Piknik pod Wiszącą Skałą

Picnic at Hanging Rock
1975
7,3 62 tys. ocen
7,3 10 1 61779
8,4 52 krytyków
Piknik pod Wiszącą Skałą
powrót do forum filmu Piknik pod Wiszącą Skałą

Jak myslicie - co stalo sie z kilkoma dziewczynami, ktore zaginely w Walentynki 1990? Porwalo je ufo, skala miala sily magnetyczne, a moze nie mogly juz wytrzymac w pensji i po prostu uciekly? Wpisujcie swoje opinie!!!!!

użytkownik usunięty
Tatta

kup w kiosku miesięcznik "NIEZNANY ŚWIAT" nr 4 kwiecień 2005 - tam jest obszerny artykuł na ten temat

użytkownik usunięty

Moim zdaniem wyparowały.

ocenił(a) film na 9

Może istnieje hipersześcian. Ufo je porwało żeby wyssać mózgi (żartuję).

użytkownik usunięty
Tatta

Zatracily sie w namietnosciach i rozplynely odrzucajac wszytko co materialne i namacalne. Albo zostaly wessane do swiata rownoleglego.

ocenił(a) film na 8
Tatta

jaaasne... mogę sie założyć, że odpowiedź na to pytanie jest łatwiejsza niż sądzicie

użytkownik usunięty
tAz_6

Ale przecież podobno autorka książki, na której podstawie nakręcono ten film, wymyśliła całą tą historię ... !!

użytkownik usunięty

Skad takie informacje? Film jest oparty na ksiazce, ktora jest oparta na faktach, wiec zdanie autorki nie ma tu zadnego znaczenia. Zreszta who gives a shit?

Książka jest stylizowana na relację prasową ale zupełnie fikcyjna.
Gdyby takie zniknięcie wydarzyło się w tamtych czasach zwalono by na "dzikich" Aborygenów i cześć!

ocenił(a) film na 2
Tatta

Mysle, ze zasnely nad scenariuszem i ekipa o nich zapomniala.

Pr0t0n

Hehehe nieżle!!!Hahahhahahahha sie uśmiałam!!!!

ocenił(a) film na 8
Pr0t0n

Pr0t0n - to Ci się udało! ;)
A tak na poważnie, to zupełnie niepoważnie jest w tym dodatkowym rozdziale książki: panienki zamieniły się w kraby .....
ehhh żenada

Tatta

To sie wydarzyło naprawdę, ale w roku 1900, a nie 1990!!!!!Film jest z 1975.. Ludzie, zacznijcie myśleć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A te dziewczyny to pewnie porwali aborygeni.

ocenił(a) film na 10
mjr_Slotwina

Albo zeżarła je banda głodnych wombatów. To częste w tej stronie świata:P

ocenił(a) film na 7
mjr_Slotwina

Wbrew krążącym pogłoskom, film NIE jest oparty na prawdziwych wydarzeniach.
W prasie z tego okresu, jaki opisywany jest w książce, nie znajdzie się ani wzmianki o "Tajemnicy pensji" i w ogóle nic o domniemanym zaginięciu, a błąd spowodowany jest stylizacją powieści na raport ze zdarzeń, wzbogacony o zeznania świadków i artykuły prasowe.

Więc na drugi raz zanim będziecie siać swoje idiotyczne historyjki i wprowadzać ludzi w błąd POSZUKAJCIE JAKICHKOLWIEK INFORMACJI na dany temat.

Znawcy od siedmiu boleści.

użytkownik usunięty
Kuba1982

No cóz ja takze słyszałam ze jest to historia oparta na faktach. Jednak nie wiem dokładnie, wiec nie zajmuje żadnego stanowiska.

