Kot Marlena i świnka morska wymiatają :-) Polecam nie tylko dla dzieci
Przecież to film dla dzieci.Zgadzam się,że jak osoby starsze mają ochotę,
jak najbardziej powinne zobaczyć.Jednak nie przypisuj tego filmu, gdybyś tak chciał do kategorii dla dorosłych, bo to by była bzdura.Film familijny, może zobaczyć każdy,ale "Piorun" jest przeznaczony dla dzieci i młodzieży, tak jak każda bajka W.Disneya.9\10, a Piorun bardzo zabawny, tak jak jego przyjaciele.
Świnka morska jest raczej bardziej puchata.Ma taką trochę dłuższą sierść.
Czyli taką szatę, czasem właściciele tych zwierząt skracają im sierść.
Chomik to właśnie mniej więcej taki jak widziałeś\aś na filmie "Piorun".
Może nawet właściciele tych zwierząt nie muszą im skracać sierści, w sumie nie znam się na tym, ale tak sądzę, bo upewniłam się o tym mojej encyklopedii zwierząt w domu.Świnka morska jest znacznie większa od chomika,osiąga 22-35 cm długości.Jest bardziej płochliwa w poruwnaniu do chomika.Natomiast chomik jest zwierzątkiem bardzo aktywnym,co widać nawet
na filmie.Więc widzisz,że chomik jest bardziej skory do zabawy i mniejszy
od świnki morskiej, która może mieć także długą szatę.
Ja wiem czy świetna, na pewno bardzo dobra bajka, jednakże po Nemo i
Shrekach ciężko teraz się jakoś wyróżnić, animacja jak dla mnie jakoś
specjalei się nie wyróżniła spośród reszty ostatnio wyprodukowanych
bajek,zarówno dla dzieci jak i dorosłych, można się pośmiać, przyjemnie
się ogląda :) Jeśli ktoś lubi produkcje disney'a nie powinien się
rozczarować.
To jest przedewszystkim dla dzieci i może jest familijny, ale jest adresowany do najmłodszych widzów!!!!!Twierdzenie, że jest dla dorosłych jest głupie moim zdaniem.Dla przyjemnośći jak najbardziej może zobaczyć młodzież,bo przesłanie jest bardzo dobre, więc określenie familijny też jest dobre.Wiesz w jaki sposób krytykują nowe bajki DISNEY na forum Walta Disneya w Filmweb?Piszą, że nie mają przesłania, są głupie i komputerowe i nie patrzą, że dla pieniędzy robi tylko polski tłumacz.
Przecież DISNEY robi też co dwa lub trzy lata animację klasyczną utrzymaną w klimacie Pięknej i Bestii, bo tylko tak im się to narazie udaje wyprodukować.Będzie coraz lepszy sprzęt i filmy klasyczne będą wchodziły do kin bardzo szybko.Już w przyszłym roku ukaże się klasycznie produkowana "Księżniczka i żaba", a chyba w następnym "Roszpunka", ale skoro świat coraz lepiej się rozwija, będą mogli częściej rysować, kto to wie?DISNEY produkuje nie tylko komputerem.Jeżeli ktoś uważa, że coś co w tym przypadku zostało zrobione wyższą techniką, to jest gorsze od kjlasyki, to się nie zgadzam.Komputerem można również zrobić bardzo dobry film, bo jest to "Wyższa technika" niż kiedyś.Lecz te tamte bajki mają swój sentyment i poziom klasyki, także z czasem wzrośnie.Ja lubię obie techniki i trudno m,i z którejś z nich zrezygnować bo po co?Szkoda mi też, że Walt nie żyje, jednak cieszę się z tych postępów pracowników i ufam, że będize coraz lepiej, Koncern DISNEY tak trzymać!Polskiego tłumacza trzeba przywrócić do porządku, a wtedy będize tak jak trzeba pięknie!!!Pozdrawiam serdecznie Felinka.
I co tu krytykować? tylko polskiego tłumacza i producenta Shreka, czyli firmę Dreamworks.