Piła

Saw
2004
6,7 225 tys. ocen
6,7 10 1 225127
6,3 40 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

pila recenzja

ocenił(a) film na 1

napisze krotko :
Pila 1 - kupa
Piła 2 - jeszcze wieksza kupa
pila 3 - kupa jakich malo
pila 4 - kupa nie z tej ziemi
pila 5 - jeszcze jej nie ma ale zeby nie rozczarowac fanow seri napisze -
simierdzaca kupa (taka co sie trzyma z musu w dupie o jeden dzen za dlugo)

r_adek

NAPISZE KROTKO- SAM JESTES KUPA I TOTALNY SZIT BO SIE NIE ZNASZ

ocenił(a) film na 1
prawniczek6112

tutaj chyba pomyslu zabraklo co ....... widac poziom jaki reprezentujesz ...

r_adek

Od ciebie bije wioską moj drogi, ale czego wymagac od dziecka neostrady

ocenił(a) film na 1
kaha20

niewiem kochanie ile masz lat ale pila podoba sie ludza w przedzale wiekowym 16-21 lat .....( w wiekszosc) kiedy dorosniesz za pare lat (i pila
10 bedze wchodzic do kin )wtedy zrozumiesz ze to gniot w tym filmie niema nic ...kazda czesc jest taka sama ... :
bezpulcowe postacie ( sa zbyt krotko na ekranie )
zero jakiegokolwiek napiecia ( nic a nic )
braki w scenaruszu ...
postac Jona ( hahhahahahahhah )
jedynie co jest w tym filmie to przemoc (bezsensowna ...skoro Jon chce byc cool i nauczac lub karac to sam tez powinien sie zakłoc w kajdany gdyz jest takim samym zloczynca jak osoby ktore morduje )
jest jeszcze li;ka zeczy ktore morzna by wymienic ale szkoda mojego czasu ...
1 pila jest komercyjna K U P A ...i dlatego mi sie nie podoba ...
ps 2 . ja wyrazilem co sadze o tym (nazwijmy to )filmie ..... ale nikogo nie obrazalem Kotku ....

r_adek

Najwyrazniej moj drogi "dojrzaly" osobniku nie rozumujesz (jeszcze?) przeslania "Pily" no ale coz. Kobieta nie zdradza wieku, ale zapewniam Cie ze dzieciakiem nie jestem......
De gustibus non est disputandum

ocenił(a) film na 1
kaha20

1 - "De gustibus non est disputandum" - :] z tym sie zgodze ale z wioska nie ....
2 - "..... przeslania "Pily" " - tam nie ma zadnego przeslania ...(nie rozumiesz ?)
3 - ja sie nie pytam o wiek ...
4 - ja wyrazilem swoja opinie o tym filmie ...i to wszystko ...(pacz 1)

r_adek

Ok, ok, wszystko ok... poooza tym, ze inteligentny człowiek(za którego się uważasz) nie określa filmów mianem KUPY :/ Nie sadzisz? :)

ocenił(a) film na 1
kaha20

:]..... problem w tym ze bardzej oodpowiedniego slowa okreslajacego ta serie filmow nie znalazlem ...

ocenił(a) film na 10
r_adek

inteligentny człowiek jesli juz ma w zamysle napisac "patrz" nie pisze "pacz" ;]

ocenił(a) film na 4
Makron

Mi również nie podoba mi się "Piła" ten film mnie śmieszy, nie wywołuje anie troche strachu nie powinien być umieszczony w kategori horrory, niby jest to jakiś smieszny gore czy coś takiego;p Prawdziwy horrror ma za zadanie przestraszyć widza a nie wywoływać u nie których śmiech albo obrzydzenie, w tym filmie nie ma nic ciekawego hektolitry krwi i taka radość;| Prawdziwymi horrorami są np. Dracula wersja od Francisa Forda Coppoli;)

marcin1922

OOOO widzę, ze mamy do czynienia z prawdziwym znawcą gatunku filmowego. Sorki, ale mnie jakos swą wypowiedzia nie przekonales. Pila 10/10

ocenił(a) film na 4
kaha20

Widze że Ty sie znasz na filmach skoro dajesz Pile 10/10 w tym momencie stawiasz "Piłe" w jednym rzędzie z np "Ojcem Chrzestnym", wez przestań bo się ośmieszasz. Ktośwyżej dobrze ocenił filmy z serii "Piła" jak poczytasz posty powyżej to zobaczysz:) bez odbioru!

