PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307743
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

3D

ocenił(a) film na 7

Jak 3d ??????

ocenił(a) film na 8
dajkamienia12

Ja też właśnie jestem ciekaw. Czekam na opinie.

ocenił(a) film na 10
dajkamienia12

słyszałam , że lepiej się ogląda bez 3D

ocenił(a) film na 8
Moniq97

napierasz we wszystkich tematach,a sama nie oglądałaś filmu. Polecam najpierw obejrzeć a potem się wypowiadać. Sądzę, że twórcy tematu zależało na opinii osób co widzieli film :)

iwanspb

Piraci z Karaibów pierwszy raz idą w 3D wiec grzechem było by tego nie zobaczyć. Ja jutro o 17.15 będę w kinie wiec napewno po seansie powiem jak było w 3D :]

ocenił(a) film na 10
iwanspb

no sory, ale napisałam , że " słyszałam , że lepiej się ogląda bez 3D " , a nie że " lepiej się ogląda bez 3D " . poza tym mam prawo się wypowiedzieć , a to co powiedziałam , to jest odpowiedź pewnej dziewczyny która oglądała film.
i co rozumiesz przez napieranie ? bo jesli to ze duzo pisze, to w takim razie wiele osób tu napiera xd.

ocenił(a) film na 9
Moniq97

3d beznadziejne, sam ściągałem okulary bo przy ciemnych scenach g. było widać :/

ocenił(a) film na 8
Artemisek

Dokładnie, żałuję, ze nie wybrałam się na zwykły seans.

dajkamienia12

ej jest możliwość obejrzenia bez 3D ?

ocenił(a) film na 5
friko_fw

nie nakładaj okularów

ocenił(a) film na 6
M0RiARTY

Nie da rady bez okularów, bo napisy są rozmazane:P A tak poważnie- film świetny, ale 3D takie sobie. Tzn. najlepiej w sumie było je tylko widać jak wymachiwali szabelkami:(

ocenił(a) film na 5
Tosia_5

Film świetny, a dajesz 6 ;P

ocenił(a) film na 6
M0RiARTY

No, bo ja wyższe oceny daję tylko takim filmom, które są naprawdę wyjątkowe, np. Miasto gniewu czy Imperium Słońca;) A przecież 6 to "niezły", czyli prawie tak jak "świetny" ;P

ocenił(a) film na 5
Tosia_5

"wyższe", czyli 10 :P świetny to raczej 8

ocenił(a) film na 6
M0RiARTY

Wiesz, przy ocenie filmu też ważne jest to, jaki gatunek filmów się lubi, bo to ma bardzo duży wpływ na to jak go odbierasz. Ale myślę, że to nie jest miejsce na takie osobiste wycieczki, także może poprawię się dla świętego spokoju: (...) "A tak poważnie- film niezły" (...). Pozdrawiam;-)

ocenił(a) film na 10
dajkamienia12

daje rade, zawsze mogło być lepiej, ale widziałem gorsze 3D, nie jest tutaj przebajerzone i nastawione na jego efekty, subtelnie zrobione.

ocenił(a) film na 7
matiusmm

Są normalni piraci w cinema city na sadybie ale chyba tylko tam;/ ja pójde do imaxu bo jeszcze piratów w 3D nie ogladałam...

dajkamienia12

3D kiepskie. Sam film ogólnie bardzo ciekawy ale bez 3D nie byłoby różnicy. Dla mnie największym efektem 3D było na początku filmu pojawiające się logo chyba producenta filmu. Trzy lecące belki w tym logo były ciekawsze niż reszta tego typu efektów. Spodziewałam się czegoś rewelacyjnego, a tu klapa... Ale fabuła, gra aktorów itd. świetne, jak zawsze w "Piratach...", także 8/10

ocenił(a) film na 6
iza1508

Dokładnie, większość filmów 3D ma tylko w nazwie:(
A co ciekawe- najlepsze dotychczas efekty 3D widziałam w zwiastunie polskiego filmu "Bitwa Warszawska 1920" ;)

ocenił(a) film na 7
Tosia_5

Mnie trochę wkurzyło, że seanse tego filmu są tylko w 3D. Osobiście nie przepadam za tą techniką i uważam, że powinna być opcja wyboru. Noszę okulary korekcyjne i nakładanie jednej pary na drugą jest niezbyt wygodne i męczy po jakimś czasie. Nie wiem co w tym filmie jest aż takiego spektakularnego, że musieli go koniecznie zrobić w 3D... -.-

ocenił(a) film na 8
Unimportant

Przecież jest możliwość oglądania tego filmu bez 3D. Poszukaj dokładnie na stronie kina, np. cinema city. Na pewno znajdziesz..

Poza tym, to zgadzam się z Tosia_5. Efekty 3D na zwiastunie Bitwy Warszawskiej były naprawdę powalające. Z reguły nie lubię takich filmów(są bardzo smutne, nie będę się rozpisywać), ale jeśli ten będzie tak wyglądać, to może się wybiorę. Oceniając zwiastun, Polacy odwalili kawał dobrej roboty.

ocenił(a) film na 7
paumar1

Szukałam, nie znalazłam innej opcji niż 3D. W Cinema City w Promenadzie jest tylko tak.

ocenił(a) film na 7
dajkamienia12

To było takie 3D, że jakby było w 2D nie zauważyłbym różnicy.

ocenił(a) film na 8
napruto

szału nie ma z tym 3D ale wiadomo jakiś efekt zawsze jest :) ciekawe czy bedą krecić kolejną część.. :) może ktoś słyszał o jakiś plotkach???? >>>

ocenił(a) film na 6
dajkamienia12

Zdecydowanie odradzam! Bardzo słabo wypadły efekty. Widać film był robiony w 2D, ale dla zysku na szybko rozmazali obraz :) Zdecydowanie lepiej bez efektów. Serio!

Masjesz

A ja oglądałam w 2D (w Helliosie) i jestem bardzo zadowolona z seansu - przynajmniej mnie oczy\y nie bolały (jak to się czasem zdarza przy 3D). Nie widziałam w tym filmie nic co by mogło jakoś oszałamiająco wyglądać w 3D i nie żałuje nawet przez chwilę, że wybrałam opcję "zwykłą". A film ogólnie mi się bardzo podobał i sadzę, że trzymał poziom. Jak na 4 cześć to byłam bardzo mile zaskoczona, bo spodziewałam się czegoś dużo, dużo gorszego.
Pozdrawiam fanów :)

ocenił(a) film na 7
_Anika_

Nie masz czego żałować. Ja byłem na 3D. Powiem otwarcie. Akcja w Na nieznanych wodach w 2/3 rozgrywa się w nocy co ogranicza doznania 3D, a jak ktoś chce zalukać piekne krajobrazy w tej technologii to można wybrać jakiś przyrodniczy dokument w IMAX-e. Widziałem że lubisz fantastykę. W temacie pod filmem Gwiezdne wojny - Nowa nadzieja prowadzę ranking niezapomnianych efektów specjalnych. Jak chcesz możesz tam zagłosować. Nara.