podłożył to w nagraniu i tyle :-)
Czyli dobry kit - pól roboty :-)
a to by było dobre.. nie wpadłem na to. ale badając te zwłoki, oglądając nagranie domyśleliby się chyba że takie nagranie było- tym bardziej że za dużo tych morderstw nie było...
No i jeszcze jedno mnie nurtuje. a mianowicie pewna niezgodność, a właściwie to nie niezgodność ale taka dziwna sprawa. więc tak: Ile samodzielnie przygotowywał pułapkek Jigsaw? Może tylko pułapka Amandy i ta z tą świeczką (saw1). Bo w 'saw5' były pokazane retrospekcje współpracy Johna z Hoffmanem i on praktycznie od początku z nim był.. Tak samo jak Amanda, gdzie w 'saw3' była pokazana retrospekcja jak pomagała Johnowi przy pułapce w łazience. To trochę nieoryginalne.. Nie lepiej jakby później zaczęli współpracę?
"ale badając te zwłoki, oglądając nagranie domyśleliby się chyba że takie nagranie było- tym bardziej że za dużo tych morderstw nie było... "
Nie, dlaczego ? Nie, to oczywiste, nie jest :-)
Tak, później FBI zaczęło analizę.
Ja się nie nadaję , uwierz mi proszę na to aby udzielić Ci na to pytanie jasnej odpowiedzi ale bywają tu osoby znające się w temacie.
Inaczej, gdyby Ronson była Hoffmanem wklepałaby treść slow w edytorze tekstowym komputera używając komputerowego syntezatora mowy ( komputerowego lektora ) do odczytu tej wiadomości, którą to wiadomość Ronson by nagrała. Dalej owy głos lektora poddała odpowiedniej modulacji i zniekształceniu upodabniając ten głos na głos Johna i dopiero to nagranie podłożyła pod obraz kukły ruszającej gębą gdybym nie chciała aby ktoś odkrył , że za tym wygenerowanym głosem i nagraniem nie kryje się mój własny. Chociaż oczywiście musiałabym zadbać o inne szczegóły ale dam temu spokój bo wiadomo ,ze nie ma zbrodni doskonalej.
Niestety nie pamiętam czy Hoffi miał w bagażniku przenośne urządzenie generujące inny głos ( sprzęt ) czy tez korzystał z laboratorium komputerowego własnej dochodzeniówki ( program ) albo i to i to , faktem jest , że jego głos był pierwowzorem w nagraniu tj. on był lektorem własnych słów.
Na słuch niestety nie jestem w stanie (roz)poznać techniki, sposobu nagrania głosu bo jeśli założymy , ze np p. Knapik , p Kałużna czy p. Czubówna nie intonują poszczególnych wyrazów a mówią jednostajnie to głowy nie dam CZY czytali dany tekst od A do Z i tak powstało ich nagranie CZY też tylko nagrana została wymowa ich liter od A do Ż a program komputerowy , jakiś tam syntezator mowy składa te literki za nich samych albo czerpie je z banku poszczególnych slow i tak oto powstaje nagranie . Nie wiem . Jest jeszcze jedna technika ale o niej nie będę pisać bo totalnie pomerdam temat.
Czy polowa Polski domyśliła się , ze Mandaryna tak naprawdę śpiewa inaczej i głos ma inny zanim nie posłuchało się jej występu na żywo w Opolu ?
Na słuchawkach posłuchaj proszę albo z głośników odpal proszę tą piosenkę i nazwij mi w niej cokolwiek co wydaje Ci się w niej prawdziwe pozbawione ingerencji techniki i sprzętu - głownie o głosy chodzi.
Da się :-) ???
http://fordemsiebujam.wrzuta.pl/audio/0uWp2JQRVtS/david_guetta_ft_akon_-_sexy_bi tch
Przekonała mnie strona SawProject którą podałaś. w sumie rozwiałaś moje wątpliwości:)) co do mandaryny to nie zamierzam jeszcze raz wysłuchiwać tego, dam sobie spokój, mam nadzieję że zrozumiesz :) heh.
No i tak do SawProject przeczytałem wszystko i stwierdziłem, że ten film jest genialny! Bardzo pomieszany. Nigdy bym nie wpadł na to, że szum gaśnicy na nagraniu do pułapki Amandy to dźwięk tej gaśnicy z 5-ki.. Kurde ale to wszystko genialne..