marcin1922

Ojciec chrzestny zacznijmy od tego jest innym gatunkiem filmowym, ale moze o tym nie wiesz PANIE MADRY. Pila 10/10

ocenił(a) film na 1
kaha20

pila 0/10 i to bez dyskusji wyhamuj dzecino i nie odwracaj kota ogonem ...ja wyrazlem swoja opinie (pewnie za trudna dla ciebie byla wiec podpowiem uzylem METAFORY) wiec przestan sie podniecac ... oco Tobie wlasciwie chodzi co ?.. faceta trzeba czy jak ?...

ocenił(a) film na 4
kaha20

Wyobraź sobie że wiem jakim gatunkiem jest "Ojciec Chrzestny", i co że jest innym to ma mieć mniejsza ocene niż jakiś kompletny badziewny szajs typu Piła? Pani MĄdra,nie mam zamiaru dyskutowac z kimś kto nie zna się na filmach dalej oglądaj swoje ambitne Piły teraz wychodzi V część więc BAW Się,BEZ ODBIORU!!!

ocenił(a) film na 10
marcin1922

bez komentarza... pusty smiech ogarnia................

ocenił(a) film na 10
darek_mirek

MARCIN RADEK I INNE GLUPIE DZIECI PROPONUJE OBEJRZEC LEK TO DOPIERO POPUSCICIE W GACIE

ocenił(a) film na 4
darek_mirek

Panie dorosły wyobraź sobie że nie jestem głupim dzieckiem, oglądałem film Lęk(podejrzewam że o ten film Ci się rozchodzi) i podobał mi się, ale może Ty popuszczasz, aha jeśli i przez te hasła o głupich dzieciach chcesz pokazać swoją wyższość inteligenci to Ci coś nie wyszło.

ocenił(a) film na 10
marcin1922

................ a co to znaczy inteligenci??

ocenił(a) film na 4
darek_mirek

Ty już nie bądź taki mądry i nie łap za słówka bo sam masz źle piszesz o ile się nie mylę nie ma filmu LEK tylko LĘK(a ta pomyłka może wprowadzić w błąd innych użytkowników)!!! Więc kolego nie udzielaj się bo każdemu może się przytrafić pomyłka... bez odbioru!!

ocenił(a) film na 7
kaha20

możesz wyjaśnic co to za przesłanie niesie "Piła"?

ocenił(a) film na 8
r_adek

@r.adek napisał:
"ale nikogo nie obrazalem"

Ależ owszem. Dokonałeś po wielokroć morderstwa na polszczyźnie. A to obraza dla języka polskiego i wielu ludzi, którzy przeczytali Twą wypowiedź. Najwidoczniej Twój czas był/jest tak cenny, że szkoda Ci go nawet na własną edukację ;)

ocenił(a) film na 10
bonzo

Zgadzam sie :) w 100 % sie zgadzam. Poza tym 80% osob na filmwebie to gnojki:)

ocenił(a) film na 1
darek_mirek

Takich jak Ty ?? .................................

r_adek

rozumiem krytyke 3,4 i 5 częsci, ale 1 była naprawdę świetna. Tak wogóle to nie horror a thliler. Widać że ten film krytykują osoby które nawet go nie oglądały a sugerują się jedynie 3 ostatnimi częściami które żeczywiście były beznadziejne. Poza tym to ci wybitni krytycy nie podali nawet argumentów czemu wystawili Pile 1/10. Świetne podejście nie ma co.

