Piotruś Pan

Peter Pan
1953
7,3 37 tys. ocen
7,3 10 1 36772
6,9 13 krytyków
Piotruś Pan
powrót do forum filmu Piotruś Pan

Jak na swoje czasy to ekstra animacja!
Jedna z moich pierwszych bajek na Video :)

ocenił(a) film na 10
iratus1

Też byłam zdziwiona, gdy dowiedziałam się, że jest to bajka z 1953 roku. Miałam ją na kasecie wideo jak byłam mała i chciałam ją w kółko ogladać, uwielbiałam ją po prostu! No i oczywiście wierzyłam, że Piotruś Pan istnieje;) Do tej pory mam do tej opowieści ogromny sentyment, a nawet czasem oglądam ją po raz kolejny;)
Za jakiś czas zamierzam przekazać ją następnemu pokoleniu:)

kaasu

Jeżeli uwielbiasz Piotrusia Pana obejrzyj "Finding Neverland" po prostu Marzyciel. Piękny film!!

ocenił(a) film na 10
zdrojek

Piotruś Pan jest wspaniały..... I też jestem zdziwiona że tylee lat temu powstał tak wspaniały film....

Lady_M_

Kiedys gdy ogladalam nie zdawalam sobie z tego sprawy.Trzeba przyznac,ze wiekszosc bajek Disney'a to 'staruszki' ale jak wspaniale...Czasami mam ochote usiasc przed ekranem i obejrzec ponownie te wspaniale bajki,ktore sa uczta dla oczu;))Kiedys je uwielbialam i z wielka radoscia ogladalam-teraz pozostal sentyment.To byly czasy:P Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
iratus1

"Dumbo" powstał w 1941, "Pinokio" w 1940, "Królewna Śnieżka" w 1937 - a to też bardzo ładne animacje.

ocenił(a) film na 8
Trojden

Niesamowite. Kiedyś to potrafili robić bajki!
I dzieci dzięki temu były zupelnie inne... a dziś każdy chłopak marzy by być Ben Tenem, Ashem ( treser pokemonów) lub innym Bahuganem:/ Bez komentarza...

Trojden

Tak! Kiedyś bajki Disney'a to dopiero było coś! Wspaniali bohaterowie, mądre przesłania i piękny, czarujący świat magii! Nie to co teraz, jakieś Hannh Monntana czy Czarodzieje Skądśtam...

ocenił(a) film na 7
iratus1

A pamiętacie może wersję, w której Wendy była blondynką? Oglądałam to jak byłam dzieckiem, ale teraz tego znaleźć nie mogę.

iratus1

Przecież już w latach 30' była niesamowita animacja- "Królewna śnieżka i siedmiu krasnoludków" 1937,
a w latach 50' kilka niesamowitych bajek np: "Śpiąca królewna" 1959.
Pamiętam, że obie grali w kinach w Polsce w latach 80'