Zdecydowanie jeden z piękniejszych, wzruszających i lepszych filmów jaki kiedykolwiek
oglądałam. Adrien Brody zagrał doskonale i za to zyskał mój szacunek. ;)
To polecam Listę Schindlera. (Ale najpierw warto też przeczytać książkę dla własnej satysfakcji)
Potwierdzam. Film jest niesamowicie piękny i wzruszający. Jedyny film w swoim rodzaju. Polecam ;)
Polecam również film chłopiec w pasiastej piżmie, również piękny film ;)
No właśnie, mnie się na przykład Lista Schindlera jakoś bardziej podobała. W Pianiście coś mi nie pasuje, nie wiem. Film nie jest zły, ale... Momentami twórca za bardzo chyba chciał i przesadził. Nie będę wnikał w jakie sceny, bo to długa dyskusja.
No po za Listą faktycznie bdb jest Chłopiec w pasiastej piżamie o czym wspomniał kolega Dawid parę postów wyżej.
Z takich tematyk czarna księga jest nawet ciekawa i kobieta w Berlinie. Ale dużo by można było w tej tematyce wymieniać filmów.
Szarej strefy nie oglądałam, ale sobie w przyszłości obejrzę.
A i jeszcze zapomniałam o jednym Filmie, moim zdaniem db. Jeniec jak daleko nogi poniosą.
Oglądałam jeszcze z tej tematyki pare innych np Opór ale nie do końca do mnie dotarły.
Oglądałam chłopiec w pasiastej pidżamie i muszę się zgodzić, rzeczywiście równie dobry. Jeden z lepszych jakie kiedykolwiek oglądałam ;)
A do Jeńca jakoś przekonana nie jestem...