Dla nauczycieli, rodziców, licealistów - pokazuje samotność młodych ludzi, to że skreślenie ich nie jest wyjściem, przecież każdy chce mieć kogoś, kto w niego uwierzy. Dla młodych - może z większą empatią będzie się podchodzić do osób w klasach, które wysylaja sygnały o swoich kryzysach?
Film o zaufaniu komuś dorosłemu, który dał szansę młodym, choć oni sami postawili na sobie wcześniej krzyżyk... Oby ten tytuł trafił do szerokiego grona odbiorców!
Dziwnie oceniasz. Bo jeśli dla Ciebie Oppenheimer jest na tym samym poziomie (ocena 9) co ten film to wygląda to dziwnie...
Mam podobne przemyślenia. Nastolatki są pod ogromną presją otoczenia. Dodatkowo zmagają się z burzą hormonów i różnymi, nieznanymi wcześniej problemami. Byłem w tym miejscu i no nie jest to fajne. Dobrze, że mam kumpla od podstawówki, który jest dla mnie wsparciem i to do dziś jak już jesteśmy na studiach. Pieprzyć Mickiewicza to film, który przypomniał mi jak to było w szkole parę lat temu . Naśmiałem się, ale zdecydowanie nie jest to pusty film dla zabicia czasu. Daję 8. Pozdro
Znam ten ból, też byłam w tym samym miejscu. Człowiek się czuje jak w potrzasku. Ten film jest ważny, powinni go też zobaczyć nauczyciele i rodzice, żeby chociaż trochę bardziej zrozumieć dzisiejszą młodzież.
Ten film oprócz fajnego humoru porusza poważne tematy, chociażby właśnie zdrowia psychicznego młodzieży. Dobrze, ze takie filmy powstają. To ważne.
Zgadzam się! Bardzo dobry film, który pokazuje codzienne sprawy nastolatków. Pieprzyć Mickiewicza został przedstawiony realistycznie i przypomniał mi czasy kiedy ja byłam uczennicą :D
Sami przystojni aktorzy, ciekawa fabuła, dużo śmiechu to jest to co Karolinka lubi najbardziej :DDD fajny film, bardzo mi się podobał
Było sporo ludzi na sali, oczywiście najwięcej młodziaków :D Ja trochę starsza, ale i tak się świetnie bawiłam :)
Też mam nadzieję, że trafi do dużej ilości osób. Bardzo ciekawie przedstawiony został szkolny świat. Muzyka w kinie zrobiła super klimat. Nowa piosenka Wersow dalej mi się nuci w głowie :D
Często nie wiemy z czym mierzą się nasi rówieśnicy w domu. Każdy ma jakieś problemy- mniejsze bądź większe. Empatia względem drugiego człowieka jest bardzo ważna. Cieszy mnie, że w filmie zwrócona została uwaga na tę kwestię.
Dokładnie. Dzieciak może przechodzić kryzys, a nie tylko rówieśnicy w szkole są niemili, ale też nauczyciele jakby nie widzą problemów. Tutaj całe szczęście fabuła skonstruowana tak, by ten film dotarł do młodzieży. Było dużo śmiechu i fajnych scen. Było trochę śmiesznie, a trochę poważnie. Za to ode mnie film dostał wysoką ocenę :)
Ciekawy film. Z jednej strony zabawny, a z drugiej skłania do spojrzenia na młodzież z innej perspektywy. Od młodych się wymaga z każdej strony, ale wiele osób zapomina, że nastolatkowie mają też prawdziwe problemy z którymi zmagają się na codzień.
Ja bym osobiście bardzo chciała, żeby ktoś uwierzył we mnie jak byłam młodsza. Bywało bardzo trudno. Film był fajny, ale nie tylko dlatego, że ma ważny wątek społeczny. Podobała mi się bardzo muzyka, śmieszne sceny i teksty :D
Nie powinno się nikogo skreślać, bo nie wiemy co taka osoba przeszła w życiu. Ten film ma wbrew pozorom dużo mądrości w sobie. Oprócz tego, że jest to komedia, w której swoją drogą jest zawarte świetne poczucie humoru to daje do myślenia.