PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307753
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

3D

ocenił(a) film na 8

Jak stoją efekty specjalne. Warto iść na wersje 3D czy w sumie nic ciekawego nie ma bo się chcę wybrać a w kini duża rozbieżność cenowa między 2d i 3d

lukiz13

Niewiele jest tego 3d, momentami miałam wrażenie, że jedynie napisy.

ocenił(a) film na 10
fioletowameba

Mam podobne odczucia. Film mi się bardzo podobał ale efektów 3D jak na lekarstwo, pamiętam tylko motyw lecącego kapelusza i porwanej przez Barbossę kartki.

ocenił(a) film na 7
lukiz13

Podzielam opinię innych. 3D do D... :) Film w zasadzie można oglądać bez okularów, gdyby tylko napisy się nie rozjeżdżały :P

ocenił(a) film na 7
lukiz13

W ogóle można zobaczyć film w normalnej wersji? Bo np. w szczecińskim Multikinie i Heliosie nie ma wyboru - tylko w 3D -.-

ocenił(a) film na 8
Macieyko

Da się w Legnickim heliosie to nie problem

lukiz13

3D w dzisiejszych filmach jest całkowicie beznadziejne. Obrabiają byle jak, byleby można było oznaczyć jako 3D, żeby zgarniać większą kasę za bilety i przy okazji zachęcić widza do obejrzenia. Zgadzam się z komentarzem wyżej - najlepiej byłoby nie nakładać okularów w ogóle, niestety napisy się rozjeżdżają i nie da rady.
Chwała reżyserowi Incepcji za to, że nie zgodził się zrobić swojego filmu w 3D... A jedyny prawdziwy film 3D jaki widziałem w kinie, to Mali Agenci 3D, ten był przynajmniej kręcony prawdziwymi kamerami 3D, a nie obrabiany komputerowo...

pietrox2

"...żeby zgarniać większą kasę za bilety i przy okazji zachęcić widza do obejrzenia. "

Mnie to zniechęca ;P Na 2D bym poszedł ale w Cinema i Multikinie tylko w 3D. Więc obejrzę online jak będzie dostępne ;]

lukiz13

Słabe te 3D, jak bym szedł jeszcze raz to bym sobie odpuscił... Jest kilka dobrych akcji, ale nie warto. Film ogólnie spoko i polecam

ocenił(a) film na 9
Turkisz80

Niestety w tym filmie 3D prawie nie było. Zdjąłem na jakiś czas okulary i część scen była normalna - jedynie napisy rozmazane...

ocenił(a) film na 7
spyro0

w pewnym momencie zdjąłem okulary, bo myślałem, że jakieś popsute mam, ale miejscami w ogóle (jak się zdjęło okluary) to nie było tej podwójności tylko napisy. Efekt 3D fajny był kiedy Czarnobrody (a później Barbossa) wyciągli tak tą szpadę i wtedy ona tak wychodziła z ekranu. :)
A tak np: kiedy dużo rzeczy się działo na ekranie i to szybko to 3D było bardzo uciążliwe. Ja bym raczej radził wersje 2D :)