Druga część Pieprzyć Mickiewicza całkowicie mnie zaskoczyła, przebija pierwszą o kilka poziomów!!! Jest to naprawdę fantastyczny film! Film dla młodych i dla trochę starszych. Film o uczuciach, o potrzebie rozmowy o nich, o szacunku, o akceptacji, o tolerancji, o zaściankowości... i o tym, że wiele rzeczy nie jest takie, jak się z pozoru wydaje. A to wszystko opowiedziane w bardzo lekki i przyjemny sposób.
Główny bohater, Korek, chłopak że spectrum, który próbuje się odnaleźć w klasycznej szkole średniej, widzi świat inaczej, bardzo wprost, co powoduje, że inni zaczynają myśleć o swoim zachowaniu i swoich wyborach. Decydują się na ważne kroki. To naprawdę ożywcze!
Karol Rot, odtwórca roli Korka, zagrał fantastycznie!!! Jest to naprawdę trudna rola, a Karol zagrał ją autentycznie, spójnie, z wdziękiem, mimo że nie jest profesjonalnym aktorem! Mam nadzieję, że to dla niego będzie wspaniały start w karierę aktorską, bo ten chłopak ma niewątpliwie talent.
Polecam gorąco ten film. Nie tylko młodzieży, ale też pokoleniu 40- i 50-i wiecej -latków. Film pokazuje, jak ważne są rozmowy i wzajemna akceptacja, otwartość i szukanie porozumienia. A poza tym to lekka komedia, na której można się i pośmiać i popłakać z wzruszenia.
Nic :)) Po prostu film mi się spodobał i jestem pod wrażeniem. Niedawno trafiłam na pierwszą część, a mam w domu dwóch nastolatków... Wiem, że może trudno uwierzyć, że w tych czasach ktoś robi coś normalnego za darmo, ale w moim przypadku tak jest. A że pierwszy film tutaj, bo rzadko zdarza mi się obejrzeć coś świetnego polskiego, więc nie mam co komentować :D Mam nadzieję, że zachęcę innych do obejrzenia i przemyśleniu kilku ważnych spraw. Pozdrawiam!
I dziwnym trafem to konto powstało akurat w dniu premiery i jedyne oceny to właśnie ten film. Zresztą tak samo było przy pierwszej części kupowali opinie 10/10. Bo wiedzieli że później będzie słaba ocena na koniec.
A kiedy miało powstać? Przecież pisałam, że poszłam na film w dniu premiery, to właśnie w tym dniu byłam pod wrażeniem, założyłam konto i napisałam swoją opinię :)) właśnie takie opinie jak Twoja psują to wszystko, bo zawsze podejrzewają drugie dno. Rozumiem, że Ty piszesz tylko za kasę? Ja nie. Mam nadzieję, że choć jedna osoba obejrzy ten film pod wpływem mojej recenzji i zmieni coś w swoim życiu na lepsze. Mi się tak kiedyś przydarzyło i jestem z tego powodu szczęśliwa. A jak Tobie się ten film nie podobał, to napisz swoją opinię i tyle. Będzie jeden do jednego. Każdy ma tu prawo założyć konto i napisać swoje wrażenia. Życzę Ci, żebyś jednak spojrzał na życie i ludzi z większą otwartością i prostotą. Jak Korek w tym filmie!
PS. gdyby to była taka płatna recenzja, to właśnie stworzyłabym przecież kilka innych opinii, żeby nie budzić podejrzeń :D słabe to wszystko. Obawiam się, że to będzie moja jedyna opinia, jak ten świat tak wygląda... szkoda.
