Piknik pod Wiszącą Skałą

Picnic at Hanging Rock
1975
7,3 62 tys. ocen
7,3 10 1 61779
8,4 52 krytyków
Piknik pod Wiszącą Skałą
powrót do forum filmu Piknik pod Wiszącą Skałą

nie wiem jakim cudem ten film ma taka wygurowana ocene. "dzielo" jest nudne i nic sie nie dzieje. zawiodlem sie strasznie. dodam jeszcze, ze uwielbiam Truman show i Dead poets society.

Ibrah

Dzieło to jest tak zrobione że faktycznie niektórym może się wydawać nudnym. to że tak odczuwasz .To świetnie właśnie tak to trzeba odbierać,jako coś co się snuje dłuży i jest nad wyraz spokojne.To taki zabieg reżysera dla mnie to fascynujące.Ten film jest jak obraz w zamgleniu nie dokonca widoczny ale widać zarysy postaci i dramat jaki się tam rozgrywa jakby za mgłą i w zwolnionym tempie. Ti że nie czujesz tego filmu jak niektórzy ,nie oznacza że nie masz wrażliwości czy czegos tam innego a jedynie mówi że potrzebujesz innego rodzaju doświadczań.Może coś żywszego było by bardziej odpowiednie Moi przyjaciele tez wolą kino bardziej dla żywych a nie dla snujących się duchów.

ocenił(a) film na 10
MorganaBlackcat

Pomimo mojego upodobania do wyżej już przytoczonego "kina dla żywych" (o ile dobrze to rozumiem:) ten film wzbudził we mnie niesamowite emocje i niepokój. Film niespotykanie intrygujący i pozostający w pamięci...

ocenił(a) film na 10
izubisou

popieram i mam dokładnie te same odczucia! co więcej - ilekroć go oglądam :)