ocenił(a) film na 10
Dante_27

Otóż to. A nazwanie filmu kupa to juz jest choroba psychiczna:)

darek_mirek

hahahhahahaha hhahhahahahahahahahhahahahhahhahahah bo jebne

r_adek

Noooo, to jest takie debilne, gdyż właśnie sceny "napięcia" ograniczają się tu tylko do brutalności (bo to nie jest straszne, tylko żenujące)Nie wiem dlaczego wszyscy się w to wciągneli.

r_adek

nawet nie wiem co odpisać :/ ale z pila 3,4 zgadzam sie .....

redheart

a mnie tam wszystkie części się bardzo podobały(ta pokręcona fabuła) oczywiście jedynka była najlepsza.A gdybym miał już wybierać między serią Cube a serią Piły TO ZDECYDOWANIE to drugie,no ale jak tam kto woli.

ocenił(a) film na 1
DemonChris21

:] no ta zaczne znowuu
1 pila nie ma "pokręconej fabuły" - jest prosta jak bagietka
2 nie Z N I E C H Ę C A M do oglądania
3 w "Pile" (1)-(jedynka) jest zenujaca gra aktorska (szczegolnie tego doktorka)chociasz koles (fotograf) nie jest leprzy
4 po co jon lezy w kałuży krwi ???????????????????
5 ja nie porównywalem nigdy cube do pily ...tylko chodzilo mi ze twórcy pily ściągneli pomysl z cube (moim skromnym zdaniem ) zamkniety obszar ,"kupka" ludzi, pulapki, itp....
6 brak jakiejs poządnej muzyki ( dobry motyw muzyczny zapadajacy w ucho )
(drakula np )[nie nie nie nie porównuje drakuli do pily ]
7 tak mam wyjebane na to co myslisz o mojej ortografi............
8 jeszcze to czytarz?
9 acha jesli chodzi o pozostale czesci to poziom zdecydowanie spada z odcinka na odcinek........

r_adek

po twoich wypowiedziach(wszystkich) na tym forum stwierdzam że nie oglądałeś żadnej części piły tylko pierwszą a skoro nie trzyma cię w napięciu(cała seria)to znaczy że albo jesteś jakiś niemrawy albo na haju skoro nic nie czujesz a z tą kupą to pojechałeś na całego.Ja gdy oglądałem 4 te części miałem ciągle serce w gardle.Po prostu gdy się ogląda się wszystkie części to trzeba je dobrze w głowie poskładać(fakt najgorsza była czwórka).Co do pułapek i zagadek na wydostanie się z nich są genialne wykonane.Po cholerę jakaś mi tam super muza to nie film akcji lub jakiś mega horror wystarczy dobre udźwiękowienie i klimat.Co do aktorów to jestem ciekaw co ty byś robił na ich miejscu? czy oczekiwałeś jakichś facetów typu Rambo i McGyver? skoro ci się nie podoba to po co oglądasz? jak mi się coś nie podoba to wyłączam i już(a miałem sporo takich filmów).Niech mo..kupa będzie z tobą :)pozdro dla fanów piły

ocenił(a) film na 1
DemonChris21

taki sie składa ze widzałem wszystkie ( pracuje w kinie : P ).............

ocenił(a) film na 8
r_adek

to straszne, że ktoś kto myśli że piła I to kupa pracuje w kinie :( w kinie powinni siedzieć tacy jak z filmu Cinema Paradiso, to by się czegoś nauczyli przy ich oglądaniu, a nie nawijają o niezłym filmie, że to kupa. sam jesteś kupa. proste.

btw. zmień zawód

ocenił(a) film na 1
joemaster

ooooo mamy kolejnego fana pily slucha koles pamietam jak ludze wychozili ze simiechem z tego " Mega filmu "
to ze tobie sie podoba spoko widac taki twój poziom ....

ps. czy wy fani pily nie możecie przestac sie powtarzac ?

ocenił(a) film na 8
r_adek

sie powtarzać sie powtarzać. a czy ja mówie, że się nie śmiałem po tym filmie? film jest mało straszny jak cała seria. na piątej części się prawie poryczałem ze śmiechu w kinie. taki mój poziom, bo 1 część była dobra ;) i nie jestem takim fanem piły jak inni :D ja nie dałem wszystkim częściom po 10, także wyluzuj ;D

ocenił(a) film na 10
r_adek

r.adek to kupa

ocenił(a) film na 1
Hank

co za poj.....y s.......yn.........................

