Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 741498
7,3 56 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Mam pytanie do dziewczyn. Którego z panów byście wybrały na swoją drugą połowę: kapitana Jack'a Sparoww'a, czy Willa Turnera.
Ja osobiscie wybrałabym tego drugiego. Chociaż Jack jest bardziej widowiskowy, to jednak Will jest bardziej stały niż Jack, a to dla mnie bardzo ważne.

ocenił(a) film na 10
Arjuna

Całkowicie się z tobą zgadzam. Will Turner daje obraz miłości doskonałej. Może jednak o tym przekonamy się w zupełności w 3 części. Ciekawe czy wybaczy Elizabeth ten pocałunek...

Arjuna

heh trudne pytanie..wiesz?:) hmm ale uzasadnij mi co według Ciebie znaczy że jest bardziej stały:) Bo jeśli chodzi o stałość w uczuciach to nie wiemy jaki jest Jack:P ..jak widzieliśmy w filmie..lubi panienki i zabawe ale jeśli sie zakocha..to kto wie:) Ja zdecydowanie wybrałabym Jacka i przygody u jego boku:) mogłoby być bardzo romantycznie:P podoba mi sie jego humor i sposób w jaki się porusza:D taki tajemniczy z niego człowieczek;) nie no..co tu dużo pisać:) ja wybieram Jacka.. Will jakoś mnie nie pociąga w tym filmie..zbyt spokojny i cichy jak na pirata:] ale wiecie..to tylko film.. :PP pozdrawiam:*

ocenił(a) film na 10
beciaa89

Gdybym miała wybierać Jack czy Will to odrazu wybrałabym Jack'a tak jak moja poprzedniczka pisała Will jest za spokojny, a u boku Jack'a zawsze coś się dzieje .. :) Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga ;]

Arjuna

ja wybralabym jacka bo z nim mozna wiecej przygod przezyc...i nie bylo by nudno..

ocenił(a) film na 10
Kate_62

Dokładnie! Jack jest nieziemsko seksowny, ma poczucie humoru i zwykle bywa czarująco niegrzeczny - czyli posiada wszystkie przymioty potrzebne, by uwieść każdą z nas

A poza tym, po co byłby mi Will, którego widywałabym tylko raz na 10 lat (Ci, którzy obejrzeli 3 część wiedzą, o co chodzi ;D)

Vellamo

nieziemsko seksowny? nie zauważyłam :P ma beznadziejne poczucie homoru i nie lubię chłopaków pajaców, a taki właśnie jest Sparrow

ocenił(a) film na 10
femles_CS

A więc Jack dla mnie, Will dla Ciebie! xD

Vellamo

Nieeeeeee! Tylko nie ten kozi bobek!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
femles_CS

Oh, sorry!!!!!!!!!!!!!
Ty wolisz Elizabeth :P

Vellamo

Właśnie :)

femles_CS

A tak dokładnie tę z 3 części :P

femles_CS

xD

Nie przejmuj się Vellamo, Pani Kapitan Irysek ma bzika na punkcie Pani Swann, aż za bardzo...;)

Oficerka_Rumopijka_CS

Jestem psychopatką haha!

Arjuna

Jacka Sparrowa rrraz poproszę. Will Turner jest wprawdzie rycerski, kochający tudzież temuż podobnież, za to Jack jest ogłuszająco seksowny, poza tym zdecydowanie preferuję Niegrzecznych Chłopców.

ocenił(a) film na 10
EineHexe

Jack of course...grrrrrr! Jack is TOO SEXY!!!!!

użytkownik usunięty
Arjuna

Hmm... O tak na romans to Jack'a (bo on tak jak się okazuje na końcu 3 część - woli Czarną Perłę od wszystkich i wszystkiego), ale na całe życie - Williama :D

ocenił(a) film na 10
Arjuna

Zdecydowanie Jack, bo mimo że Will jest tak samo odważny, jest troce nudnawy. Przy Jack'u zawsze coś sie dzieje :)

Meg_39

Nic nie mówię,ale przy Williamie chyba skisłabym z nudów.
Jack-to dopiero coś ;D

Arjuna

Ja wybieram, Jacka . Jack to debeściak!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Arjuna

Wiecie, Jack jest świetny, ale zastanówcie się - tak jak w filmie: to pirat, który kocha tylko Czarną Perłę :)

Ja sama wybrałabym Jack'a, ale w realu każda z Was brałaby Williama ;) Pozdrawiam.

Fajny temat :). Niestety, nie mogę zgodzić się z poprzedniczką.

