Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49483
4,5 12 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

...patrząc na średnią filmu, oraz komentarze, widzę że to jedna z lepszych części serii, co mnie cieszy, na pewno obejrzę...jednak ja nie o tym chciałem...chciałem odnieść się do antyfanów całej serii, ponieważ nie rozumiem ich zachowania...

po 1. jeżeli ktoś wystawia filmowi ocenę 1, tylko dlatego że jest to "Piła", a filmu nie widział, jest dla mnie ignorantem

po 2. jeżeli ktoś idzie obejrzeć 5,6 czy 7 część filmu, którego nie lubi i mu się nie podoba, jest dla mnie...cóź nazywajmy rzeczy po imieniu: skończonym kretynem...ja dałem się namówić dziewczynie, aby pójść do kina na "Zmierzch", w tym momencie żadna siła na ziemi, nie zmusi mnie żeby obejrzeć inne części sagi, jednak nie mam zamiaru jechać po "Zmierzchu" i jego kolejnych częściach tylko dlatego że to "zmierzch"...

po 3. tutaj chciałem wspomnieć o obelgach, jednak w tej kwestii obie strony nie pozostają sobie dłużne...może czas dorosnąć

ocenił(a) film na 1
m_szymon

Byłem na tym filmie i wystawiłem 1. Widziałem kiedyś pierwszą częśc i chyba
drugą a na tą poszedłem przez przypadek bo to był jedyny seans o tej porze.
Moja ocena nie wynika z jakichkolwiek uprzedzeń a jedynie jest
odzwierciedleniem tego co zobaczyłem a zobaczyłem strasznie tandetne i
głupie gówno. Sorry za dosadność stwierdzenia ale takie właśnie są moje
odczucia. Przez większość filmu towarzyszyło mi poczucie zażenowania a
czasami było tak głupio, że aż śmiesznie.
PS. Śmieszną gębę ma ten aktor grający detektywa morderce. Człowiek z
twarzą nie skażoną mimiką. Z niego chyba miałem największą polewkę.

Meloelo

a co z muzyką, montażem, fabułą??? czy naprawdę ten film ma same wady?

p.s. dziwne masz podejście, skoro idziesz na "byle co" do kina, dla mnie strata czasu i pieniędzy...ale skoro tak lubisz...

Meloelo

Napisz gdzie przechodzisz po pasach to się spotkamy :)

ocenił(a) film na 1
Kacper_1984

Że co kurwa?? Np. przy ratuszu na bemowie mi się zdarza. I co zrobisz
kacperku lamusie jebany?

Meloelo

Uuu, ale mi powiedział ;( Poskarze się mamie zaraz i zobaczysz...
Jak dałeś 1 to przy moich 10 średnia 5,5.
Ale jak jedne lamusy zaniżają ocenę Piły to inne muszą je zawyżać, a właściwie dbać o właściwą renome filmu.

IMDB rulez.

P.S. Lamusy są wśród nas i to nawet yeah-bunne xD Pozdo melepeto - ja też używam zdrobnienia nicka.

ocenił(a) film na 1
Kacper_1984

Chuj ci w dupę kurwiu. Dałem taką ocenę na jaką ten film zasługuje. A ty
zdecydowanie zasługujesz na porządny wpierdol lamusie. Grozic to możesz
swojej mamie tylko uważej bo ci internet wyłączy i nie będziesz mógł już
szczekac na forach. A teraz wypierdalaj.

Meloelo

No to jesteś kretynem skoro wg wielmożnego pana ten film zasługuje na 1.
Nie groże nikomu.
I nie klnij tyle, później będziesz musiał o tym powiedzieć księdzu przy spowiedzi ^^

ocenił(a) film na 1
Kacper_1984

Nie, to ty jesteś kretynem bo dałeś 10 i jeszcze wyskakujesz z jakimiś
marnymi tekstami o pasach. Zresztą po co ja z tobą gadam. Już raz ci
powiedziałem i tylko raz teraz powtórzę - wypierdalaj.

Meloelo

Właściwa konwersja dla "meloelo jestem zero":

No to jesteś kretynem skoro wg wielmorznego pana ten film zasłógóje na 1.
Nie grorze nikomu.
I nie klnij tyle, puźniej bendziesz mósiał o tym powiedzieć ksiendzu przy spowiedzi ^^

ocenił(a) film na 5
m_szymon

ja raczej nie patrze na wystawiane te oceny, można sie nimi sugerować, można tez nie - kwestia wyboru.
brnąc dalej - nawet jeśli jestem fanem tego filmu ( a jestem) to wcale nie przeraża mnie to że "ktoś tam da 1 ,a nawet nie widział", bo to film ma sie podobać mnie samemu i nie muszę sie nikomu przed tym spowiadać.
reasumując, w zasadzie że nie ma sensu zawracać sobie głowy reakcjami ludzi z obu stron barykady (jeden da 10 bo to Piła, jeden da 1 bo to też Piła). tak było i bedzie .
pozdrawiam.

fish_dick14

niestety masz racje. dla mnie jest to po prostu bez sens, ocenianie filmu "dla zasady", bo jest to Piła, Zmierzch czy Harry Poter, szczerze mówiąc, ja jeszcze nigdy nie dałem żadnemu filmowi oceny 1, a już na pewno nie oceniam filmów których nie widziałem, Filmweb ma czemuś służyć, szkoda że nie wszyscy to rozumieją...