ocenił(a) film na 10
r_adek

i wytłumacz mi teraz swój tok myślenia :)
Jak Kali ukraść krowę to dobrze, ale jak ukradną krowę Kalemu, to źle.
???
Rzucasz nowy temat z samymi kupami absolutnie bez argumentów i oczekujesz poklasku? Ja rzucam identyczny post z kupą to jestem już pojebanym skurwysynem?
No dobra, chcesz się tak bawić, proszę bardzo.
r.adek to poj.....y s.......yn.........................

ocenił(a) film na 1
Hank

widzisz młody sam zaczepiasz ....
"r.adek to kupa " i dziwisz sie ze ja tobie odpisuje w chamski sposob

ocenił(a) film na 10
r_adek

;) mam 22 lata :) a się kłócę z 13o latkiem :*

ocenił(a) film na 7
Hank

Dobra juz nie wazne kto ile ma lat bo tak samo jak wiek nie swiadczy o poziomie zachowania tak i sam poziom zachowania nie swiadczy o wieku

ocenił(a) film na 10
lucyfer_44

popieram w 100%

ocenił(a) film na 10
r_adek

to bierz sie za zamiatanie popcornu a nie recenzowanie

ocenił(a) film na 7
r_adek

r.adek napisal:
"4 po co jon lezy w kałuży krwi ???????????????????"

Jezeli nie rozumiesz po co on lezy w tej krwi to jak masz zrozumiec caly film? Zreszta mozna sie zastanawiac czy chociaz teletubisie bys ogarnal =p

ocenił(a) film na 1
lucyfer_44

to morze znawco powiedz po co on tam leży ..........

ocenił(a) film na 7
r_adek

Po 1 jak zostalo stwierdzone w filmie, bo lubi siedziec w pierwszym rzedzie
Po 2 krew wziela sie z tad ze upozorowal samobojstwo strzelajac sobie w glowe wiec bez krwi to raczej byloby bez sensu
A po 3 krew byla zatruta i doktorek mogl ja wykorzystac aby dac adami zatrutego papierosa

Czy to takie trudne do zrozumienia po co on tam lezy w tej krwi, to wszystko bylo wyjasnione w samym filmie i nie tam nic do domyslania sie. Wiec nie dziwie sie ze oceniasz pile jako kupe, jesli nawet nie potrafisz zrozumiec rzeczy ktores sa jasno wyjasniane w filmie.

PS. gdzie lezy morze znawco?

ocenił(a) film na 1
lucyfer_44

po 1 wstrzyknol sobie jakis srodek wiec byl jak warzywo ....
po 2 zmienil by kolor (trupy sinieja )i "doktorek"powinien to zauwazyc (aaa tych błedow w filmie jest wiecej ale szkoda czasu zeby je opisywac )

"PS. gdzie lezy morze znawco? " - a o ktore konkretnie pytasz ?

ocenił(a) film na 7
r_adek

Tak wogole to twoja odpowiedz raczej nijak sie ma do mojej wczesniejszej wypowiedzi =] doktorek widac nie zwrocil na to uwagi, ciekawe co ty bys zrobil gdybys byl w takiej sytuacji =] na pewno marnowal bys czas na rozstrzyganie tego czy koles z dziura w glowie oby na pewno nie zyje =p

ocenił(a) film na 4
lucyfer_44

Ale macie problemy. Piła to największy syf jaki kiedykolwiek został wyprodukowany. Dawanie temu filmowi 10 punktów jest jednoznaczne z głupotą, brakiem smaku i gustu. Obejrzałem wszystkie Piły bo jestem kinomaniakiem ale żadna nie jest warta uwagi. Stracony cenny czas. To nie jest horror tylko komedia. Gniot jakich mało. Poza tym zgadzam się, że na filmwebie większość osobników to dzieci więc nie ma tu z kim dyskutować. Nara