Jeżeli założymy, że ludzie nigdy nie polecieli na księżyc (do czego się mocno skłaniam), a ten film zgarnie w tym roku najważniejsze oscary, to trzeba będzie sobie zadać pytanie gdzie dokładnie zabrneliśmy. Może to tak naprawdę jeden wielki zglobalizowany Truman Show ?
Główna wątpliwość: Istnieje coś takiego jak radioaktywny pas Van Allena wokół Ziemi, astronauci w tak cienkiej rakiecie nie mieliby żadnych szans na przeżycie, a nawet nie dostali lekkiego promieniowania . Druga sprawa, że te filmu z misji Apollo wyglądają dzisiaj tak tandetnie, że naprawdę jak się je przejrzy to ciężko uwierzyć. Polecam wpisać na youtube: Dziwne lądowanie na księżycu
Dzięki za odp. Nie widziałem tego filmu ale inne tak. Co do radioaktywnosci to byli zabezpieczeń w stopniu wystarczającym co jest udokumentowane (gdyby nie było to inne państwa już dawno by to ujawniły). Co do nagrań to jak dla mnie wyglądają ok. (gdyby tak nie było to inne państwa już by to ujawniły) Chciałbyś lepszych efektów czy jak?
A co sądzisz o fakcie przygotowań do lotów czyli wielu lat udokumentowanych badań i postępu technologicznego w tym lotów orbitalnych? Czy tego nie było?
W takim razie pytanie: czemu w tej chwili NASA mówi, że nie wie jak pokonać pasy Van Allena żeby np polecieć na Marsa a na pyanie jak zrobili to kiedyś mówią że zgubili tą technologię
No właśnie ludzie od teorii spiskowych nigdy NIC sensownego nie pokazali na poparcie swoich oskarżeń i dlatego IM się nie wierzy.
Najprościej napisać trolujesz.
Człowiek nigdy nie był na księżycu i nie wiadomo czy będzie. Na razie NASA nie wie jak przebić się przez pasy Van Allena.
Wszystkie twoje komentarze to ogólnikowe prowokacjne wołanie o spisku. Bez żadnych konkretów. O pasach Van Allena mogłeś przeczytać tutaj. No ale ok.
Po mozolnych poszukiwaniach trwających 30 sekund znalazłem odpowiedź na wasze oskarżenia.
np https://youtu.be/lNiscigIgBc
W skrócie astronauci ominęło obszary największego promieniowania, byli chronieni w lądowniku specjalnym poszyciem, byli wystawieni na promieniowanie względnie krótko. Oczywiście gdyby to nie była prawda to przez 50 lat konkurencyjne rządy i organizacje naukowe już by to dawno udowodniły.
Podobno latają w kosmos. Znajdź JEDEN wiarygodny film, bez animacji komputerowych. Chyba wiele nie wymagam?
https://youtu.be/E81SeSIGSrk program o późniejszym lądowaniu na księżycu. Gościu prawie robi bączki łazikiem. A teraz ty mi znajdź wyraźne nagranie tego studia filmowego w którym kręcono lądowanie (wszystkie ładowania) i podaj szacunkową liczbę osób zamieszaną w spisek.
PS czy wierzysz że ludzie latają na orbitę i czy wierzysz w stacje kosmiczne np obecną ISS?
Jeden z filmów NASA jakich wiele. I w nic nie wierzę - liczą się fakty.
Jak sam pytasz to już wiesz że całe to latanie w kosmos to kwestia wiary.
Fakty są takie że ludzie latają w kosmos i byli na księżycu a ilość dowodów na to jest przytłaczająca. Zadaję ci pytania bo ciekawią mnie opinie ludzi którzy przeczą czemuś co jest oczywiste np ze ziemia jest okrągła. Spiskowcy księżycowy wierzą wbrew faktom.
'filmik NASA jakich wiele" czyli fejk tak? To pokaż mi dowody na to jak to sfalszowali.
I przy okazji odpowiedż na pytanie o ISS. Czy akceptujesz fakt że obecnie lata nad ziemią stacja kosmiczna czy go odrzucasz (czyt. nie wierzysz)?
https://youtu.be/qROmsXf8-fg
I ci wszyscy ludzie co oglądają sobie stacje z ziemi są częścią spisku, tak?
I co ten film dowodzi? Jakiś zamazany punkt a potem coś co ma przypominać ISS. Gdzie jest pewność że to prawdziwe zdjęcia a nie jakieś wygenerowane?
Taka pewność że na powiększeniu widać że ma to kształt ISS. Setki jeśli nie tysiące ludzi z różnych państw robiło takie nagrania. Wiedzą gdzie ISS będzie na podstawie danych NASA. A w międzyczasie NASA pokazuje live stream znad tych państw.
Nie twierdzę że NASA nie wysłała czegoś w kosmos. Cały temat dotyczy problemu przebicia się przez pasy Van Alena. 400km od ziemi to za blisko (chyba). Jakaś kupa złomu może lata tak samo jak satelity TV 40000km.
Przed chwilą twierdziłes że to animacja to się zdecyduj co twierdzisz. A czy wierzysz że w tej kupię złomu latają ludzie? Czy to mistyfilacja?
O pasach Van Allena było już tu kilka razy. Nie będę się powtarzał. Przeczytaj i odpowiedz. Poprzednio nie raczyłeś.
Nigdy nie widziałem ISS i innych wymyślonych rzeczy. Nic nie biorę na wiarę. A sondy lecące na Marsa i gdzieś dalej... niezłe bajki.
