PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224364
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

hahaha, BIG LOL dla dwoch ostatnich komentarzy!

a co do filmu, to fakt, pomysl, zdjecia rewelacyjne, ale film strasznie zjebali :( spodziewalem sie andergrandowego kina... a tu kupa.... dr gordon prawie wszystko wiedzial... zdrob to adam, zrob tamto... pozatym ta ucieczka od psychopaty zony i corki gordona! pfff rozczarowanie...

użytkownik usunięty
jager

Hej, pisownia o niczym nie świadczy ! Autor tego tekstu może ma problemy z poprawnym pisaniem , nie znaczy to jednak , że jest "ciołem":-) Co do filmu , to jak to ma być horror , to ja jestem wujkiem Bolkiem!!!(bez urazy , ale ile masz lat , skoro przestraszył Cię tak kiepski film?)

Jeżeli ktoś ma problemy z poprawnym pisaniem niech się nauczy, albo kupi słownik ortograficzny, proste? Ja też popełniam błędy, ale bez przesady.

Czy dla ciebie każdy horror musi straszyć? Czy dla ciebie horror to film w którym biega tajemnicza postać z piłą [koniecznie mechaniczną] i odcina głowy? Proszę cię.

Napisz nam tu swoją regułke horroru, skoro uważasz, że nie mam racji.

Ten film robi tylko wrażenie na młodszych widzach niestety.......

A kiedy będzie druga część????

lukas_orson

To zdecydowanie niewiele filmów jeszcze w życiu widziałeś :)

użytkownik usunięty
lukas_orson

powiedz mi co jesz a powiem ci kim jesteś,chyba nie odżywiasz sie najlepiej skoro piszesz takie bzdury,mało jeszcze widziałeś... i bez obrazy-zmień dietę

ocenił(a) film na 9
Rosetta_Twist

chyba cos nie bardzo z twoim gustem,ciekawy jestem jakie filmy wg. ciebie nie sa badziewiarskie.ja uwazam ze to naprawde swietny film

Rosetta_Twist

O ja chciałem powiedziec ze przeciecie sobie nogi breszczotem jest raczej malo prawdopodobne, koles my zemdlal zanim doszedlby do kosci:] A tak wogole to film był razej kiepściuchny, ale do ogladniecia

Jarkos

Nic nie pobije "Se7en"!! To klasyk tego gatunku!

ocenił(a) film na 10
Rosetta_Twist

Czasmi wydaj mi sie ze otaczaja mnie zewszad sami kretyni. Nie wiem jak mozna nie docenic tak wspanialego filmu i wypisywac takie idotyzmy. Jak cos takiego widze to mam ochota spotkac ktoras z tych osob i potraktowac ja tak jak to zrobil pewien pan w tym filmie.

ocenił(a) film na 10
Rosetta_Twist

I jeszcze chcialbym dodac to nie jest zaden horror. Jezeli ktos tak mysli to juz najlepiej niech w ogole zamilknie i wiecej nei wstawia zadnych komentarzy. Widac ze sporo osob nie potrafi dostrzec geniuszu tego filmu. No ale w sumie powoli zaczynam sie z tym godzic. Nie jest to przeciez film dla tepych kretynow.

ocenił(a) film na 7
ch4r0n

Po co wy sie klócicie?????????????????????? / A tak poza tym to film swietny:)

użytkownik usunięty
ch4r0n

Mi osobiście się ten film bardzo podobał. momentami byłem przerażony np. jak znaleźli tego grubasa w drutach kolczastych albo jak babka miała wyjąć klucz z żołądka. Nawet się nie spodziewałem że ten film będzie taki fajny(straszny), spodziewałem się raczej takiej komedii jak "tekstańska masakra piłą mechaniczną". Oczywiście nie wszystkim musi się to podobać ale ten film trafił w moje lęki. A co do śmiania się w kinie to jak jest zabawna atmosfera to przy KAŻDYM filmie można się śmiać.

użytkownik usunięty
ch4r0n

Śmieszne są te twoje komentarze, bardzo śmieszne ;-)

jager

użytkownik usunięty
Rosetta_Twist

-)Many people are so ungrateful to be alive, but not you, not any more...(-

ocenił(a) film na 7
Rosetta_Twist

Każdy ma swoje zdanie i od tego jest forum. Jednak za własne zdanie się nie krytykuje... można dyskutować;).

A film... dla mnie to około 7/10, czyli całkiem niezły. Dla lubiących taki gatunek- warto.

Co do gatunków filmowych... dla mnie horror i thriller to prawie to samo, z tą jednak różnicą, że thriller jest bardziej do 'pomyślenia':). Zresztą co za różnica... :P

ocenił(a) film na 7
Rosetta_Twist

Thriller spoko, raczej standardowy, te same zalety, te same wady co inne tego typu produkcje. Zakończenie badziewne, ale to bolączka wszystkich sevenopodobnych filmów (z samym słynnycm 'seven' na czele).

użytkownik usunięty
Info

ja sam osobiscie uwazam ze jest to najlepszy thriller od czasow "siedem"(a komu tamten film sie nie spodobal to wspolczuje, niech ogladaja jakies filmy dla kretynow) film zrobiony swietnie chyba nikt nie mogl przewidziec takiego zakonczenia (i to jest w tym najlepsze). Jest to jedyny film jaki ogladalem z otwarta japa (ostatnie 3 minuty).
PS.musze go obejrzec jeszcze raz, jestem naprawde pod wrazeniem.:-)

Rosetta_Twist

Zgadzam się pomysł na miarę Seven7, a film sam w sobie zasztyletowany. Gra aktorów do d...., a jedna z ostatnich scen, ta z nogą, ehhhh porażka na totalu. Film mi się nie podobał. (kropka)

użytkownik usunięty
Rosetta_Twist

Racja- doktorek bez nogi i w trakcie pozbywania się jej... dość komiczny efekt.

A poza tym... film nie był beznadziejny, może nie jakieś cudo, ale na 7, wg mnie, zasługuje:).

klioo

Zgadzam się - film nie był beznadziejny, alllllllllle "położony". Pomysł bardzo fajny, ciekawy i wogóle interesujący. Początek filmu też niczego sobie, wciągająca fabuła, zagadkowy. IIIIIIIIIIIII w miare oglądania coraz bardziej utwierdzałem się, że amerykanie każdy pomysł potrafią wyjebać w kosmos. Im bliżej końca tym bardziej mnie wenętrznie skręcało z banału końcowych sytuacji oraz ogólnego zniszczenia fajnego pomysłu. Ehhhhh, niech lepiej zajmą się robieniem popcornu....