"Ja sama wybrałabym Jack'a, ale w realu każda z Was brałaby Williama ;) Pozdrawiam."

William, pomimo, że jest grzeczny, poukładany, myśli, i jest szaleńczo zakochany nie ma tego czegoś i po prostu nie umiałabym z nim być do końca szczerze. Prędzej czy później i tak rzuciłabym go dla Jacka ;)) Dlatego wole Jacka...a jeszcze bardziej Johnnego XD

ocenił(a) film na 8
Lady_From_Burton_World

Hmmm ja to tak na stałe to Williama, jak juz bede starsza pania po romansie z Jackiem:))

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Hmmm... Po przeczytaniu tego myślę że wyszłabym za Will'a ale byłabym kochanką Jack'a xD

Arjuna

hm... Will jak dla mnie w tym filmie w ogóle nie był przystojny. To znaczy był parę razy... Jakoś tak mnie nie ujął. Oczywiście wybieram Jacka:) Najlepiej by było, gdybym miała jakieś takie coś (jakąś niewidzialną siłę) która sprawiałaby, że to Jack byłby we mnie zakochany do szaleństwa, a nie ja w nim:)
Chociaż do Johnny'ego też by się to przydało...
Tak na poważnie, nawet jak łączyłaby nas tylko jedna noc (oczywiście mówię teoretycznie.. nie skończyłam jeszcze 18 lat:D) to i tak byłabym w nim zakochana.. Wybaczałabym mu wszystko i nie waliłabym go w twarz, jak te wszystkie inne panienki:)
Oczywiście mówię o Jacku...:)

Arjuna

dobre pytanie... ja wila. przystojny, młody no i bardziej odpowiedzialny. choć jack jest prześmieszny i wogóle, to nie widzę go jakoś w roli męża...

delicateblonde

A ja nie lubię Bloom'a. Więc automatycznie wygrywa u mnie Jacek Wróbel, a tym bardziej Johnny Depp

ocenił(a) film na 3
asienka__

niezle z was dziwaki macie pewnie po 10 lat?

użytkownik usunięty
tomek_53

No przepraszam...jak ci się ten temat nie podoba to nara! Nasza sprawa, co my tutaj piszemy!

użytkownik usunięty
Arjuna

Ja osobiście wybrałabym Jacka...nigdy by mi się nie znudziłxD

dla mnie głupie pytanie. oczywiście Jack

ocenił(a) film na 10
rasopa

Will jest typem wiernego, kochającego faceta, który troszczy się o swoją kobietę itp. A Jack wydaje mi się, że jest bardziej niezależny, zakręcony, chodzi własnymi drogami i jest bardziej tajemniczy. Którego bym wybrała? Sama nie wiem. W Jack'u pociąga mnie ta jego niezależność i chęć przygód, nigdy bym się z nim nie nudziła i też nigdy nie wiedziałabym czy jutro będziemy razem. Z Willem wszystko byłoby uporządkowane i spokojne. Więc chyba jednak Jack :P Przypuszczam, że gdyby jakaś kobieta mu w głowie zamotała to, nigdy nie zrezygnowałby z morza, ale (gdyby ona nie chciała z nim żeglować) zawsze by do niej wracał :P

ocenił(a) film na 8
Arjuna

Zdecydowanie JACK!
Will był trochę spedalony i nie nadawał się na pirata.
A za to Jack, Cool. Trochę świrowaty ale KOCHAM GO :* :* :*

Pzdr :)

użytkownik usunięty
Bella_94

Nie żeby Will nie miał powodzenia na tym forum ...xD

ocenił(a) film na 10

Hm, no troche biednego Will'a tutaj miażdżymy. A mnie on się podobał. Nie był zły, fajny na swój sposób, uczciwy. Ale prawda jest prawdą - Jack jest lepszy :P

użytkownik usunięty
Arjuna

W marzeniach Jack
w prawdziwym świecie Will :)

ocenił(a) film na 8

szczerze to ani jeden ani drugi..;)
jeden zbyt uczciwy, drugi zbyt pieprznięty;)

chociaz z dwojga 'złego' raczej Will, mimo, że Jack to zdecydowanie zajebistsza postać xD

anjali__

A ja wybrałabym Lady Speed Stick, bo tak ładnie się rusza i cud-kobieta z niej, w szczególności podoba mi się, że jest taka rezolutna i niezależna, i nie daje się nabrać na tanie pstryki Jacka. A poza tym dlatego, że jestem lesbijką.

użytkownik usunięty
30_letnie_prochno

Pierniczysz...serio? A tłumaczy ją to, że była zakochana to sama rozumiesz...kochała Willa nie poleciała na Jacka. Jakby była wolna nie oparła, by się...

