oczyszczajacy Niemców (scena z dobrym nazista pokazujaca jakiej to oni nie maja empatii) z win
i oskarzajacy Polakow o wszystkie zbrodnie I wojny światowej. Jednak oceniajac od strony technicznej
to arcydzielo szczegolnie scena rozstrzelania polskich oficerow w KAtyniu zrobila na mnie kolosalne
wrazenie.
To "patriota"/nacjonalista/pisowiec/narodowiec... jemu nie wytłumaczysz. Wszędzie propaganda, Żydzi i Masoni.
Do tego jesteś skromny. Chodzi o to, że wyżej wymienione przeze mnie typy ludzi mają klapki na oczach i wszędzie widzą antypolskie i prożydowskie nastawienie.
Z tym Katyniem to poleciałeś kolego :-/ Ty obejrzałeś Pianiste czy tylko początek widziałeś.Gdzie ty tam masz rozstrzelanie oficerów w Katyniu?
A mnie znowu zastanawia fakt dlaczego tylko o żydach kręcone są takie filmy, o tym jak to oni cierpieli głodowali, byli bici, zabijani, dlaczego o nich tylko mówi świat?! Przecież nie tylko oni ginęli w obozach zagłady.....
Ale z ciebie IDIOTA i DEBIL skoro oceniasz takie Arcydzieła jak "Obcy - 8 pasażer Nostromo" i "Łowcę Androidów" na 3 punkty a szmelc, szajz i kicz "Kac Wawę" na 7 punktów. Widać że, masz chu**wy gust. Twoje zdjęcie do profilu nie świadczy o tym że jesteś mądry, ale że mamy do czynienia z trollem internetowym.
Postaram sie rozwiac twoje watpliwosci i mam nadzieje, ze nie bede musial wyCAPSOWAC wszystkiego zebys zrozumial.
Osoba, ktora ocenia wszystkie filmy na 1, albo na 10 (MAM NA MYŚLI CIEBIE), a na tematach przy filmach wyzywa ludzi od debili, idiotow (TO ZNOWU O TOBIE ) etc., z duzym prawdopodobienstwem jest trollem internetowym.
Jesli chodzi o moj gust, to polecam zajrzeć na najwyzej ocenione przeze mnie filmy, znajduja sie tam tylko ambitne pozycje.
Gówno Stalker?
http://www.filmweb.pl/film/Stalker-1979-30808/discussion/Prosz%C4%99+o+jasne+i+p rzejrzyste+interpretacj%C4%99+filmu,2166280
A już Ci mówię dlaczego. A mianowicie: Żydzi zasługują to ciężką pracą i współpracą. Jak np. w początkach XX wieku Żyd otwierał zakład (jakikolwiek, może być garbarski), to zaraz kolejny Żyd otwierał drugi, bo ten pierwszy mu pomógł. Jak Polak otworzył, to reszta Polaków chciała go udupić. A że Żyd Żyda poprze, to jest wiadome i w dzisiejszych czasach. Oni potrafią zadbać o swoją kulturę, pamięć, historię, a my nie.
Naród został skłócony przykre ale prawdziwe. Media piorą nam mózgi robią z nami co chcą a my się tylko przyglądamy. Ale myślę że i tak w Polsce mamy wielu patriotów którzy pielęgnują tradycje i narodową historię Polski. Ja np. jestem dumna z tego że jestem Polką i wkurzam się jak ktoś obraża naszą narodowość.
Czasami inni mają rację. Patriotów mamy nie wielu. Są "patrioci" czyli nacjonaliści z klapkami na oczach i robiący to na pokaz.
A co ty myślisz, że wszyscy Niemcy to byli ci źli a Polacy to ci dobrzy? A gówno prawda.. Prawdą jest, że to Niemcy dopuścili się strasznych zbrodni na Żydach i Polakach, ale Polacy wcale święci nie byli. Też zdarzały się przypadki zabijania, rabowania, gwałcenia. Tak samo jak przypadki Niemców pomagających Polakom!
Gdybyś lepiej znał historię to byś wiedział, że Polacy byli wyłącznie ofiarami wojny , a to , że istnieje jakiś margines, nic nie znaczacy plankton, ktory postepowal zle nie moze byc podstawa do stwierdzania win Polakow. Wszystkie twierdzenia o dobrym, czy złym narodzie sa pewnym uogolnieniem, ale patrzac na historie to Niemcy zawsze byly 'tymi zlymi'.
Czy ja coś uogólniam? Nie powiedziałem, że Polacy byli mniej winni niż Niemcy, nawet nie śmiałbym powiedzieć tak o moim narodzie. Po prostu kolegę, którego komentowałem oburzył fakt, że w filmie był pokazany "dobry Niemiec" który pomagał Szpilmanowi. Napisałem tam "Też zdarzały się przypadki", czyli mówię tu o pojedynczych jednostkach. I zgodzę się z Tobą, że mówiąc ogólnie Niemcy byli "ci źli", a Polacy "ci dobrzy". I zgodzę się też, że Polacy byli wyłącznie ofiarami wojny (spora większość), i to nie jest tak że nic o tym nie wiem bo się trochę tym interesuję i mam pracę maturalną dotyczącą Holocaustu więc jestem na bieżąco, pozdro :)
nie zrozumiales mojej wypowiedzi. mialem na mysli to, ze ja troche uogolniam, ale mam do tego prawo patrzac na przebieg historii. Niemcy i Rosjanie sa dla mnie uosobieniem zla, ktorego my Polacy poprzez ustytuowanie geograficzne jestesmy ofiarami.
Zgadzam się z Tobą, ale poprzez to nie czuję nienawiści do młodego Niemca czy Rosjanina, który nie miał wpływu na czyny swoich rodaków. Czuję tylko niesmak do starszego pokolenia Niemców, którzy teraz przyjeżdżają do Polski, czują się wolni, bezkarni, a my nic nie możemy z tym zrobić, tylko się na nich patrzeć... A przecież oni mordowali naszych pradziadów. To smutne.
Dzieci do szkoły, skoro nie znacie historii. To, że przed wojną w Polsce istniał silny antysemityzm, nie jest żadną zagadką. Wystarczy trochę poczytać.Chociażby getto ławkowe na Uniwersytecie.
nie znam ani jednego polaka , ktory bylby antysemitom, a jak zydzi jacys byli zli to dobrze ze ich karano jak innych ludzi