Pianista

The Pianist
2002
8,3 613 tys. ocen
8,3 10 1 613270
7,9 67 krytyków
Pianista
powrót do forum filmu Pianista

NIEPOROZUMIENIE

ocenił(a) film na 7

DLACZEGO TEN FILM JEST W DZIALE POLSKIE FILMY?
OSZEM POLSKA NASZA WSPANIAŁA....
REŻYSER NIE JEST POLAKIEM(!)

użytkownik usunięty
hesus86

JAK TO NIE JEST POLAKIEM? URODZIŁ SIĘ W POLSCE, SPĘDZIŁ TU CZĘŚĆ ŻYCIA, MA POLSKIE OBYWATELSTWO, WIĘC CHYBA NIM JEDNAK JEST, PRAWDA? W DODATKU POSŁUGUJE SIĘ JĘZYKIEM POLSKIM, NAUCZYŁ GO SWOJE DZIECI, WIĘC MUSI CZUĆ SIĘ Z NIĄ ZWIĄZANY.
A ZA TO ŻE NAKRĘCIŁ JEDYNY WARTOŚCIOWY FILM O WOJNIE W POLSCE - PRZY OKAZJI PRZEDSTAWIAJĄC POLAKÓW W DOBRYM (CZYT. PRAWDZIWYM) ŚWIETLE - MAJĄCY SZANSĘ DOTRZEĆ DO ŚWIADOMOŚCI ZACHODNICH WIDZÓW, POWINNIŚMY GO NA RĘKACH NOSIĆ.

ocenił(a) film na 7

On na pewno odnosi się zawszę do przynależności do swojego narodu...między wierszami można zobaczyć w tym filmie,
wielki mędrzec Syjonu, który nigdy nie powiedział, że jest Polakiem

użytkownik usunięty
hesus86

Coś Ci się przewidziało między tymi wierszami, ale mniejsza z tym. Za to z deklaracji naszych rodzimych pseudo-patriotów, codziennie klepiących o swoim przywiązaniu do Polski, zupełnie nic nie wynika.

ocenił(a) film na 7

No tak masz rację.
Jak moje wnuku doczekają jakiś zmian w Polsce to będzie super, przez 20 lat nic w mordę nie zrobili, no nic, weszliśmy do Nato i Unii i co? i jesteśmy ich murzynami, swoją drogą odbiegając od filmowego tematu, na uczelni profesorek opowiadał jak rozmawiał z pewna staruszką i powiedziała mu że Niemcy w 1930 roku były gospodarczym bankrutem, bieda największa w Europie i babcia mówi tak ''Panie jak Hitler objął władzę w 3 lata zrobił ''Wszystko'', doprowadził kraj na wyżyny, jak dla mnie wniosek taki, że na czele państwa powinna stać jedna osoba.Proszę nie posądzać mnie o skłonności do ideologi baranich, łysych łbów...jak już to antysemityzm.Wybrali Wałęsę- największy wstyd jaki może być to chcieli teraz to mają ciućmę z PO, za grosz inteligencji, sterowana małpa..historia nas osądzi.
Polański...hmm co ja mam napisać...hmm...po prostu nie uważam, że taki film powinien zajmować miejsce w ''10'' najlepszych polskich filmów, może tak, gdyż jego przodkowie sarmatami nie byli :D

ocenił(a) film na 9
hesus86

"chcieli teraz to mają ciućmę z PO, za grosz inteligencji, sterowana małpa..historia nas osądzi.

a co łasa na władze kaczka byłaby lepsza? przecież prezes na zadatki na dyktatora.

Ready2

jeszcze tego by brakowało ..

ocenił(a) film na 7
Ready2

"a co łasa na władze kaczka byłaby lepsza? "
Za to Komorowski = prezydent dla bogatych. Cala Polske by sprzedał.

P.S.:Nie żebym była za Kaczyńskim .

ocenił(a) film na 8
hesus86

@hesus86
Sam nie jesteś Polakiem ....

hesus86

Nie chodzi o to, czy reżyser jest Polakiem, czy nim nie jest (choć i tak Roman Polański jest Polakiem), ale o produkcję. A na głównej stronie filmu jest napisane: produkcja: Francja, Niemcy, POLSKA, Wielka Brytania. Więc ten film można bez wahania zaliczyć do filmów polskich.

ocenił(a) film na 7
blueberry_4

Dziś go wypuścili...nie mam nic do tego co zrobił 33 lata temu, gdyż rodzicom tej 13 latki śnił się wielki HAJS
Zastanawiam się tylko co amerykańscy bracia Syjonu chcieli pokazać po tylu latach.

ocenił(a) film na 7
hesus86

zobacz sobie Ghost Writera to zoabaczysz dlaczego Romka nEkaja !

ocenił(a) film na 9
hesus86

Jest jak najbardziej Polakiem. Urodzil sie we Francji, ale zarowno jego ojciec jak i matka byli Polakami, a wiec automatycznie zostal Polakiem.
Prawo ziemi, ktore umozliwia przyjecie obywatelstwa kraju w ktorym sie urodzilo, obowiazuje tylko w niektorych krajach obu Ameryk i Pakistanie.