Właśnie kupione recenzje tak wyglądają. Zero innych opinii tylko jedna wychwalająca jeden konkretny film. Nie powiedziałem, że to słaby film bo go nie widziałem, ale no twoja recenzja wygląda jak kupiona, czy jest? Nie wiem, ale tylko wyraziłem opinie jak to wygląda. Nawet nie obraziłem słownie wiec nie rozumiem tego fragmentu "Obawiam się, że to będzie moja jedyna opinia, jak ten świat tak wygląda... szkoda.". Napisałem tylko, że dziwnym trafem ten film dostaje 10/10 od ludzi, którzy założyli konto w dniu premiery, no i sorry, ale właśnie tak wyglądały kupione recenzje, stąd moje pytanie. Tyle, podobał ci się, spoko. Nigdzie nie powiedziałem, że nie może ci się podobać. Pozdrawiam
To po pierwsze obejrzyj film, może sam dasz 10/10, jak te wątki okażą się dla Ciebie ważne. A po drugie, zarzuciłeś mi, że to płatna recenzja (w domyśle niezgodna z moją prawdziwą opinią), więc to ja mogłabym mieć uwagi, że mnie obrażasz. Ale szkoda mi na to czasu i energii :) Nikt nie będzie mi przecież mówił, co ma mi się podobać. Tym bardziej obcy człowiek na forum.
A zastanów się, może film dostaje takie opinie, bo jest dobry?? I sporo ludzi, w szczególności dorosłych, nie nastolatków, tak uważa? W mojej opinii to jeden z bardziej wartościowych filmów, jakie obejrzałam ostatnio, naprawdę. Rola Korka - bezcenna!
Tak jak mówiłem, nie napisałem, że jest to słaby film. Nie będę 10 raz powtarzał, że opnie 10/10 przy ocenie jednego filmu (który jest uważany za słaby bądź poprzednie części były tak odbierane) po prostu wyglądają jak kupione. Podobało się, spoko. Może akurat tobie się aż tak podobało, lecz tak jak było rok temu, jest wysyp ocen 10/10 (brak ocen innych) tylko po to aby podnieść średnią. Więc po prostu mówię jak to dla mnie wygląda. Nie musisz się zgadzać ze mną a ja z tobą. Może mi się spodoba film kto wie. Lecz nadal uważam to co uważałem od początku z tym 10/10. Pozdrawiam
Piosenka z początku filmu pt. "Dmuchawce latawce wiatr", czyja to może być wersja? Nigdzie nie jest napisane, brak info o muzyce filmowej a ta wersja jest genialna. bardzo proszę Cię o pomoc i sygnał.. jeżeli wiesz coś na ten temat :)
Witam wczoraj byliśmy na 2 części i zgadzam się w zupełności super film zwłaszcza podobał mi się wątek wprowadzony chłopaka z autyzmem .Naprawdę daje do przemyśleń i czemu tyle hejtu jest wiadomo jest taki swiat mozna kupic wszystko i wszystkich ale chyba jedna recenzja nie wskazuje na kupno .A film naprawdę wydaje mi się że pokazuje że jak ktoś chce to wyjdzie z niejednego dołka i patologi takie są moje odczucia .Dlatego zachęcam do oglądnięcia filmu i młodzież i starszych i uwaga nikt nie zapłacił mi za recenzje
Zgadzam się w 100%. Film ma ważne przesłanie, mówi o potrzebie empatii, tolerancji, mówienia o swoich uczuciach i emocjach. Rowniez uważam, że to nie tylko film dla mlodzieży ale także ich rodziców, nauczycieli i pedagogów…. Główna rola Korka zagrana przez debiutującego aktora godna podziwu. Wielki Brawa dla Karola Rota!
Zgadzam się! Karol zagrał świetnie!! Mam nadzieję go zobaczyć jeszcze nie raz na dużym ekranie, bo moim zdaniem ma talent. A film ma ważne przesłanie zarówno dla młodzieży, jak i dla dorosłych, którzy też z tego filmu mogą wiele wynieść.
