ale nie mogę się zmusić. Nie wątpię w geniusz Polańskiego jednakże nie jestem fanką
filmów historycznych,ale jak przypuszczam film nie jest tylko i wyłącznie filmem historycznym
,a zapewne ma na celu pokazania widzowi czegoś głębszego. Nie oceniam,bo nie
widziałam i mam nadzieję że w końcu sie przemogę.
Mogę Cię zachęcić do tego filmu, ponieważ jest genialny, ale od razu ostrzegam, że jest bardzo mocny i dramatyczny.
Wiem o czym jest,jak się skończy,kto nakręcił etc. Wiem wszystko jednakże filmu jak dotąd nie obejrzałam. Być może wkrótce.
Racja jest bardzo mocny, a zwłaszcza jego pierwsza część, czyli ukazanie życia w getcie.......na prawdę daje do myślenia
Nie zwlekaj! Kiedy obejrzysz ten film, to będziesz zdziwiona tym, że tak długo zwlekałaś. Film jest rewelacyjny - nie znam drugiego takiego filmu gdzie główny bohater się boi i jest zdany na pomoc innych. W filmach zazwyczaj główny bohater to heros który rzuca się na czołgi, rozrywa gołymi rękoma pancerz i zabija załogę bez użycia broni, a ten film jest inny. Główny bohater ukrywa się, nie powala nikogo ciosami karate, nie zabija nikogo, ale oczekuje na pomoc i ją otrzymuje, bo bez tego nie przeżyłby. Film pokazuje bezsilność człowieka w starciu z piekłem wojny.