PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 225 tys. ocen
6,7 10 1 224502
6,3 51 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Nastolatki podniecają się sosem pomidorowym zalewającym ekran. Byłoby śmieszne, gdyby nie byłoż żałosne.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
dastan3000

"To film dla ludzi ze zrytym łbem"

Uważasz że mam zryty łeb?

ocenił(a) film na 6
Psycho_Daddy

Dziwny jesteś O.O Bierzesz takie tabletki na uspokojenie jak ja. Bo nie wiem ile dawkować. :)

ocenił(a) film na 10
akusatiw

Taa biorę tylko że ja zgodnie z informacją na ulotce połykam je,podczas gdy ty jako idiota aplikujesz je sobie doodbytniczo-nie tędy droga przygłupie.

ocenił(a) film na 6
Psycho_Daddy

aaa rozumiem. Sorry lekarz powiedział że by je połykać a ja je gryzłem :( ty jesteś przygłupem cwaniaku jeden za dychę. Czepiasz się każdego ! masz się za jakiefgoś filozofa i znawce tematu. ;/

ocenił(a) film na 10
akusatiw

"Sorry lekarz powiedział że by je połykać a ja je gryzłem"

Czyli miałem rację,jesteś przygłupem.

"Czepiasz się każdego ! masz się za jakiefgoś filozofa i znawce tematu. ;/"

Tak w porównaniu z tobą i resztą bredzących neokidów jestem filozofem i znawcą tematu,oczywiście ty dalej pełnisz zaszczytną rolę forumowego przygłupa...

ocenił(a) film na 9
dastan3000

Film jest bezsensu jak się jest na tyle głupim by nie umieć myśleć....
Film jest bardzo zagmatwany, ale przez to wybitny i koniec kropka.

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Rozumiem, że każdy ma swoje zdanie alby gdybyś oglądał wszystkie części na spokojnie chociaż raz to byś zauważył, że cała FABUŁA nie tortury zaczynają się bodajże w pierwszej części gdzie nasz główny bohater dowiaduje się, że ma raka i chce popełnić samobójstwo. Jednak cudem przeżywa i od tego momentu chce badać ludzką psychikę i chęć do życia. Widzimy również, że nie dobierał on przypadkowych ludzi tylko tych którzy mieli coś na sumieniu (przyznajmy, że w prawie każdym horrorze gdzie jest motyw tortur odbywa się na osobach niewinnych i to jest niby lepsze?) Zresztą mogłabym wymieniać jeszcze więcej plusów ale i tak na marne bo nie zrozumiesz tego filmu.

DzielnaKasia

Aha... wydaję mi się że masz rację ale na nowo obejrzałem 3 pierwsze części i mam teraz trochę inne zdanie o tych filmach. Jak pisałem tego posta to wtedy od pierwszego obejrzenia tego filmu dzieliły mnie 3 lata. I nie pamiętałem już szczegółów... ;))

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Ten film jest wg mnie dobry.Dlaczego?Gdyż opowiada o człowieku który stracił syna i bada ludzkość.Ile w stanie jest poświęcić człowiek dla ratowania własnego życia .

ocenił(a) film na 8
dastan3000

3/10 a ocena 5....

ocenił(a) film na 10
myszszata

Totalna bzdura-nie oglądalaś tego filmu...

Psycho_Daddy

Nie uważam Cię za zrytego łba,ale jak kogoś podnieca jak facet sobie odkraja nogę piłom to jest zryty ? Jest dużo lepszych horrorów od piły.

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Rybom-piłom?

ocenił(a) film na 6
nikike

Co to ma być myślisz że to język polski >>??????

ocenił(a) film na 10
akusatiw

Tak.

ocenił(a) film na 6
nikike

Dobra ale to forum gdzie każdy się wypowiada na temat filmów. Jak ktoś się tutaj loguje to nie dostaje informacji że każdy jego post z błędem zostanie skomentowany w stylu "Robisz błędy ! " itp.

ocenił(a) film na 10
akusatiw

I błąd.

ocenił(a) film na 6
nikike

O.O haahahahahhaa nie piszę już do Cb bo mnie irytujesz a to się robi zabawne :P Dziewczyno !! Albo chłopaku daj mi żyć ! ;)

ocenił(a) film na 10
akusatiw

To mi nie odpisuj, lol

ocenił(a) film na 6
nikike

nie bo nie lubię nie odpisywać ! LoL

ocenił(a) film na 10
akusatiw

To masz problem.

ocenił(a) film na 6
nikike

Ty masz problem i jesteś nienormalny/a :)

ocenił(a) film na 10
dastan3000

ojojoj komuś się gatunki pomyliły, ile razy będzie to jeszcze wałkowane i mówione, że piła nie jest horror'em jest thriiller'em... bardzo dobrym thriller'em.

ocenił(a) film na 10
ArghesS

Dokładnie! Dobrze, że chociaż jedna osoba wie o tym filmie więcej niż ,,głupi HORROR o rąbniętym psycholu''

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Znasz kogoś kogo ta scena podnieca,może spotkałeś go na tym forum albo ktoś taki gonił cię z brzeszczotem po ulicy?.Czy poza ową sceną zapamiętałeś z tego filmu cokolwiek więcej?.

"Pierwsza część nie jest fajna ale nie jest też najgorsza."