Dla mnie cała ekipa spisała się świetnie. Młodzi zagrali bardzo fajnie ( mimika, mowa ciała) , rewelacyjny Ogrodnik, piękna i czarująca Weronika Książkiewicz. Fajny humor, nie wulgarny i w odpowiedniej dawce. Przedstawione problemy, które dotykają młodzież i to także tą, z jakimiś problemami. Byłem dziś żoną w kinie, bo jedynka nam się podobała ( przypomniała nam młodych gniewnych z naszych młodych lat). Dwójka jest znacznie lepsza. Ja bym ocenił na mocne 8 a może nawet pokusił się na 9. Na tle tego co wychodzi ostatnio naszego, ten film naprawdę jest świetny. Mamy po 48 lat a ten film trochę nam przypomniał nasze młodzieńcze lata, a także pokazał z boku problemy rodziców, z którymi także mieliśmy i mamy do czynienia jako oni. Pokazał też je znów bliżej, ze strony młodzieży. Dla nas strzał w 10 ten film, bawi i uczy. Nie było nas dziś dużo do sali kinowej ( film już trochę grany), ale słyszałem wychodząc z sali kinowej wiele pozytywów z ust ludzi, że fajny film, że są zadowoleni z seansu, że wreszcie dobry, polski film. Nikt nie narzekał jak to było przy innych seansach. To pierwszy film od bardzo dawna, z którego wyszliśmy zadowoleni w pełni i nie żałujemy ani kasy wydanej na niego, ani czasu poświęconego na seans.
Ciekawe ile dystrybutor tego filmu płaci Filmwebowi za możliwość publikowania takiego spamu. Nikt się już na to nie nabiera. Założenie kilku kont i ocenienie obu części tego filmu na 10 wcale nie jest podejrzane. Niezła fuszerka, kimkolwiek jesteś typie zakładający konta :D
no właśnie ten film przypomniał mi smutną prawdę. Jak ja chodziłem dekady temu do szkoły, to było niewielu takich nauczycieli ( ale byli, kilkoro sam trafiałem) , a niestety teraz to ich ze świeczką szukać :(
Tak, film skłania do przemyśleń. I też uważam, że to film i dla młodzieży i dla rodziców. Te wątki pokazują, co jest tak naprawdę ważne w życiu.
No i gosc mial racje. 13 dni pozniej i wciaz zaden inny film nie oceniony. Konto zalozone tylko dlatego, zeby wystawic 10 jakiemus politycznemu scierwu.
to nie znaczy, że gość miał rację, a jedynie tyle, że być może Pani w ciągu 13 dni, nie obejrzała nic innego, wartego oceny. Ja oglądam bankowo ze 2 filmy tygodniowo a czasem jak mnie najdzie i mam czas to więcej a jednak nie każdy oceniam i nie każdy mi się chce oceniać beż względu czy dobrze czy źle.
Widocznie pani sie zmarlo, bo innego wytlumaczenia nie widze. W sumie temu filmowi, rowniez powinno. Dziekuje i do widzenia Romku :)
Nie, nie zmarłam, żyję, dziękuję za troskę ;) Widać można nie wchodzić na serwisy filmowe przez pół roku i nadal żyć, jakie zaskoczenie :)))
Tak, nie oglądam zbyt dużo filmów, bo nie mam na to czasu, a już na pewno nie piszę opinii. Ta była pierwsza i będzie ostatnia ze względu na poziom ludzi, którzy sobie pozwalają tutaj na podważanie zdania innych, jakby mieli do tego prawo... To jest moja opinia i koniec. Każdy ma swoją, ja nie neguję tego, co ktoś inny napisał o tym filmie, choćbym się z tym kompletnie nie zgadzała. Jego opinia i tyle. Tu akurat opinię napisałam, bo film uważam za wyjątkowy przez właśnie te wątki, o których napisałam na początku. I nadal film uważam za fantastyczny, nic się w mojej opinii nie zmieniło.
och, jaka to cenna i niezmanipulowana opinia, jeden film oceniony 10/10 i tylko ten jeden, WCALE nie widać, że kupione :))