niewiem czy sie smiac, niewiem czy plakac to zalosne wasze niektore posty sa wrecz idiotyczne.. az mi sie zal was robi.. nie dosc ze kasiazki nie czytaliscie to kometujecie , pozatym moge sie zalozyc ze polowa z was to banda malolatow ktorzy nawet sobie nie zdaja sprawy o czym film byl. nie jestem jakas wielka patriotka czy cos bo czasem az wierzyc mi sie niechce ze ja zyje w Polsce ale ja nie o tym. co temat to , ,,nuda'', ,,nieporozumienie'' itp . rozumiem ze film mogl dla kogos ,, zle zrobiony'' ale to juz przesada .. sama historia nadaje temu filmowi to cos.. ale pisac nuda gniotyi takie tam to sobie mozna na komedyjkach amerykanskich a to zdarzylo sie naprawde.
"nie dosc ze kasiazki nie czytaliscie"
znaczy... bo to forum o filmach, jak mi sie zdaje... :D
do dyskusji o ksiazce zapraszam na http://www.forum.ksiazki.pl/index.php
bo ja ksiazke tez czytalam i jestem pod wrazeniem...
Zgadzam się z Tobą.
Też czytałam książkę.
Uważam że film jak i książka są wspaniałe. Nie znam się na tym, czy film jest zrobiony dobrze czy nie, ale jeśli chodzi o samą treść, to sądzę, że jest niesamowity. Jednen z najlepszych, jakie widziałam.
Ja nie czytałam książki, oglądałam oczywiście film i na mnie zrobił duże wrażenie.
Książkę przeczytałam i film mnie zachwycił...
O gustach się nie dyskutuje, więc komuś miało prawo wydawać się, że ten film jest nudny. To nie jest kwestia wieku. Żyjemy w czasach, w których historia jest szokująca, więc ludzie nie reagują zbyt emocjonalnie na rzeczy w II wojny światowej...
Znam kilka osób, które maja wątpliwości co do "Pianisty" mimo "patriotyzmu" np. dlaczego nie pada tam ani jedno polskie słowo?...
Człowieku zastanów się co piszesz?? ,a film jest cienki jak makaron w spagetti,EUROPA EUROPA to ejst film,a nie cos o czlowieku ktory jest zachwycany ,bo sie chował.... śmiech,walczyc nawet mus ie nie chcialo...,zal...
Mnie naprzyklad ten film nei nudził.. no moze troszke bo ten czlowiek nie zasluguje na to by zrobic o nim ksiazke czy nawet film...
lol pozostawiam was bez komentarza,to jest moje odczucie i tyle,mam prawo do tego prawda?w moim odczucu tak jest i juz... śmeich na sali.Jest duzo wiecej ludzi zaslugujacych na pokazanie ich zycia swiatu, a to to jakas pomylka chyba
Nikt o nim książki nie napisał, to był jego pamiętnik, jego własne wspomnienia. I uważam, że był godny tego, aby ten pamiętnik wydano. Ciekawe co byś zrobił na jego miejscu?
Bym walczyl ot co bym zrobil,wazniejsza jest pamiec po tych co zgineli za Polske,niz historia czlowieka ktory sie ukrywal...,ale kazdy moze miec swoje zdanie prawda?