Czyli jest średnia?,mimo tego twierdzisz że ocena 3 to i tak za dużo-wtf?

btw

"odkrajac" to sobie możesz kawałek sernika na święta...

Psycho_Daddy

Lubie sernik. A po za tym jesteś maniakiem tylko coś napisałem a Ty już. nikkie sorry za błędy ale jestem dyslektykiem O.O

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Tłumaczenie się dysleksją przechodzi tylko w podstawówce.

ocenił(a) film na 6
Psycho_Daddy

Znalazł się maniak piły

ocenił(a) film na 10
akusatiw

No i co w związku z tym?

ocenił(a) film na 10
akusatiw

Może maniak nie ale po prostu gość rozumie o co chodzi w tym filmie, dostrzega FABUŁĘ a nie tortury
A nie tak jak większość ludzi tutaj zobaczyło 1 część i zrezygnowało z nirgo bo myśli, że dalej będzie gniotem.
A wszystko wyjaśnia się dopiero w bodajże 5 części.

ocenił(a) film na 6
DzielnaKasia

:))::) Nie bo ja nierozumiem filmów zabardzo bo mnie nikt nie lubi i z nikim nie chodzę do kina...

ocenił(a) film na 8
myszszata

Mi sie bardzo podobała jedynka, bo bylo w tym wiecej klimatu niz samych tortur tak jak w pozniejszych czesciach.
Z tym sosem pomidorowym zalewającym ekran to chyba przesada i to gruba, tym bardziej ze jedynka to chyba najmniej krwawa część

ocenił(a) film na 9
myszszata

TO jest film wybitny.....
Pomijam oczywiście nastepne słabsze części, ale pierwsza część jest niesamowita, a ludzie, którzy twierdzą, że jest to film dla "jakichś tam ludzi" poprostu boją się go obejrzeć. ;)
Ja polecam Ci to pierwszą część właśnie. Średnio krwawa, ale nie o to tu chodzi, lecz o niesamowitą historie oraz zaskakujące i niemożliwe do odkrycia zakończenie.
10/10 bo to najlepszy horror w historii.

ocenił(a) film na 6
DeGreZet

hahaahaha zmierzch jest lepszym horrorem od piły bo jest pełen napięcia i grozy a nie taka piła . Zmierzch forewer :P)

DeGreZet

Nie karmcie trolla, wystarczy wejść na jego profil i zobaczyć jakie tam arcydzieła trzyma w najlepiej ocenionych..
To znaczy mowa o akusatiw, a nie o autorze tematu.

ocenił(a) film na 10
ArghesS

Zobacz tutaj

http://www.filmweb.pl/film/Straszny+film-2000-1416/discussion/Zaiwdziony,2047361

ArghesS

ArghesS masz racje co do akusatiwa jak można zmierzch, kubuś i hefalumpy ocenić na 10 O.O

ocenił(a) film na 6
dastan3000

A ty się zamknij bo mnie wnerwiasz. Patrz na swoje filmy A ODE MNIE się odczep

akusatiw

Ale troll. 8______8

ocenił(a) film na 6
dastan3000

idź spać gimbusie

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Jednak miałem rację,akusatiw to było twoje konto lol

Psycho_Daddy

Akusatiwa mi już zablokowali :( po czym poznałeś, że to było moje konto ? ;)

ocenił(a) film na 9
ArghesS

Każdy ma prawo do swojego gustu. ;q

ocenił(a) film na 6
ArghesS

??? Obcy decydujące starcie, Leon zawodowiec, Reqiem dla snu to dla Ciebie głupie filmy ?

ocenił(a) film na 10
akusatiw

Też lubisz sernik?

ocenił(a) film na 6
Psycho_Daddy

ja nie.... wole budyń. A po za tym czemu mnie wypytujesz ? To moje życie daj mi spokojnie żyć jestem zdruzgotany przez ciebie wyczerpie dobowy limit wypowiedzi. ;/

ocenił(a) film na 10
akusatiw

Tak się tylko pytam,bo z poprzedniego konta napisaleś że lubisz sernik.

Skoro tak lubisz budyń to zajmij się jego przyrządzaniem zamiast nieudolnie trollować na forum.

Tu masz przepis

Do rondla wlej 1,5 szklanki mleka. Podgrzej na wolnym ogniu, dodaj masło i wymieszaj, aby się stopiło. Do oddzielnej miski wbij żółtka, dodaj cukier puder, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i pozostałe mleko – wszystko dokładnie zmiksuj. Następnie wymieszane składniki wlewaj powoli do gorącego mleka. Całość mieszaj do momentu, aż masa będzie gładka, bez grudek. Na końcu dodaj 2 łyżki rozgniecionego miąższu pitai i wymieszaj.

Budyń przelej do pucharków. Przygotuj owoce: pitaję obierz ze skórki, truskawki umyj. Owoce posiekaj drobno w kostkę, przełóż na patelnię i lekko podgrzej, następnie skrop cytryną i dodaj cukier. Podgrzewaj na wolnym ogniu ok. 2 min. Gorące owoce połóż na budyniu i podawaj od raz

Nie dziękuj.

ocenił(a) film na 6
Psycho_Daddy

Jakie niby poprzednie konto ??? wtf A po za tym dzięki jesteś wielki :)