Nastolatki podniecają się sosem pomidorowym zalewającym ekran. Byłoby śmieszne, gdyby nie byłoż żałosne.
ten film jest wspaniały ,ale NIGDY nie powiem ,ze to jest horror . Ten film powinien być uznany za komedię :D przez cały czas oglądając jakąkolwiek częśc Piły śmiałem sie jak głupi do sera ;P
Mam nadzieję, że wygodnie Ci na podium, z filmami dla dorosłych i dojrzałych użytkowników :)
Zgadzam się im wiecej brutalności i negliżu we filmie tym nastawiony jest on paradoksalnie na młodszego odbiorcę.
Yyyy? Wtf? Jeżeli film opowiada historię seryjnego mordercy czy psychola, a historia jest tak zagmatwana, że większość gimbusów jej nie zrozumie to chyba nie, nie?
Idź trolluj gdzie indziej bo tutaj jest miejsce na poważne dyskucje.....
Rozumiem, że każdy ma prawo do własnego zdania, ale isnieją pewne granice głupoty, których nie należy przekraczać.
Nie trolluje jak widzisz oceniłem go na 9/10, bo gdy go oglądałem bardzo mi się podobał a miałem wtedy 14 lat. Uważam go za bardzo dobry film, ale przeznaczony do młodszych odbiorców.
To wypowiedzi w stylu 'to film dla gimnazjalistów' etc. są bardzo niedojrzałe i idiotyczne. Film ten poza tym, że obrzydza to ma bardzo ciekawą fabułę i myślę, że to jest najistotniejsze, jednak ta niedojrzała emocjonalnie część widzów ocenia tylko pod kątem krwi i flaków i stąd potem takie oceny oraz wysyp komentarzu w stylu powyższego. Dzisiejsza młodzież naprawdę głupieje.
Pozdrawiam.
Zgadam się film ma świetna fabułę która jest przysłaniania torturami i dlatego człowiek który oglądał pojedynczą cześć będzie wypisywał głupoty.
chyba nikt rozsadny kto ogladal ten film, tzn 1czesc, nie powie nic o zadnym sosie pomidorowym zalewajacym ekran bo czegos takiego poprostu nie ma
rozumiem, ze chcesz prowokowac ale dlaczego tak glupio?
a co do samej pily to czesc 1 jest naprawde dobra ale co do wzmianek o jakiejs szczegolnej brutalnosci to tego tu jak na lekarstwo, w czesci 1 nie ma takich rzeczy za wiele, a co do wzmianek o mega-turbo trudnej do zrozumienia fabule to bzdura, fakt ze zaskoczenie zaskakuje i trudno je przewidziec, przez caly film zastanawiamy sie co dalej ale to wcale nie jest skomplikowane, kazdy sie w tym polapie
a w kazdej nastepnej czesci na koniec filmu jest zlepek scen-powtorek bedacy streszczeniem calej intrygi tak ze polapie sie nawet najwiekszy tuman przy odrobinie skupienia
wiec nie mowcie mi, ze jak ktos chodzi do gimnazjum to sie nie polapie, wydaje wam sie ze jak czlowiek ma 15lat to nie zrozumie takich niesamowitych filmow jak pila? no prosze was...
sami powiedzcie czy jak mieliscie 15lat to byly z was takie tumany zeby nie zrozumiec pily?
Film jak dla mnie wymiata. Nie jaram się ,,sosem pomidorowym'' bo jak dobrze wspomniałeś mało go jest w 1 części, lecz znakomitą fabuła która z każdą częścią coraz bardziej jest pokręcona. Niestety większość ludzi nie zauważa o co naprawdę w filmie chodzi tylko myśli ,,głupi psychol'' o ile pamiętam początek zaczyna się w 5 części gdzie nasz główny bohater dowiedział się, że jest chory na raka. Postanawia popełnić samobójstwo ale cudem przeżywa. Od tej pory chce badać ludzką psychikę i chęć do życia.
Osoba która oglądała choć jeden raz na spokojnie wszystkie części to może zauważyć ten wątek i wiedzieć dlaczego te wszystkie tortury. A nie hejterzy tego filmu oglądali go na odpierdziel i teraz wypisują byle co.
Fakt, oglądałem pierwszą część będąc jeszcze gimnazjalistom i nigdy wcześniej żaden film nie zagwarantował mi takiego zaskoczenia i tak ciekawej końcówki, Szkoda tylko, że producenci wszystko zepsuli kręcąc X kolejnych części, bo kto wie może dzisiaj uznawany byłby za kultowy a te 56 postów ociekało komplementami. Jak dla mnie jest fabuła, przekaz i ciekawe zakończenie - daje 8/10.
Chyba nie oglądałeś tego filmu skoro uważasz, że się nastolatki podniecają sosem pomidorowym. Przecież w filmie nie ma dużo krwawych i nie jest taki brutalny jak ludzie mówią. To bardziej thriler niż horror
Tu nie chodzi o krew... Nie chce mi się z tobą w ogóle dyskutować, wiem że nawet gdybym udowodniła swoją rację to byś i tak bronił swojego zdania. Obejrzyj wszystkie części na spokojnie i wypowiedz się.
Twój post jest kompletnie bez sensu i ukazuje, że jesteś powzbawiony wiedzy na temat filmów dla nastolatek. Nastolatki wariują na punkcie "Zmrzchu" "Hobbita" i innych filmów tego typu, albo High School Musical * ... ale Piła? Proszę Cię.. Może sam nie rozumiesz przeslania i fabuły Piły ,skoro okreslasz ten film jako "sos pomidorowy zalewający ekran" . Po tym komentarzu widać,ze horrory nie są dla Ciebie. Piła to klasyk gatunku horroru. Ma bardzo dobrą ( wrecz perfekcyjna) fabułe, niespodziewane zakonczenia (bardzo zaskakujące i inteligentne) . Nastolatki nie szaleją za tego typu filmami, uwierz:).
Po pierwsze: mój nick świadczy o tym, że jestem kobietą, to taka płeć żeńska. Lubię horrory, ale takie jakby bardziej inteligentne, nie fascynuje mnie przemoc, nawet podszyta "perfekcyjną fabułą".
Skoro nie rozumiem przesłania Piły, to mi to wytłumacz, również fabułę, bo takowej nie zajestrowałam.