Możesz zobaczyć ISS na niezliczonych nagraniach z różnych źródeł. Ale rozumiem że chodzi Ci że nie widziałeś ISS na własne oczy. Czy to naprawdę jest jedyne kryterium którym osądzasz czy coś jest prawdą czy nie? W takim razie czy widziałeś na własne oczy np Syberię? Może to tylko spisek wymyślony przez Rosję żeby straszyć ludzi i sztucznie powiększyć swoje terytorium w oczach swiata? Bo chcą być najwięksi. Mapy to tylko papier. Nagrania miast z rzekomo Syberii to mogą być sprytnie przygotowane scenografię i aktorzy. W końcu, nie widziałeś tego na własne oczy więc skąd możesz wiedzieć?
400km nad ziemią przyciąganie jest 11% słabsze niż na ziemi i tam jest stan nieważkości? Niezła bujda, tak sama jak filmy z ISS.
https://youtu.be/QvTmdIhYnes od 10:00 ewidentnie widać że są w słabszej grawitacji. Przedmioty nie lecą odrazu na podłogę.
Nie wiem ile wazy astronauta ale przyjmując że mężczyzna waży tylko 50 kg to w ISS ważył by około 45kg. Wystarczy zrzucić kilka kilo i człowiek może lewitować?
Nawet piórko ważące mniej niż 1g spada!
Dobra, czy ty jesteś generatoratorem przypadkowych słów? Facet na filmie upuszcza przedmiot a ten zamiast polecieć odrazu na podłogę powolij sobie opada. Gościu utrzymuje bez wysiłku ciało równolegle do 'podlogi' lekko podpierając się stopami a ty pierdzielisz o piórkach o wadze 1g. Przesuń kompa bliżej wyjścia trolowej jaskini bo chyba źle widzisz.
Wg Wikipedii masa ISS to nieco ponad 400 ton, prędkość orbitalna jest większa niż 27000km/h.
Jeśli na 400km od ziemi przyciąganie jest tylko o około 11% słabsze niż na ziemi to prędkość orbitalna stacji musi być taka duża bo inaczej by ziemia ja przyciągnęła (to może nietrafne określenie).
Jeśli tak jest to czemu człowiek czy inne przedmioty nie podlegają temu prawu?
Nie udawaj że znasz się na tych obliczeniach i na orbitach stacji kosmicznych. Powiedz mi jak tłumaczysz to co widzisz na nagraniu od 10:00 czyli przedmioty dryfujące a nie spadające w dół. Gdzie to nagranie i podobne zrobiono?
Jakimiś nielegalnymi kanałami dowiedziałeś się kto nagrał ten fil i gdzie (w jakim studiu) więc jesteś szczęśliwcem.
No. Jestem szczęśliwcem bo potrafię poprawnie używać krytycznego myślenia. Jedyne miejsce gdzie możnaby było nagrać setki godzin scen w stanie zmniejszonej grawitacji znajduje się na orbicie i jest to ISS. No ale jak przyjemniej jest Ci żyć w twojej trolowej bajce gdzie wszystko jest spiski em to spoko.
https://www.youtube.com/watch?v=xjWv9SV_Gq4
To właśnie takie miejsce. Każdy może być na księżycu, ISS czy gdzie tam sobie wymarzy.
miałem już nie pisać ale nie mogłem się powstrzymać :)
https://www.youtube.com/watch?v=CSbznWiJdcY
I wszystko w temacie - cała oszukańcza organizacja NASA z ISS i innymi bzdurami w które wierzą lemingi.
Ja już wiem o co biega ale skoro twierdzisz że masz otwarte oczy to to udowodnij. Udowodnij że nie jesteś lemingiem który wierzy w każdy filmik spiskowcy na YouTube i spróbuj podważyć to co mi przesłałeś. Mi to zajęło 5/10 minut. Powiedzmy że masz 24 godziny. Powodzenia.
Ok znalazłem wyjaśnienie :) Szczerze mówiąc to wydaje mi się że wpadli i musieli coś wykombinować. https://www.youtube.com/watch?v=Po-y5aRa0i8
a co sądzisz o bąbelkach powietrza podczas spacerów kosmicznych ? To też musisz sam wyszukać
Tak. Dokładnie o takie wytłumaczenie mi chodziło. Brawo. Co do koncepcji że to tylko ratowanie sytuacji to to raczej niemożliwe. Te filmiki od samego początku były na oficjalnych stronach agencji kosmicznych, nikt ich nie ukrywał no i ta biała siatka byłaby widoczna gdyby na nią cos nałożyć. Blue/green screanyny są jednolite. Na tym polega tick.
O bąbelkach poszperam jutro. Pzdr
https://youtu.be/5adeP-KqGjM
Paradoksalnie filmik spiskowców ale dobrze pokazuje że te bąbelki w kosmosie to ściema. Widać że w basenie to całkowicie inaczej wygląda. Te drobinki w kosmosie nie wyglądają jak bąbelki powietrza pod wodą. W Chełmie astronauty faktycznie jest bańka i astronauta na nagraniu to tłumaczy. Pot który formuje się w bąbelek wilgoci w niskiej grawitacji.
Wiem co to green screen. A teraz wytłumacz jak to robią że w czasie rzeczywistym astronauci unoszą się po całej stacji i każdy przedmiot zachowuje się tak jakby był w warunkach mikrograwitacji. Samo tło ta tutaj nie wystarczy. Sorry.