Niemniej jednak, odpowiem na pytanie:
Nie zastanowił was pewien szczegół, bowiem, to, że wszystkie zegarki staneły na godzinie dwunastej? Jak dla mnie było to bardzo zastanawiajace. Oznaczałoby to olbrzymia siłę magnetyczną, która pojawiła sie wtedy w tym miejscu. A takiej siły nie mogli wytworzyc aborygeni:/ Tylko i wyłacznie statek kosmiczny, bo trudo by sobie było wyobrazic tam jakiekolwieg inne maszyny czy obiekty magnetyczne. Ja wierzę, że mógł być to obiekt pozaziemski.

ocenił(a) film na 10

Panny wpadly do wyrwy w czasoprzestrzeni. Mniej wiecej...

Autorka ksiazki by uwiarygodnic fikcyjna historie wylaczyla z ksiazki ostatni wyjasniajacy rozdzial. Ten ujzal swiatlo dzienne dopiero po jej smierci. Czytaj wiecej:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_of_Hanging_Rock

Wiec nie ma co gdybac, intencje autorki sa znane. I spojne z caloscia, chcialbym zauwazyc.

ocenił(a) film na 9
Tatta

to tak jak w Blair Witch Projekt...
pewnie ktos je zabił i zakopał...

ocenił(a) film na 9
Tatta

a i jeszcze jedno, ta Sara, to ona spadła do tej szklarni przez sufit? to może ja też porwali kosmici i wywalili ze statku kosmicznego jak odlatywali... ;)

ocenił(a) film na 9
Tatta

Zadziałały na nie siły magnetyczne i je przeniosło na wyspę. Za kilkadziesiąt lat rozbił się tam samolot, lot 815 z Australii. A że ludzie tam się nie starzeją, to rozbitkowie zastanawiają się kim są ci inni. A rozbitków, sprowadziły jakżeby inaczej siły magnetyczne.
Historia pokręcona, ale film świetny. Wywołuje emocje i dyskusje, a przecież o to chodzi.

ocenił(a) film na 10
Tatta

A może ktos je porwał . trzymał na prochach przez tydzień bawił się ich gorsetamim i po jakimś czasie przyniós Irmę na skałę, a co z resztą nie wiadomo

Jo_anna

no właśnie - to jest dziwne. porwano by jakąś starą opiekunkę, a wyrzucono młodą dziewczynę.
jedyny znak zapytania - czemu trzy uczennice i ich opiekunka były jak zahipnotyzowane. przecież ta grubsza, co tak krzyczała, nie poszła za nimi tylko zwiała.
widać kosmitom nie przypadła do gustu.

film zagadkowy, świetnie zrealizowany. ale strasznie pokręcony.
pozostaje jeszcze trójkąt bermudzki.

ocenił(a) film na 9
wojteczek

A moim zdaniem historia jest prawdziwa a uczennice zostały porwane przez stado pawianów w rui...

_Pablos_

Pablos85,
Masz całkowitą rację. Czytałem, że to zostało udowodnione naukowo.

ocenił(a) film na 10
konradhetel

Przeczytałam ostatnio książkę Wojtka Cejrowskiego "Rio Anaconda". Szaman (czarownik), którego Wojtek tam poznał opowiedział mu o pewnym dziwnym wydarzeniu, którego często doświadcza, a mianowicie, gdy wchodzi on do rzeki i nurkuje, po chwili znajduje się po drugiej stronie dna rzeki. Czarownik dokładnie opisał to miejsce i ludzi, których tam spotkał. Na piasku nakreślił patykiem również zarys tego miejsca. Okazało się, że to Australia! Pytanie, skąd szaman, który nie jest wykształcony, nigdy nie przeczytał żadnej książki, ba, Cejrowski to pierwszy biały człowiek, którego widzi wie, jak wygląda kontynent, który znajduje się po drugiej stronie globu?
Wracając jednak do tematu. Uważam, że dziewczyny i nauczycielka przeniosły się do buszu, gdzieś w Kolumbii i żyły tam z Indianami, a teraz pewnie żyją tam ich potomkowie;) Takie jest moje zdanie na ten temat.

ocenił(a) film na 5
Tatta

ruski ich porwały i całą sprawę jak zwykle zatuszowały