No cóż.... popłakałam się na tym filmie... nie myślałam że w Polsce było aż tak źle :( Polański zrobił go bardzo dobrze, wydaje mi się że aż za dobrze :/....
"Nie wiedzialam, ze w Polsce bylo az tak zle" Dziewczyno czy ty sie wczoraj urodzilas? yhm... na lekcji historii spalas? Nie bylo az tak zle a bylo jeszcze gorzej! niemcy-SS-mani to gorzej niz bestie!
I własnie to jest przerażające. Wiele młodych osób nie ma zielonego pojecia jakie realia były w latach II WŚ. "nie myślałam że w Polsce było aż tak źle" - mówi samo za siebie.
I własnie to jest przerażające. Wiele młodych osób nie ma zielonego pojecia jakie realia były w latach II WŚ. "nie myślałam że w Polsce było aż tak źle" - mówi samo za siebie. Smutne....
"nie myślałam że w Polsce było aż tak źle" - to malutko jeszcze wiesz malutki czlowieczku. Uswiadamiam Ci, ze w tym filmie nie jest pokazane np. Auschwitz czy tortury gestapo. Radze Ci dowiedziec sie o II Wojnie Swiatowej czegos wiecej. Polecam wynalazek o nazwie książka, a nie tylko filmy, na ktore pewnie chodzisz z przymusu bo pani w szkole Ci kaze.
Mozna sie troche usmiac z tego zdania:) Ale juz nie bijmy dziewczyny-trzeba przyznać ze film pokazywał realia getta w sposob sugestywny(scena z obiadem jedzonym z ziemii albo z dzieloną na 6 krówka).Ale nalezy pamietac ze był to tylko ułamek wojny.Nie radze Ci dziewczyno jechać do Oświecimia-tam to dopiero byś sie przeraziła....
dziewczyno!!! poczytaj sobie Medaliony, Pamiętnik z powstania warszawskiego, Opowiadania Borowskiego, Rozmowy z katem, Inny świat, archipelag gułag, z resztą co ja będę wymieniał (jest tego bardzo dużo), przeczytaj sobie choć trochę z tego co tu wymieniłem a przekonasz się jak było)