Tak jak w tytule...zapodawajcie najlepsze według was texty i momenty z filmu :)
To ja może zacznę... ;)
Pierwsze spotkanie Pioruna i Marleny z chomikiem (nie pamiętam jaka była kolejność)
chomik - mogę być waszą tajną bronią, będę miał ją na oku
Piorun - a co jak będzie chciała uciec
chomik - dam jej z bańki :D
Piorun - może rozpętać się prawdziwe piekło
Chomik - Piekło to ja wciągam nosem :D
Marlena i Piorun biegną do studia które się pali,wkrótce potem dolatuje do nich chomik i biegnąc za Piorunem gada
chomik - jestem na twojej szóstej
chomik podtrzymuje pewien metalowy przedmiot z płonącego studia (chyba klimatyzacje) i mówi:
chomik - ze śmiercią mi do twarzy
Piorun ma zamiar skoczyć na pociąg i tłumaczy chomikowi jakie to nie bezpieczne po czym się pyta:
Piorun - czy zapomniałem o czymś ?
chomik - tak,nie wspomniałeś o tym że każda chwila spędzona z tobą jest moim marzeniem
skaczą na pociąg , po czym chomik
chomik - jestem pragnienie!!!!
Gołębie siedzą na bilbordzie po czym jeden z nich gada
Gołąb - e nie no serio...skądś go znam,tylko nie umiem sobie przypomnieć (krótka cisza) ...Bobby a Ty znowu patrzysz się na mnie w ten sposób (po czym zaczyna ruszać główką we wszystkie strony , jak to gołąb)
Plan zdjęciowy...Piorun przeskakuje helikopter.Akcja pokazana jest ze wszystkich kamer z każdego kąta.
Ostatnie ujęcie : akcja jest przedstawiona na drugiej strony zatoki , w oddali widać chmurę z wybuchu , na pierwszym kadrze pokazany jest kubek po napoju który równo z wybuchem przewraca się :D
Piorun,Marlena i chomik podróżują przez stany by dostać się do Hollywood.Pokazane jest ujęcie w którym Marlena i Piorun siedzą (chyba) w kajaku na przodzie,natomiast chomik z tylu.Kolejno kamera przesuwa się na chomika, on znudzony życiem odwraca swoja główkę w stronę kamery tj. do innego kierowcy z sąsiedniego pasa. Po czym z uśmiechem na buźce uśmiecha się i salutuje.Kierowca zakłopotany robi głupią minę i lekko macha chomikowi :D
Póki co to wszystko ... :) zapewne niektóre texty są w jakiś sposób zmienione...jeśli ktoś pamięta dokładnie jak lecą to można poprawiać :)
A jeszcze jedno.... :D
Piorun oraz chomik mają uratować Marlenę ze schroniska...ujęcie jest pokazane na malutkim pagórku,chomik ostro sapie podekscytowany cała akcją.Bańka zaparowuje po czym chomik robi małe kropki na swoje oczęta i mówi:
chomik - jestem niewidzialny/nie wykrywalny
Chomik przed uratowaniem Pioruna i Marleny wygłosił mniej więcej taki monolog:
"Puk,puk. Kto tam? Pani Przeznaczenie. Niech Pani wejdzie i się rozgości."
Jego demoniczne i pełne wariactwa spojrzenie rozbrajało. ;)
Co do motywu, jak Chomik siedząc w kajaku odmachuje facetowi, to zwróciliście uwagę, że to ten sam gościu, któremu zabrał frytkę i mapę ;)
teksty :
Penny:Piorun daj głos
Gołąb:Nie pustkę mam coś mnie pogruchało
sceny:
-Piorun i chomik są w schronisku
-Marlena uczy Pioruna żebrać
Wlasnie w tym rzecz ze nie bylo 'jestem pragnienie' bo do filmu cytujesz teraz pierwszego trailera. W filmie bylo niemieckie 'Bomb loss' czy jak to sie tam pisze ;)
ciasteczkowe potwory to jaq wciągam nosem
best moment filmu - Marlenka do Pioruna: przechyl głowę... teraz w górę... w dół...pochyl lewe ucho... nie, to drugie lewe... teraz oba... a teraz spójrz do góry... 'skaml'
Tak, chomik był najlepszy :-)
Moment jak lecial nad smiglowcem tez byl spoko, taki matrix dla dzieciarnii :D
Mnie najbardziej przypadła do gustu Marlenka :)
Marlena do Pioruna
-Rzebrz. Zrób te wielkie psie gały
Jak Piorun chciał przepalić kłódkę wzrokiem, a Marlena do Niego
-Czeka Cię seria bolesnych zastrzyków w brzuch
Jak hycel chwycił Marlenę i Pioruna i wpakował ich do osobnych "pomieszczonek" w aucie. Marlena zaczęła Mu wymieniać, że nie posiada żadnych zdolności i mówi text
-Ani laseru w oczach (a Piorun koncentruje wzrok w stronę drzwi) :D
Apropo tego motywu z hyclem.