Arjuna

tez bym wybrała Willa..;d;d Jack może i jest fajny ale czy ja wiem czy taki jest w związku... xdd a do tego Will jest przystojny ;d;d ^^

użytkownik usunięty
Marlin

Ja wole tym niegrzecznego chłopca...Will jest taki grzeczny, ułożony, że aż żal żeby się zemną męczył xD

użytkownik usunięty

typ...sorki za błąd...to z szybkości ;)...:D:D:D...musze chyba pozdroqwić pare osób, bo mam za krótkiego posta;)

No widzę, że Jack jednak ma większe powodzenie ;P Ja tam tak czy siak wolę Willa (tak do końca to się nie zgodzę, że był spokojny, ale każdy inaczej to widzi;])Jack jest super ale na kumpla, do przygody. A Will, wymarzony partner na całe życie;)...mmmmmm/bynajmniej for me ;P

Arjuna

Jack jest najlepszym kompanem do zabawy. Will mnie zawsze denerwował i raczej bym z nim nie wytrzymała. Jest okropnie nudny i zanudziłabym się z nim na śmierć. Zgadzam się, że Jacka nigdy za wiele, ale za stały to on nie jest, więc nie wybrałabym żadnego z nich.

ocenił(a) film na 10
belzebub_666

Jeszcze się pytasz...Oczywiście, że Jack.
Ktoś tutaj już nadmienił, że nie wiadomo, jaki jest, kiedy się zakocha.
Mnie Jack wydał się trochę narwany i namiętny (flirty z Elizabeth), a takich właśnie lubię. Will jest zdecydowanie za delikatny.

Arjuna

Jack ! ;D
w sumie Elizabeth była zakochana w Will'u ale czuła "pociąg" do Jack'a ;]
i jak się jej tu dziwić ? ^^

użytkownik usunięty
ms_jordison

Jeżeli chodzi o wygląd to tutaj Johnny Depp nie mógł ukazać swojej wyjątkowej urody...charakteryzacja bardzo odzwierciedlała charakter Jacka i pasowała do postaci.
Sama się dziwie, ponieważ...no cóż czytam wiele postów na tematy typu "nastolatki zakochane w Johnnym po piratach...bla bla itd".
Przecież Will w porównaniu do Jacka, jest naprawdę przystojniejszy. Mnie urzekło zachowanie postaci Jacka w tym filmie i właśnie jego zaloty do Elizabeth. Chyba, że marzą one nie o samym Jacku, ale ogólnie o aktorze...
Porównując Johnnego Deppa w "Cry Baby"( może to być za stary przykład) ale też w najnowszym filmie w którym bierze udział "Public ..."(sorx ale dok. nie pamiętam;))to naprawdę widać różnicę w wyglądzie, tu to bym je zrozumiała...

Kobietki podstawowy przykład dla nastolatek: Nikt nie zna Jacka, aż tu ci nagle wyrasta jak spod ziemi. Czy zabierzesz go ze sobą gdziekolwiek, pokazać się koleżanką ( nie dokonując żadnych zmian w jego wyglądzie) daje główkę, że nie...jego higiena osobista, sam wizerunek...

Więc to bzdurzenie o zakochanych w Jacku nastolatkach to brednie zwykłe...najwidoczniej zainteresowały się ekscentrycznym Jackiem, wpisały na google "Johnny Depp" i ku ich zdziwieniu pokazała się super dupa. Bo czy tak nie jest...ach jest...:D

Oczywiście ja nie podpuszczam to dygresja taka...

taa dygresja tylko taka...
pewnie że podpuszczasz oczyczywiscie ze aktorów nie powino sie oceniać za "dupcie" tylko za gre, za prawdziwość i myśle ze Jack był o wiele bardziej prawdziwy niz Will :D tak ja sądzę mam nadzieje ze znajdzie sie jeszcze jakaś zwolenniczka Willa bo nie może kazdy mieć takiego samego zdania:D świat byłby nudny wtedy

użytkownik usunięty
kosssa99

Osobiście to też wole Jacka jako towarzysza...i nie mam innego zdania:P:P

Arjuna

Jack Jack Jack! ;)

ocenił(a) film na 10
Arjuna

Jack Sparrow!!!
Uwielbiam Johnnego Deppa, a rola Jacka Sparrowa jest dla niego stworzona...
:))
Uwielbiam Piratów z karaibów (wszystkie częsci)