No niby tak ale jak zwiastun opiera się na żartach o s*ksie i o stereotypach które w kinie były już 1000 razy to ciężko się nie zrazić
Film jest o nastolatkach a co robią nastolatki jak nie opowiadają między sobą żartów o seksie? Ten film ma na celu właśnie pokazanie że mimo tego za żartują na te tematy to tylko dlatego że nie mają wiedzy o tym. A i stereotypy w tym przypadku występują bo szczególnie młodzi chłopcy są bardziej podatni na takie teksty które słyszą czy to ogólnie w przestrzeni publicznej czy od starszych kolegów czy od taty itp
Ja wszystko rozumiem, po prostu do mnie takie żarty nie trafiają i nie, nastolatkowie nie opowiadają sobie tylko takich żartów (nie wszyscy bynajmniej) a zwiastun sugeruje, że tak jest. Tam nie ma żadnego normalnego, inteligentnego żartu, zresztą tak samo jak w jedynce która przedstawia polskiego nastolatka jako osobę głupią. Osoba która cały czas gada rzeczy typu "rel" "lol" "ale essa" i inne głupoty gdzie w prawdziwym świecie owszem, występują takie stwierdzenia wśród nastolatków ale to nie jest ich słownik! Zwiastun drugiej części wygląda tak jakby ktoś dowiedział się o tym, że jest coś takiego jakl s*ks i był tym bardzo zaintrygowany. Rozumiem, że film może się podobać i nie mam co do tego pretensji, każdy ma swój gust i ma prawo do lubienie jakieś tam filmu który nie jest pozytywnie oceniany w szerszym gronie. Ja po prostu wyrażam swoją opinię. Można się z nią zgadzać lub nie
Nie powiedziałam że nastolatkowie opowiadają tylko takie żarty, ale jednak pojawiają się one w wypowiedziach nie mówię że wszystkich osób ale jednak większości, a co do seksu to młode osoby w okresie dojrzewania są nim zafascynowane jak wszystkim co jest im zabronione no bo jednak dorośli im tego w jakiś sposób zabraniają mówiąc cały czas w kółko o niebezpieczeństwie ciąży i że to jest ogólnie nie dla nich a wiadomo że jak powiesz nastolatkowi że coś jest nie dla niego z jakiegokolwiek powodu i że coś jest niebezpieczne to on będzie ze wszystkich sił chciał tego spróbować. Co do pierwszej części to i i mi się wydawało że trochę przekłamują obraz nastolatków ale w ogóle nie wyszło to aż tak bardzo źle. Ja twoją opinię szanuje, oczywiście że każdy ma własny gust, nikt tu nikogo nie obraża czy coś, normalna dyskusja