Piknik pod Wiszącą Skałą

Picnic at Hanging Rock
1975
7,3 62 tys. ocen
7,3 10 1 61779
8,4 52 krytyków
Piknik pod Wiszącą Skałą
powrót do forum filmu Piknik pod Wiszącą Skałą

Fantastyczny film

ocenił(a) film na 10

Klimat zbudowany przez reżysera i muzykę oraz kapitalne zdjęcia, brak aktorskich gwiazd w obsadzie, a mimo to oglądam ten film raz na jakiś czas - Peter Weir jest geniuszem!

ocenił(a) film na 8
Thommy

zgadzam się ;) kocham muzykę z tego filmu.

ocenił(a) film na 9
Thommy

Zgadzam się, szczególnie strona plastyczna wymiata. Czasami miałem wrażenie że oglądam ruchomy obraz;-)

Thommy

Nie wiem czemu ale oglądając ten film nie boje się tak jak na przykład na filmie egzorcysta czy no nie wiem ring tylko boję się bo ten film nawet w najtragiczniejszych momentach zachowuje spokój muzyki .Wg nie wiem co o nim sądzić po obejrzeniu go mam tak mieszane uczucia że trudno opisac co się ze mną dzieje . ;)) Myślę że dzieki temu film staje się delikatnym obrazem grozy i jest fantastyczny ;]

ocenił(a) film na 10
olkunka

Jest to film grozy, ale właśnie poprzez klimat tajemnicy, udało się reżyserowi z Australii stworzyć coś niezapomnianego, choć przyznam się bez bicia, że jak podszedłem do niego ze siedem lat temu, to chyba nawet nie dotrwałem do końca, ale za drugim razem dałem się ponieść.

ocenił(a) film na 9
Thommy

Mi również bardzo się podobał. Film ten ma niesamowity klimat, towarzyszy mu wspaniała, idealnie dopasowana muzyka, oglądając go jakbym czula te gorące słońce. Polecam!

ocenił(a) film na 10
Thommy

Genialny film!

Thommy

akurat brak "gwiazd" w obsadzie uważam za duży plus w większości filmów... w tym filmie również :) (zważając na tamte czasy). Strona plastyczna tego filmu interesuje mnie najbardziej :))