Atylla :D uwolnił Pioruna ,po czym wypadli z samochodu.....poturbowani znajdowali się na jakiejś polanie.Na planie był przedstawiony tylko Piorun,po krótkiej chwili wyskakuje Atylla z trawy i wali wierszykiem :D
- Piorun i Atylla dziś wieczorem dają dyla :D
A dlaczego nikt nie wymienił rozmowy z gołębiami jak te mu poradziły jak głowę wyjąć?? Górski i Kryszak fajnie gadali :)
a głos Marleny w polskim dubbingu ,do kogo należy ?? Chomika też chciałbym się dowiedzieć..bo tylko Szyca rozszy(c)frowałem :P
Kot - Bohosiewicz (39&poł)
Atylla - Karolak (39&poł)
A Gołebie byly mega - 'gosciu, nie ciagnij tak bo se urwiesz' XD
albo
-'Ja go skad znam, na prawde, bo Ty Bobby to patrzysz i myslisz 'a co on tam wie', a ja wiem!
-To mowisz ze go skads znasz he?
-Kogo? A tak tak'
XD
oraz
'Powiedz panu, powiedz, co Ci zalezy' :D
Oczywiscie wszystko przy genialnych ruchach tymi golębimi łbami:D
"kultowo"
I jak wiadomo kto wymienia różne rzeczy mówiąc "nic to... nic to... nic to...!" i biegnie do Pioruna, na co kotka mówi "Pobiegł w drugą stronę...", na co odpowiedź brzmi: "nic to... nic to...!"
Rozbrajające :)
A juz na samym koncu jeden z gołębi powiedział coś albo w gwarze śląskiej albo góralskiej tylko nie usłyszałem a całe kino było polane ze śmiechu xD Może ktoś wie co powiedział?
O ile mnie słuch nie omylił: "Eee... W życiu żem cepra na grinpoincie nie widzioł"
No i fakt - tekst "jestem pragnienie" tylko w pierwszym trailerze był - tam Atyllę podkładał kto inny niż Karolak. I wtedy był chomik odrobinę bardziej zachęcający.
a ja pamietam:
"Ty do mnie mówisz a ja, he?" jak przyszłe zły koty do Bolta:D
albo
"Farmazon gruba nicią szyty":D:D ale nie pamietam gdzie to;p
genialny był monolog Chomika w momencie kiedy biegli uratować dziewczynkę i pioruna z płonącego budynku taki w stylu staropolskiego wojaka.. aaa i kojarzy mi się też dialog gołębi na autostradzie czy coś kiedy dwa wysyłają trzeciego po jakiegoś rogala "byle pszennego a nie jakieś jęczmienne badziewie" teksty były nieziemskie:D gołębie i chomik powalili wszystkich na kolana a na seansie byli ludzie w wieku 20 i więcej:D
BOZE ogladalem film po angielsku i mi sie podobal, poszedlem do kina jak uslyszalem polski dubbing najpierw zrobilo mi sie goraca potem chcialem plakac, a na koncu mialem ochote wyjsc. Jak mozna tak zmasakrowac fajne teksty?
- Jak się skoncentruję to mogę wzrokiem stopić kłódkę.
- Czeka cię seria bolesnych zastrzyków w brzuch.
- Słuchaj kotuś, mam tu w tej łapie pięć kos ostrych jak brzytwy. Nie radzę, jak matkę szanuję, nie radzę bo będzie rzeźnia. Jatka bedzie!
- Otrzesz się o piekło.
- Piekło to ja wciągam nosem.
- Orzesz w parapet! Utknąłeś sobie bańkę w sztachetach co gościu?! Ej jej Panowie! Popatrzcie jak se gościu bańkę utknął!
– Fakt, ona jest utknięta ta bańka.
- To moja właścicielka.
- No co ty uwłaszczenie było , nie słyszałeś ?
– Idź użyj walorów wreszcie się na coś przydasz, no co, żebrz! no rób te wielkie psie gały!.
- Z łapy mi kapie takie czerwone.
- To jest krew ty ciołku.