6,4 13 tys. ocen
6,4 10 1 13053
5,8 10 krytyków
Piep*zyć Mickiewicza 2
powrót do forum filmu Piep*zyć Mickiewicza 2

Widziałem zwiastun i jest naprawdę okropnie

ocenił(a) film na 8
M4troo

Nie ma to jak oceniać film po zwiastunie

ocenił(a) film na 2
olciss74

No niby tak ale jak zwiastun opiera się na żartach o s*ksie i o stereotypach które w kinie były już 1000 razy to ciężko się nie zrazić

M4troo

Jednak zachecam do obejrzenia bo warto, zwiastun jest kiepski ale film super

ocenił(a) film na 8
M4troo

Film jest o nastolatkach a co robią nastolatki jak nie opowiadają między sobą żartów o seksie? Ten film ma na celu właśnie pokazanie że mimo tego za żartują na te tematy to tylko dlatego że nie mają wiedzy o tym.  A i stereotypy w tym przypadku występują bo szczególnie młodzi chłopcy są bardziej podatni na takie teksty które słyszą czy to ogólnie w przestrzeni publicznej czy od starszych kolegów czy od taty itp 

ocenił(a) film na 2
olciss74

Ja wszystko rozumiem, po prostu do mnie takie żarty nie trafiają i nie, nastolatkowie nie opowiadają sobie tylko takich żartów (nie wszyscy bynajmniej) a zwiastun sugeruje, że tak jest. Tam nie ma żadnego normalnego, inteligentnego żartu, zresztą tak samo jak w jedynce która przedstawia polskiego nastolatka jako osobę głupią. Osoba która cały czas gada rzeczy typu "rel" "lol" "ale essa" i inne głupoty gdzie w prawdziwym świecie owszem, występują takie stwierdzenia wśród nastolatków ale to nie jest ich słownik! Zwiastun drugiej części wygląda tak jakby ktoś dowiedział się o tym, że jest coś takiego jakl s*ks i był tym bardzo zaintrygowany. Rozumiem, że film może się podobać i nie mam co do tego pretensji, każdy ma swój gust i ma prawo do lubienie jakieś tam filmu który nie jest pozytywnie oceniany w szerszym gronie. Ja po prostu wyrażam swoją opinię. Można się z nią zgadzać lub nie

ocenił(a) film na 8
M4troo

Nie powiedziałam że nastolatkowie opowiadają tylko takie żarty, ale jednak pojawiają się one w wypowiedziach nie mówię że wszystkich osób ale jednak większości, a co do seksu to młode osoby w okresie dojrzewania są nim zafascynowane jak wszystkim co jest im zabronione no bo jednak dorośli im tego w jakiś sposób zabraniają mówiąc cały czas w kółko o niebezpieczeństwie ciąży i że to jest ogólnie nie dla nich a wiadomo że jak powiesz nastolatkowi że coś jest nie dla niego z jakiegokolwiek powodu i że coś jest niebezpieczne to on będzie ze wszystkich sił chciał tego spróbować. Co do pierwszej części to i i mi się wydawało że trochę przekłamują obraz nastolatków ale w ogóle nie wyszło to aż tak bardzo źle. Ja twoją opinię szanuje, oczywiście że każdy ma własny gust, nikt tu nikogo nie obraża czy coś, normalna dyskusja

M4troo

zonk. zwiastun swoje a film swoje. film naprawdę super :)